Attendo on valittanut aluehallintoviraston Villa Pentbytä koskevasta päätöksestä

Hoivapalveluja tuottava Attendo Oy on valittanut hallinto-oikeuteen aluehallintoviraston määräyspäätöksestä, koskien Raaseporissa sijaitsevaa vanhusten asuinyksikköä Villa Pentbytä.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto antoi jo 02.03.  Attendo Oy:lle määräyksen lisätä henkilökuntaa Villa Pentbyn vanhusten tehostetun palveluasumisen yksikössä Raaseporissa. Attendo on valittanut päätöksestä Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen.

Attendon ylläpitämä Villa Pentbyn yksikkö otettiin joulukuussa 2020 aluehallinta viraston valvontaan, Raaseporin kaupungin todettua yksikössä puutteita muun muassa lääkehoidon ja saattohoidon toteuttamisessa, asukkaiden ravitsemuksessa ja myös yksikön päivittäisissä asiakaskirjaamisissa. Valvontahuomioiden mukaan asiakkaita hoidettiin vuoteeseen, eikä yksikössä järjestetty viriketoimintaa. Raaseporin kaupunki ja aluehallintovirasto pitivät epäkohtia vakavina.

Aluehallintoviraston päätös ei ole vielä lainvoimainen, koska Attendo on tehnyt valituksen Avin määräyspäätöksestä, ja muutoksenhaun käsittely on kesken hallinto-oikeudessa. Avi antaa hallinto-oikeudelle lausunnon valituksesta 14.05. mennessä, johon asti asian käsittely siis venyy. Avissa toivotaan asian pikaista käsittelyä.

Raaseporin kaupunki valvoo Villa Pentbyn toimintaa tehostetusti, asukkaiden hyvinvoinnista vastuullisena. Raasepori tutkii myös vaihtoehtoja Villa Pentbyssä asuvien vanhusten palvelujen turvaamiseksi. Vaikka Avin määräys on valitusmenettelyssä, Attendolla on lakisääteinen velvollisuus turvata asiakkaidensa saama palvelutaso, henkilökunnan määrä, etc., lain edellyttämällä tavalla.

1 Comment

  1. juha II
    21.4.2021 15:04

    Globalisti firma saa tahtonsa läpi maassa, jossa heidän (globalistit) sanansa on laki.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top