Attendo-Pelimannin ”oma keittiö” oli S-market

Tammikuussa avattua ja nyt Avi:n sulkemaa hoitokoti-Pelimannia mainostettiin asiakkaille omalla keittiölla. Todellisuus oli kuvaesitteitä tylympi: Jos ruokatilauksissa oli puutteita, hoitajat juoksivat S-markettiin ostamaan eineksiä.

Tämä selviää HS:n hallussaolevasta Avi:n raportista:

”Myös ruokahuollossa on ollut pulmia, yksikköön ei ole tullut tilatun mukaisesti ruokaa. Hoitajien mukaan henkilöstö oli joutunut hankkimaan valmisruokaa S-Marketista ruokahuollossa sattuneen virheen vuoksi”, kirjoittaa Helsingin Sanomat 08.02.2019.

Hoivakoti Pelimannin markkinoinnissa taas oli annettu aivan muu kuva:

”Attendo Pelimannin hoivakodissa on oma keittiö, jossa valmistetaan herkulliset, ikäihmisille sopivat ateriat. Jokainen saa tarvittaessa apua ruokailussa. Ateriahetki on myös tärkeää yhdessäolon aikaa. Erityisruokavaliota noudattavilla on mahdollisuus saada ohjeistuksen mukaiset ateriat.”

Näin siis Attendon esitteessä. Jatkamme siteeraamista:

”Suomalainen ja ruotsalainen osaaminen yhdistyivät vuonna 2007, kun Suomen toiminnot liittyivät osaksi Attendoa. Toiminta on laajentunut Norjaan ja Tanskaan. Suomessa Attendon palvelut ovat saatavilla ympäri maan neuvolasta muuhun perusterveydenhuoltoon, erikoissairaanhoitoon ja monipuoliseen palveluasumiseen. Attendo listattiin Tukholman pörssiin vuonna 2015. Attendon suurin omistaja on Axel and Margret Ax:n Johnson -säätiön sijoitusyhtiö Nordstjernan. Attendolla on myös noin tuhat työntekijäomistajaa, ja konsernin omistuksesta 23 % on suomalaista ja 57 % ruotsalaista.

Toimintamme lisää ihmisten hyvinvointia ja terveyttä ja kehitämme toimintamallejamme ennakkoluulottomasti. Olemme muun muassa luoneet Kuntaturva-konseptin, joka on ainutlaatuinen Euroopassa.

Kuntaturvassa sitoudumme huolehtimaan kaikkien kunnan asukkaiden sosiaali- ja terveyspalveluista kokonaisvaltaisesti. Kuntaturvalle määritetään yhdessä kunta-asiakkaan kanssa kiinteä hinta ja laatumittarit, joilla palvelujen toteuttamista seurataan. Käytännössä Kuntaturva takaa sopimuskuntien asukkaille maantieteellisestä sijainnista riippumatta laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut oman kotikunnan alueella.

Yhä harvempi kunta tuottaa kaikki tarvittavat terveyspalvelunsa täysin itse, ja usein on veronmaksajien kannalta taloudellisinta hakea kumppaneita sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamiseen. Siksi yhä useampi kunta Suomessa ja Ruotsissa tekee yhteistyötä Attendon tai muiden yksityisten hoivayritysten kanssa. Ihmisten elinkaari on yhä monitahoisempi ja pidempi. Väestön ikääntyessä palveluasumisen ja terveydenhuollon palvelujen tarve kasvaa. Tulevaisuudessa tarvitaan yhä enemmän osaavia käsipareja ja käytännön toimia.”

Näin siis Attendo esittäytyy. Hoivakoti Attendo-Pelimannin toiminnat ovat nyt Avi:n toimesta siirretty kuntayhtymän vastuulle. LIsää hoivabisneksestä seuraavissa julkaisuissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top