Australia on karkoittanut tänä vuonna jo 31 seksuaalirikollista

Australiasta on tämän vuoden kahden ensimmäisen kuukauden aikana karkoitettu seksuaalirikollinen joka toinen päivä, kertoo lehti. Tämä vuonna karkoitetuista 19 oli syyllistynyt lapseen kohdistuvaan tekoon.

Daily Mail mainitsee nimeltä, kuvien kera, brittituristin joka kierteli matkailuautolla rantoja etsien kontaktia nuoriin tyttöihin.

John Alexander Kenyon oli lomalla Australiassa, ja ajeli itärannikkoa Cairnista Sydneyhin, kertoo TV-kanava. Kenyonin suunnitelma oli tavata 13-vuotias tyttö, ja harrastaa hänen kanssaan seksiä autossaan. Tietämättään Kenyon tuli keskustelleeksi siviilipukuisen poliisin kanssa, joka oli New South Wales Police Child Exploitation Unit -yksiköstä. Häkkihän siitä heilahti.

Kenyon tuomittiin alioikeudessa kahden vuoden vankeuteen, mutta ilmeisesti auseissakin ensikertalaiset saavat usein ehdollista. Riippumatta rikoshistoriastaan kotimaassaan, Kenyon oli ensikertalainen Australiassa. Toisin kuin joissakin muissa maissa, tuomittu ulkomaalainen saatettiin rajalle niiltä jalansijoiltaan. Austaralian viranomaiset eivät jääneet odottamaan, uusiko tuomittu rikollinen tekonsa annetun tuomion 16 kuukauden koeaikaina vai ei.

Australian sisäministeri Peter Dutton kertoi medialle, että laki sallii viranomaisille evätä viisumi ulkomaalaissyntyiseltä rikolliselta. Näin Australiasta tulee turvallisempi paikka, täsmensi Mr.Dutton: ”He poistuvat maastamme niin pian, kuin minä ehdin peruuttaa heidän viisuminsa, ja näen heidät karkoitettavan.”

Brittilehti mainitsi myös 60-vuotiaan Iain Hay:n, joka istui ensin 14 kuukautta tuomiotaan kolmen sisaruksen seksuaalisesta ahdistelusta, ja karkoitettiin sen jälkeen. Turkkilainen Cemal Ferda Sekendiz jäi kiinni 13-vuotiaan tytön groomaamisesta, ja istui myös 14 kuukautta tuomioaan ennen lähettämistä takaisin Turkkiin. Viime vuonna peruutettiin viisumit 137:ltä seksuaalirikoksiin syyllistyneeltä, joista 92 oli kohdistanut tekonsa lapseen.

Tapauksia, joissa jo aiemmin seksuaalirikokseen syyllistynyt uusii tekonsa Australiassa, ei näytä löytyvän. Hallituksen politiikka on siis onnistunutta, ja lainsäädäntö kohdallaan. Australiaa on ulkomailla arvosteltu mm. siitä etteivät turvapaikanhakijat saa liikkua vapaasti maassa ilman henkilöllisyysdokumentteja ja voimassaolevaa oleskelulupaa. Turvapaikanhakijoiden säilyttämistä hakemusten käsittelyjen ajaksi on ulkoistettu mm. ausseilta huomattavaa taloudellista tukea saavaan Nauru-saareen. Turvapaikkahakemuksen jättämistä varten Australiaan aikoville on siis luvattu majoitus, mutta ei pääministerin kämpässä, vaan parakissa yksinäisellä saarella.

Australian tapauksista kirjoitti Daily Mail 18.04.2019.

Australiaan rajoituksia työperäiselle maahanmuutolle

1 Comment

  1. Savon Sulttaani
    20.4.2019 09:02

    Tuo on asiallista ja ennaltaehkäisevää toimintaa!
    Suomen poliisi saisi ottaa mallia….

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top