Auto-iskua epäillään musiikkifestivaaleilla Hollannissa (VIDEO)

Tänään, 04.00 paikallista aikaa, ajoi valkoinen tila-auto Pink-Pop -festivaaliyleisön käyttämän leirintäalueen portilla usean henkilön päälle Landgraafissa Hollannissa. Kolmen kerrotaan olevan sairaalassa vakavasti loukkaantuneena, yksi uhreista menehtyi paikalla.

Tekoa epäillään tahalliseksi. Uhrit olivat ilmeisesti kolmipäiväisen musiikkitapahtuman osanottajia, jotka olivat poistumassa majoitusalueelta. Surmansasaanut 35-vuotias Gilles Boux de Casson työskenteli AD.nl:n mukaan festivaaleilla vapaaehtoisena henkilönä.

Muut uhrit olivat 30-vuotias mies samalta paikkakunnalta, Landgraafista, 26-vuotias mies Heerlenistä ja 23-vuotias nainen myös Heerlenistä. Heidän tilansa on uutisen mukaan kriittinen.

Poliisin hallussa nyt oleva onnettomuusauton kuljettaja on 34-vuotias mies.- Hän oli jättänyt auton ja paennut Landgraafista muulla keinolla Amsterdamiin, jossa ilmoittautui siis poliisille. Tapahtuneen syystä ei ole annettu tietoja.

AD.nl on tavoittanut Herleenissä asuvan pidätetyn isän, jonka kertoman mukaan ”poika ei käytä huumeita eikä alkoholia”. Epäilty on perheellinen, hänellä on 2 lasta.

Lauantaina (16.06.) taksi murjoi Moskovassa jalkakäytävällä liikkuneita jalankulkijoita usean saadessa surmansa. Kirgisiassa ajokortin saanut kuljettaja poistui autostaan, yrittäen paeta paikalta. Tämänpäiväisen Hollannin tapahtuman autonkuljettaja pakeni autoineen, mutta on nyt uutisen mukaan ilmoittautunut poliisille.

Moskova 16.06.2018:

Kuvassa Hollannin turma-ajoneuvo:

 

Pink Pop -festivaalin järjestäjän twiitti:

Landgraafin yliajajan henkilöllisyys on nyt julkistettu hollantilaisessa mediassa. 34-vuotiaan Heerlenissä asuvan Danny S:n kuva on julkistettu tänään:


Epäiltyä ei ole toistaiseksi päästy kuulemaan. Kuvan ja nimen julkaisivat AD.nl ja BN DeStem. Tapauksesta ei ole paljastunut viitteitä terrorismiin.

Tahalliset yliajot alkoivat Euroopassa ”islamilaisen kalifaatin” (ISIS) julkaistua propagandakanavillaan kehoituksia tappaa ”vääräuskoisia” erilaisin tavanomaisin keinoin.  Terroristijärjestö on käytännössä menettänyt hallitsemansa alueen Syyriassa, ja oli jo aiemmin ilmoittanut lähettävänsä ”taistelijoitaan” Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan.

Tässä terroristien tiedotusta:

Muita terroristien em. kampanjassaan suosittelemia välineitä ovat mm. myrkyt, palavat nesteet ja rakennuksilla yleisesti käytetty naulain.

Auto-iskuja on tapahtunut mm. Tukholmassa, Berliinissä, Nizzassa ja Lontoossa. Suomessa on varauduttu jo kesän 2017 yleisötapahtumissa asettamalla kulkuesteitä sopiviin paikkoihin. 

Asiasta uutisoivat: https://www.ad.nl/binnenland/busje-rijdt-in-op-pinkpopgangers-dode-en-drie-zwaargewonden~a637aeab/,
https://www.1limburg.nl/wit-busje-pinkpop-aanrijding-teruggevonden-heerlen,
https://www.ad.nl/binnenland/dodelijk-slachtoffer-pinkpop-was-muziekliefhebber-gilles-35-iedereen-is-kapot~aa40dabb/.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top