Azerbaidzan laajentanut sotatoimialuetta, kertoo Armenia

Varhain tänään Azerbaidzanin asevoimat tulittivat armenialaisten asemia paikkakunnalla, jossa ei ole ollut taisteluja meneillään olevan selkkauksen aikana.

Nagorno-Karabakhin erillisalueen omat puolustusjoukot ovat toistaiseksi olleet azerbaidzanilaisia vastassa. Azerien puolella on ainakin Turkin toimittamia syyrialaisia palkkasotureita, jotka on värvätty hallitusta vastustavien kapinallisten joukosta. Armenialaiset epäilevät turkkilaisten sotilaiden olevan ainakin drone-iskujen toteuttajina, siis välittömästi taisteluihin osallisina. Armenia on myös syyttänyt Turkkia F-16-hävittäjien lähettämisestä tukemaan Azerbaidzanin hyökkäystä.

Tämänaamuinen azerien hyökkäys kohdistui paikkakuntaan nimeltään Vardenis. Hyökkäyksessä mainitaan käytetyn dronea. Vahinkoja aiheutui ainakin siviilikalustolle: Kuvissa esiintyy tuhoutunut bussi. Azerit väittävät Vardeniksesta ammutun tykistöllä Azerbaidzanin puolelle Daškesan:iin, minkä Armenia kiistää.

Armenialaisten mukaan Vardenisissa ei sattunut henkilövahinkoja. Tapaus ennakoi kuitenkin azerien pyrkimystä laajentaa taisteluja uusille alueille. Armeniassa odotetaan pitkällistä konfliktia, ja kansan keskuudessa katsotaan Turkin olevan tosiasiallinen vastapuoli. Selkkauksella on myös uskonnollinen ulottuvuus, kristityt vastaan muslimit.

Asiasta kertoi tänään Armenian radio.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top