Azerbaidzan tunkeutunut Armenian alueelle (VIDEO)

Azerbaidzanin joukkoja on tunkeutunut tänään tiistaina Armenian alueelle. Armenia ilmoittaa kahdentoista sotilaansa joutuneen vangeiksi. Sotaa käydään Armenian alueella, jonne azerit ovat tunkeutuneet. Raskaita aseita on käytetty.

(Kuva: Armenian puolustusministeriö)

Päivitys 20:57: Aselepo on saatu aikaan Venäjän välityksellä. Armenian itäisellä raja-alueella käydyt taistelut on lopetettu kello 18:30 paikallista aikaa. Tilanne on suhteellisen tasaantunut, kertoi Armenian puolustusministeriö hetki sitten (20:22).


Päivitys 20:27: Armenian puolustusministeri Suren Papikyan keskusteli puhelimessa Venäjän puolustusministerin Sergei Shoigun kanssa. Armenian ministeri esitteli tilannetta Arm-Azen rajan itäosassa 16.11. Azerbaidžanin provokaation jälkeen. Armenian kanta on, että azerien hyökkäys Armenian suvereenille alueelle rikkoo marraskuun 9. 2020 solmittua kolmen osapuolen sopimusta (Armenia, Azerbaidzan, Venäjä).

Venäjällä toimitettu ilmailujulkaisu Avia.pro väittää azerien estäneen tiistaina tykistöä käyttämällä Armeniassa olevia venäläisiä sotilaita puuttumasta meneillään olevaan yhteenottoon.

Armenian puolustusministeruön jakamalla videolla tiistain tapahtumia:

Armenian puolustusministeriö twiittaa tänään: ”Kello 16 alkaen. Tilanne itärajalla on edelleen ”erittäin jännittynyt”.  Azerbaidžanin hyökkäyksestä Armenian asemiin seuranneiden taisteluiden seurauksena on kuollut ja haavoittunut [sotilaita] Armenian puolella.”

Tilanne Armenian tasavallan itärajalla, jossa Azerbaidžanin asevoimat aloittivat hyökkäyksen tänään, jatkui äärimmäisen jännittyneenä kello 17.00 mennessä, ARMENPRESS raportoi.

”Vastustaja käyttää edelleen tykistöä, panssaroituja ajoneuvoja ja eri kaliiperisia tuliaseita. Armenian puolen vastatoimien seurauksena vastustaja on kärsinyt suuren henkilöstövahingon, noin tusina panssaroitua ajoneuvoa on tuhoutunut”, Armenian puolustusministeriön lausunnossa sanotaan.

Neuvotteluja on käyty Venäjän välityksellä, mutta Armenia ei ole pyytänyt virallisesti  Venäjältä apua, kertoo uutistoimisto.

Se on sitten sota.

Azerien jakamalla videolla näkyy Azerbaidzanin sotilaita Armenian puolella. Videolla armeniankielisellä tekstillä merkitty kuorma-auto.

Luettavaa:

1 Comment

  1. jani
    16.11.2021 18:43

    Muslimeita hyökkii joka ilmansuunnasta? Tätähän se on ollut viimeiset tuhat vuotta ellei ole elänyt kuplassa tai lintukodossa mikä Suomikin oli 80-luvulle asti.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top