Bayerin Monsanto-kauppa johti paljastukseen: Pimeiden operaatioiden osasto löytyi

Lääkejätti Bayer osti äskettäin kiistanalaisiinkin asioihin sekaantuneen Monsanton, liittäen sen yritys-imperiumiinsa. Ostoskassin pohjaa pöyhittäessä löytyikin sitten yllätys: Salainen toimisto, joka oli pyrkinyt vaikuttamaan mm. geenimanipuloinista ja eräistä lisäaineista käytävään mediakeskusteluun, -ja epäilyn mukaan epäeettisin keinoin. Bayerissa ollaan tietty järkyttyneitä ja pöyristyneitä, ja selvitellään asiaa kertoo luontojulkaisu.

Lehden kirjoittajan mukaan Monsanto on ainakin vuosikymmenen ajan koonnut listaa toimittajista, viranomaisista ja lainsäätäjistä, jotka ovat olleet kriittisiä geenimanipuloiduille (GMO) tuotteille tai glyfosaatti-kemikaalien käytölle elintarvikkeissa. Nyt epäillään, että ohjelmassa mentiin pidemmällekin: Päättäjiin ja toimittajiin on yritetty vaikuttaa eri keinoin, jotta nämä toimisivat Monsantolle suopeammin.

Julkaisu väittää, että Monsanton salaisen osaston jäljiltä on löytynyt viitteitä lahjontayrityksistä, jopa uhkailusta ja henkilöiden pelottelusta. Väitteen mukaan Monsanton piilovaikutus-projekti olisi myös tilannut negatiivisia PR-kampanjoja GMO-kriittisten henkilöiden maineen pilaamiseksi, siis mediamurhaamiseksi. Tiedemiehiltä on väitteen mukaan pyritty estämään töidensä julkaiseminen tieteellisesti noteeratuissa lehdissä. Kriitikkojen osoitteita ja työpaikkoja on julkistettu heille epäedullisissa yhteyksissä, väittää julkaisu.

”Mustaan toimintaan” olisi käytetty jopa 100 miljoonaa USD noin kymmenen vuoden aikana. Yrityskaupan jälkeen rikollista toimintaa suojelevat henkilöt ovat poissa, eikä uudelle omistajalle oltu kerrottu, mitä luurankoja kaapeista voi löytyä.

”Ranskalaiset syyttäjät sanoivat perjantaina (17.05), että he olivat avanneet tutkimuksen sen jälkeen, kun Le Monde oli kirjoittanut, että Monsanto, jonka Bayer osti 63 miljardilla dollarilla viime vuonna, oli pitänyt 200:aa tiedostoa henkilöistä, mukaan lukien toimittajia ja lainsäätäjiä, joiden oletettiin vaikuttavan torjunta-aineiden kohteluun”, kertoi Reuters.

Monsanton salaisen osaston pitämä toimittajien ja lainsäätäjien ”täsmä-luettelo” oli väline näiden henkilöiden suoraan uhkailuun tai lahjottamisen valmisteluun. Matthias Berninger, joka toimi Monsanton julkisuus-suhteiden päällikkönä, myöntää kerätyn ”ei-julkisesti saatavilla olevia tietoja henkilöistä”. Bayer piti toukokuun 12. julkisen tiedotuksen asiasta, pahoitellen ilmitullutta toimintaa.

 • Monsanto on palkannut erityisen osaston tekemään julkisuudelta näkymätöntä vaikutustyötä tuotteidensa terveysvaikutuksia koskevan keskustelun ja mahdollisten lainsäädäntötoimien manipuloimiseksi.
 • Monsanto on tässä tarkoituksessa kerännyt ei-julkista yksityisyyteen liittyvää tietoa henkilöistä.
 • Monsanto on käyttänyt tätä tietoa henkilöiden vahingoittamiseen, ja masinoinut julkisuutta käyttäviä kampanjoja valittujen henkilöiden maineen mustaamiseksi, ja heidän työuransa tai poliittisen roolinsa vahingoittamiseksi.
 • Monsanto on myös lahjonut, tai yrittänyt lahjoa, avainhenkilöitä.

Piilovaikuttaminen on kohdistunut erityisesti geenimuunneltuja GMO -tuotteita ja glyfosaatin käyttöä koskevaan keskusteluun ja lainsäädäntötyöhön. Bayer on nyt ilmoittanut tukevansa Ranskan oikeusviranomaisia näiden tutkimuksissa.

Bayer: ”Tutkimme parhaillaan myös muita asianmukaisia ​​seurauksia sekä sisäisesti että ulkoisten osapuolten osalta. Bayer edustaa avoimuutta ja oikeudenmukaisia ​​suhteita kaikkiin sidosryhmiin. Emme siedä epäeettistä käyttäytymistä yrityksessämme. ”

Näin siis paljastusten jälkeen, ja rikostutkinnan käynnistyttyä. Voimmeko me kuluttajina nyt luottaa suuryritysten tuote- ja terveysvastuullisuuteen, ja ostaa huoletta mitä kaupan hyllystä löytyy? Monsantolla ja Bayerilla voi olla erilaiset toimintakulttuurit ja kontrollit, mutta kummankin yhtiön osakkeet vaihtavat pörssissä omistajiaan meklareiden käsien kautta, eikä osakesalkkujen haltijoita paljoakaan kiinnosta kaukana heidän työpöydältään ja tallelokerostaan tapahtuvan toiminnan eettisyys, ellei mustien kassojen tai muun skandaalitavaran paljastuminen heilauta kursseja. Kasvoton omistus ei takaa eettisyyttä yhtiön toiminnassa.

Mihin sitten katosivat Monsanton rikollisen toiminnan hiljaa oman tietämättömyytensä varjoon kätkeytyen hyväksyneet entiset omistajat? -Eivät he kadonneet, vaikka kevensivät Monsanton salkuistaan. Heillä on nyt samalla summalla muiden yhtiöiden osakkeita, ja he ovat liittyneet vanhojen osakkaiden riviin, vahtimaan ja vaatimaan että heidän omistustensa tuotot ja osakkeidensa kurssit pysyvät mahdollisimman ylhäällä. Ne toimitusjohtajat, yhteiskuntasuhdepäälliköt ja turvallisuusjohtajat, jotka tulevat -omistajien hengittäessä niskaan- valitsemaan riman-alta-menemisen täyttääkseen odotukset ja vaatimukset, -he ovat jossakin. Kukaan ei tiedä missä yhtiöissä, eivät nämä ihmiset tiedä itsekään että jo lähitulevaisuudessa he ehkä nyökkäävät äänettömästi alaisensa puoliksilausutulle ehdotukselle, joka päästää firman pälkähästä ja heidät itsensä omistajatahon grillaavaasta otteesta, vaikka lakia ”sovelletaan” eikä tuotteen terveysvaikutuksia lasketa taseeseen.

Markkinatalous toimii moitteettomasti vain valvottuna. Näi se vaan on

Demokraattinen hallintomalli ja markkinatalous ovat ihmiskunnan toistaiseksi kokeilemista yhdistelmistä paras tunnettu. Se rajoittaa vallankäyttäjiä, tekee heidät riippuvaisiksi vaalituloksista ja pakottaa sitoutumaan laillisuuteen, mutta se myös vaatii asioita rivikansalaisilta: Osallistumista poliittisiin prosesseihin ja rohkeutta arvostella. On tasan varmaa, että passiivinen bulkkiväki saa myös bulkkihallinnon, -ja syö bulkkiruokaa.

Avoin yhteiskunta on valitettavasti avoin myös piilovaikuttajille, joista edellä käsittelimme Monsantoa. Avoimmuuden toteutuminen onkin mahdollista vain jos sitä valvotaan, -ja alhaalta käsin, aktiivisten kansalaisten toimesta. Demokratia on hallitujen ominaisuus enemmän kuin hallitsevien.

Monsantosta kertoi Natural News 15.05.2019.

3 Comments

 1. Jakke Paasinen
  22.5.2019 18:33

  Yllättyneitä ovat : EU poliitikot jotka juuri äänestivät EU alueen glyfosaatti kemikaalin käytön jatkamisen puolesta koska ”ei ole haitallinen” vaikka Kaliforniassa Monsanto on tuomittu miljardikorvauksiin syövän aiheuttamisesta.

  Mahtaisiko listalta löytyä näiden EU päättäjien nimet ja rahasumma merkattuna viereen ?

  Vastaa
 2. Juuso
  22.5.2019 19:11

  Mikä yhdistää näitä globaaleja jättejä, kun katsellaan ketkä hallitsevat firmaa johdossa tai hallituksessa? Yllättykää, koska kukaan ei sitä uutisoi.
  Ai niin – ketkä hallitsevat globaaleja valtamediajättejä…

  Mikä on toiminnan tarkoitus – rahaa on jo ja oikeasti he omistavat dollarin, eli valuutan ja korkomekanismit yms.

  Sellaista salaliittotiedettä, niissäkin on eroja kuten viineissä.

  Vastaa
 3. Pekka ja Pätkä
  22.5.2019 23:54

  > Markkinatalous toimii moitteettomasti vain
  > valvottuna. Näi se vaan on

  Ongelma on siinä, että kun valtio ottaa valvonnan itselleen, ottaa se myös vastuun seurauksista.

  Ajatellaanpa vaikka järven rannalle rakennettavaa sellutehdasta.
  — Rakentaisiko kukaan ”valvomattomassa” ympäristössä sellutehdasta minkään luontoarvoiltaan merkittävän paikan lähettyville? Olisihan pientenkin päästöjen seurauksena jättimäiset vahingonkorvaukset, jotka veisivät helposti tehtaan ja sen mukana omistajat konkurssiin (aina toiseen ja kolmanteen sukupolveen asti).

  Entä rakennusnormit (radon)säteilyn maksimista rakennuskohteen alueella.
  — Mitä tapahtuu, jos koko maan alueella säteily lisääntyy niin, että se ylittää kaikki normit?
  — Normeja tietenkin muutetaan hallinnollis-poliittisella päätöksellä!
  — Mitä merkitystä koko säteilynormilla sitten alun perin oli?

  Entä ydinvoimala?
  — Kuinka monta ydinvoimalaa olisi Suomessa, jos voimaloiden omistajat olisivat täydessä vastuussa seurauksista?

  > Avoimmuuden toteutuminen onkin mahdollista vain jos
  > sitä valvotaan, -ja alhaalta käsin, aktiivisten
  > kansalaisten toimesta. Demokratia on hallitujen
  > ominaisuus enemmän kuin hallitsevien.

  Vapaa markkinatalous on nimenomaan valvontaa alhaalta käsin. Jos ostaja ottaa rahansa pois, tuotanto lakkaa.

  Vasta valtion puuttuminen valvontaan mahdollistaa sääntelynormien ottamisen kaupanteon kohteeksi.
  — Eduskunta on suuri huutokauppahalli, jossa ihmisarvoilla käydään kauppaa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top