Bensavero alas!

Perussuomalaiset tivasivat energian hintojen laskua, johon valtiovarainministeri Annika Saarikko puolestaan vastasi, että hän ymmärtää hinnannousun. Näin alkoi eduskunnan kyselytunti torstaina 5.05.2022.

Saarikko jatkoi, että valtion tulojen on riitettävä muuhunkin kuin energiaverojen laskemiseen. Saarikko profetoi edelleen, että ”elämme niin poikkeuksellisessa ajassa, että emme sulje mitään keinoa pois”.

Liike Nyt kysyi, miten hallitus aikoo tasoittaa kuuden prosentin inflaation vaikutuksia etenkin vähävaraisille.
Saarikon mukaan hän haluaa lohduttaa sillä, että ”olemme toistaiseksi pysyneet muiden eurooppalaisten maiden inflaatio lukujen alla”.

Saarikko opetti persuille, että verotuloja tarvitaan siksi, että erilaisia uudistuksia tulee myös rahoittaa. Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Lena Meri loukkaantui, ja vastasi Saarikolle, että tämä suhtautuu Perussuomalaisiin ylimielisesti. Ja Saarikko taas kiisti suhtautuvansa ylimielisesti.

Aikamoista mölinää -siltä se kuullosti lehdistölehterille- mikä kuului. Salista. Saarikolla on selkeä linja kyselytunneilla -poikkeuksetta. Hän kyseenalaistaa joka viikko perussuomalaisten ymmärryksen, ja opettaa persuja niin, että ”oppilailla” savu tulee korvista, -pelkästä kiukusta.

Kokoomus kysyi, että onko pääministerin sijainen Saarikko sitä mieltä, että Ruotsissa on parempi hallitus kuin Suomessa. Ruotsin hallitus, kun on laskenut polttoaineveroa, ja koska Suomessa on Euroopan kallein bensa. Saarikko vastasi, että ei hän voi tuollaista arvioida mutta kuitenkin hänen mielestään ”tämä hallitus on Suomelle paras hallitus”.

”Koita lentelee lompakossa”

Perussuomalaiset nosti esiin sen, että köyhimpiä  ei lohduta vaikka hinnat ovat tietenkin kaikkien osalta nousseet, koska lompakossa lentelee vain koita.
Saarikko -jonka yksinpuheluksi kyselytunti lähes muodostui hallituksen puolelta-  vastasi, että Suomen lainsäädäntö lähtee siitä, että laki on kaikille sama. Tällaisia eroja ei lain mukaan voi ottaa huomioon, eli suosia erityisesti vähävaraisia.

Persujen mukaan jos polttoaineveroa lasketaan 14 senttiä litralta, niin hinnannousu senkin jälkeen kompensoisi tuon veronkorotuksen mikä suhteellisesti on tullut, kun hinnat ovat nousseet. Mitä hallitus aikoo tehdä Ministeri Saarikon mukaan veroja ei lasketa, mutta nk. jakeluvelvoitetta muutetaan väliaikaisesti, jolloin se Saarikon mukaan ajaa suunnilleen saman asian, kuin 14 sentin veronalennus per litra.

Loppuosa kyselytunnista kului Kokoomuksen ja elinkeinoministeri Mika Lintilän väliseen vääntöön siitä miten Suomeen saadaan lisää ydinvoimaa.

Seppo Huhta

6 Comments

 1. K.M
  5.5.2022 18:45

  Eihän ne voi laskea kun pistää niitä vero rahoja ukrainaan, mutta koitakaa kestää tulee aika joka ei enään naura, voi olla että itku on kurkussa niillä jotka kiristää tätä hallintoa, kohta on pääkaupunki samassa tilassa kun ukraina eikä kukaa auta meitä.

  Vastaa
 2. Puolueeton
  5.5.2022 18:52

  Saarikko vastasi, että ei hän voi tuollaista arvioida mutta kuitenkin hänen mielestään ”tämä hallitus on Suomelle paras hallitus”.

  Onhan se noin, koska Suomella ei ole muuta hallitusta. Loppuvuodesta selvinnee, tämä on Suomelle katastrofaalisin hallitus.

  Vastaa
 3. Obelix
  5.5.2022 19:06

  Niinpä niin ja hoh hoijaa! Ankeina aikoina tavalliset kansalaiset joutuvat tinkimään _kaikista_ menoistaan – jopa ruoasta! Mutta mitä tekeekään puolestaan valtion kirstunvartija….Hän ja Valtio eivät NÄEMMÄ ole valmiita luopumaan mistään, itselleen ja ”muille” taistelemistaan eduista, koska on kuulemma sitouduttu kansainvälisiin sopimuksiin.

  Ps. Jäänkin mielenkiinnolla odottamaan, milloin kansalaiset huomaavat – viimeinkin – ettei valtion kirstunvartijalla, eikä siten myöskään valtiolla, ole pienintäkään aikomusta SITOUTUA omien kansalaistensa ostovoiman, eikä heidän talousongelmiensa ratkaisemiseen – edes verotusta helpottavasti keventämällä?
  Eikö siellä hallituksessa ja valtiolla ole mitään halua käsittää sitä, mitä valtion (poliittisten turhien nimikkeiden) eli menojen priorisointi kansalaisten hyväksi käytännössä voisi tarkoittaa – ilmeisesti ei! Tässä sen näkee, ettei henkilöitä joiden kuukausipalkka huitelee jossain 10 000 – 20 000 €:n välillä pitäisi ikinä päästää heikentämään keski -ja pienituloisten ostovoimaa – ei edes VIRAN puolesta, eikä varsinkaan viran puolesta, koska silloin pitäisi toimia täysin päinvastoin!

  Pss. Enkä nyt tarkoita puolustusvoimia, enkä varsinkaan puolustusvoimien hankintoja, enkä Natoa.

  Vastaa
 4. Aloitteita aloitteita
  5.5.2022 23:23

  Tekisivät aloitteita. Ei se huutelu sielä isossa huoneessa ketään auta. Aloitteet muuttavat lakeja ja asetuksia.

  Vastaa
 5. Leino Kimmo
  6.5.2022 06:16

  Ja kuinka kävi 100 000 Suomalaista allekirjoitti ”Pois pakkoruotis”-kansalaisaloitteen; jonka RKP:lainen oikeusministeri hautaisi ministeriöön ikuisiki ajoiksi.

  Samaten on salassa haudattu Suomen kansalaisten ihmisoikeudet :

  Suomen ”perustuslain” 118 § … Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

  Eduskunnan tehtäväksi on LAHJONNALLA ( Iltalehti 19.2. 2013 ”Miljoonien rahavirrat puolueille” ) saatu vain pankki-vakuutuslaitosten etujen valvonta:

  Iltalehti 7.4. 2012 ”Eduskunnassa muhii miljardikaappaus”. ”Yli lain salliman perityt tasoitusvastuurahat aiotaan kaapata ”.

  Jopa 3 miljardia pienyritysten omaisuutta siirrettiin pankki-vakuutuslaitoksille ”lailla 444/2012”.

  Kaikki ”lain” allekirjoittajat kuuluvat VANKILAAN petoksista kansaa kohtaan !

  Poliisi poistettiin pelistä jo 2005 …EOA päätös 876/2/05 — poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa.

  Meitä siis ”johtaa” RIKOLLISORGANISAATIO; joka ”lainsäädännöllä” on itselleen tehnyt SYYTESUOJAN !

  archive.today/kimmoleaks.fi

  Vastaa
 6. Jallu
  6.5.2022 23:04

  Kun Nato-huuma on ohi niin tämä on itse asiassa hieno tilanne perussuomalaisille ennen eduskuntavaaleja. Bensiini ja Diesel maksavat syksyllä jo 3 euroa ja ruoan hinta kaksinkertaistuu, energian hinta nousee edelleen ja inflaatio lähenee 10%. Kenen muu syytä tämä on kuin nykyisen hallituksen. Vahva painostus joka paikassa toitottamaan tätä totuutta, mistä persut ovat varoitelleet, niin on jopa mahdollista, että perussuomalaiset on isoin puolue eduskuntavaaleissa. Totta kai kokoomus yrittää omia näitä samoja teemoja, mutta ei ehkä niin uskottavasti kuin persut.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top