Berner jättää Keskustan: Suomen hallituksessa on 26.03. jälkeen ruotsalaisen pankin edustaja?

Pääministeri Juha Sipilän vastaukset median kysymyksiin ”yhden kauden kansanedustaja” Anne Bernerin eilisestä ilmoituksesta johtuvasta tilanteesta ovat jonkinverran kierteleviä. Selvää kantaa siihen, jatkaako Berner hallituksen ministerinä, ei Sipilä antanut.

Huomiotaherättävää on Sipilän vastaamattomuus Uuden Suomen kysymykseen, milloin hän sai tietää Bernerin tulevasta pankki-pestistä: ”Minua ei kiinnosta se asia, eikä sinuakaan varmaan”. (Siteerattu Iltalehden mukaan.)

Sipilän mukaan kysymys ministeri Anne Bernerin jatkosta hallituksessa on ajankohtainen vasta SEB-pankin yhtiökokouksen 26.03. jälkeen, jolloin tämän toimesta pankin tehtävissä on olemassa päätös. Miksei asiaan voi ottaa poliittista kantaa jo nyt, kun päätös on tod.näk. tiedossa, sitä ei kukaan huomannut kysyä. Sipilä muistutti median edustajalle, että hän pitää tärkeänä, ettei Bernerin työ raideliikenteen uudistamiseksi vaan jää kesken. Tämä saattaa sisältää viitteen 26.03. jälkeiseen aikaan.

Paavo Arhinmäen (Vas) twiitti (alempana) sisältää ajatuksen, joka koskee erityisesti Keskustapuoluetta: ”Berner käy kääntymässä politiikassa. Muut saavat siivota hänen jälkensä.”

3 Comments

 1. Janis Petke
  20.2.2019 15:55

  Toivottavasti kokee ahneen kohtalon

  Vastaa
 2. Pekka Kemppainen
  20.2.2019 15:59

  Ruotsalaispankin edustaja siis kertoi alunperin Bernerin odotettavissaolevasta rekrytoimisesta pankin hallitukseen ruotsalaiselle talouslehdelle. Pörssiyhtiöiden tiedotuslinjaa määrittelevät muut seikat, kuin Suomeen vaalit. Pörssimaailmassa on pakko huolehtia firman uskottavuudesta aivan eri tyylillä, kuin Suomen politiikassa, jossa ei ole sääntöjä.

  Vastaa
 3. Puolueeton
  20.2.2019 17:57

  Ei jäljissä siivottavaa ole, korjattavaa kyllä. Korjauskulut maksavat veronmaksajat. Jälleen yksi Sipilän aiheuttama vahinko tuli esille.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top