Berner-taksit tappelivat ja törmäilivät Helsingissä keskiviikkona

Anne Bernerin taksiuudistus näyttää tuoneen kyytipalveluun myös viihteellisen lisän: Boxing-, vapaapaini ja carting-lajit ovat läsnä taksitolpillamme, tuomassa väriä suomalaiseen kesäyöhön. Keskiviikko-iltana Helsingin keskustassa nähtiin esitys, joka tosin vienee kaksi kuljettajaa syytettyjen penkille.

Riita asiakkaasta johti kaksi kuljettajaa ottamaan fyysisesti mittaa toisistaan, lyöntejä vaihtaen. Ihan klassisen englantilaisen nyrkkeilyn sääntöjen mukaan ei menty, sillä poliisi kertoo lyödyn vyön alle, eikä meno liene ollut muutenkaan urheilullista. Ehkä amerikkalaisen show-painin puitteisiin mahtuu kuitenkin. Spektaakkeli huipentoi tahalliseen törmäilyyn ja pellin rypyttämiseen autoilla. Näytös tapahtui klo. 19:30 tienoilla.

-Taksinkuljettajille oli tullut riitaa jonottamisesta eli kenen vuoro oli ottaa asiakas kyytiin. Riidan seurauksena toinen taksinkuljettaja löi toista kolmesti vatsaan, kun taas tämä törmäsi autollaan tahallaan kahdesti häntä lyöneen taksinkuljettajan autoon, kertoo rikoskomisario Pekka Korhonen Helsingin poliisilaitokselta.

Molemmat kuljettajat otettiin kiinni poliisin toimesta. Rikosnimikkeet ovat törkeän pahoinpitelyn yritys ja pahoinpitely.

Extran kuulema veteraanikuljettaja kertoi, että hänen aikanaan oltiin hyvin tarkkoja siitä, että asiakkaiden poimimisessa noudatetaan tolpalle-tulon järjestystä, -jopa niin että rautatieasema-aukion tolppaa edellisen kyydin jälkeen lähestyttäessä pidettiin jo Mannerheimintiellä se tapa, ettei toista taksia ohitettu, vaan suotiin tälle oman jonotuspaikkansa ottaminen. Suomalainen taksikulttuuri oli siis korostetun solidaarista muita kuljettajia kohtaan, ja huomaavaisuus asiakkaille oli korkealla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top