Beirutin räjähdystä ei pidetä terroritekona, mutta presidentti on kutsunut puolustusneuvoston hätäkokoukseen

Tätä kirjoitettaessa sammutus- ja raivaustyöt Beirutin satamassa jatkuvat yhä. Loukkaantuneita on 3700 ja viranomaistiedon mukaan menehtyneitä on 73. Turvallisuusviranomainen Abbas Ibrahim on kertonut onnettomuuden johtuneen ”erittäin räjähtävästä aineesta”.

Räjähdys on aiheuttanut tuhoa kaupungissa, ja mm. katkaissut sähkönjakelun osassa Beirutia. Hezbollah-järjestö kiistää huhun, että satama-alueella olisi ollut sille kuuluva aselasti. Israel niinikään kiistää olevan osallinen tapahtuneessa. Israelin ilmavoimat ovat aivan äskettäin iskeneet Syyriassa olevia Hezbollahin kohteita vastaan, ja Israel on esittänyt Hezbollahille varoituksen Libanonin-Israelin rajalla vallitsevan tilanteen takia.

Video räjähdyshetkestä on twiitissä:

Libanonilaisen tiedon mukaan satamassa on ollut varastoituna ammoniumnitraattia, joka oli takavarikoitu satamassa olleesta laivasta, ja säilytetty varastorakennuksessa vuodesta 2014 alkaen. Turvallisuuspäällikkö Abbas Ibrahim on maininnut takavarikoidut räjähteet. Viranomaistiedon mukaan räjähdyksiä olisi ollut kaksi erillistä. Beirutin kuvernööri Marwan Abboud on vahvistanut, että räjähdyksiä oli kaksi. Loukkaantuneiden joukossa on tunnettuja libanonilaisia, ja heidän perheenjäseniään.

Päivitämme.

Asiasta lisää:

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top