Biden ehdottaa finanssivalvojaksi henkilöä, joka on tehnyt väitöskirjan marxismista, -Neuvostoliitossa

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ehdottaa tärkeän viraston päälliköksi Neuvostoliitossa tohtoriksi väitellyttä nykyisin professorina toimivaa Saule Omarovaa, Demokraattihallinnon punertumisesta huolestuneet konservatiivit ovat entistä enemmän huolissaan.

Presidentti Joe Bidenin ehdokas valuuttavalvojan toimiston, Office of the Comptroller of the Currency:n  (OCC) johtajaksi on tällä hetkellä Cornell Law Schoolin professorina toimiva Saule Omarova. Nimitysehdotus ei näytä menevän liittovaltion senaatissa läpi ihan heittämällä, sillä Omarova on väitellyt tohtoriksi Neuvostoliitossa, Moskovan valtionyliopistossa. Väitöskirjan aiheena oli marxismi-leninismi, mikä oli tuolloin sikäläinen valtion ideologia.

Senaattori Pat Toomey (republikaani) pyysi Omarovaa  lokakuun alussa luovuttamaan nimityksen vahvistavalle senaatin pankkikomitealle väitöskirjansa, jotta komitea voi ”täysin arvioida henkilön kelpoisuuden jotka palvelevat senaatin vahvistamissa toimissa ja riippumattomissa virkatehtävissä”. Omarova kieltäytyi lähettämästä väitöskirjaansa, jonka otsikko oli ”Karl Marxin taloudellinen analyysi ja vallankumouksen teoria (kirjassa) Pääoma”.

Omarovan ansioluettelo ei mainitse väitöskirjan aihetta, mutta lehden mukaan hän on kiitellyt vielä v.2019 neuvostohallintoa sukupuolten palkkaerojen pienuudesta. Omarova on asunut Neuvostoliitossa. Hän on julkisessa keskustelussa arvostellut Wall Streetin toimia, ja vaatinut pankkijärjestelmän keskittämistä Federal Reserven (Fed) tiukempaan valvontaan. Omarova haluaisi ”lopettaa pankkitoiminta sellaisena kuin me sen tunnemme”. Ajatus keskuspankin digitaalisesta valuutasta sopii Omarovalle, mutta kryptovaluutat eivät. Kiinan tiukasta salauslainsäädännöstä hän on puhunut myönteisesti.

Senaattori Toomey ja senaattori Ted Cruz (republikaani) pitävät Omarovaa ”radikaalina uhkana taloudellemme”. Omarova on vastannut arvosteluun Financial Timesissa 14.10.  vedoten naiseuteensa ja ”vähemmistöön” kuulumisella: Omarova on mielestään helppo arvostelun kohde näistä syistä, elikkä nais- ja rasismi-kortit on kaivettu esiin.

Tullessaan valituksi OCC:n johtoon Omarova valvoo ja sääntelee Yhdysvaltain  rahoituslaitoksia, joilla on  14 biljoonaan $:n varannot. Muistaen Yhdysvaltain äskettäin kokemat vastoinkäymiset mm. turvallisuus- ja sotilaspolitiikassa, ei näytä jenkeillä hyvin pyyhkivän.

Luettavaa:

 • Georgia Star News 17.10. 2021: Biden’s Pick for Top Banking Regulator Refuses to Hand over Thesis on Marxism,
 • Eurasia News 17.10. 2021: Biden’s Bank Robber.

2 Comments

 1. juha II
  17.10.2021 21:25

  Kommunistit ottavat vallan Yhdysvalloissa ja se tarkoittaa samaa mitä Bolsevikit tekivät voitettuaan sisällissodan valkoisia vastaan!

  Vastaa
 2. Orang Utang
  17.10.2021 22:27

  No, kyllä olisi parempi referenssi, jos väitöskirja olisi Stalinin saavutuksista.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top