Biden sairaalaan rutiinitoimenpiteeseen, valta Kamala Harrisilla

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden luovuttaa vallan väliaikaisesti varapresidentti Kamala Harrisille, koska hänelle tehdään lääketieteellinen rutiinitoimenpide Walter Reed Medical Centerissä Bethesdassa, Marylandissa. Harris on historian ensimmäinen nainen, jolla on ollut Yhdysvaltain presidentin valta käsissään, vaikkakin tilapäisesti.

Tänään aamulla presidentti meni Walter Reed Medical Center -sairaalaan rutiinitoimenpidettä varten. Jen Psaki 19.11. 2021.

Presidentti Joe Biden luovuttaa vallan väliaikaisesti varapresidentti Kamala Harrisille, koska hänelle tehdään kolonoskopia Walter Reed Medical Centerissä Bethesdassa, Marylandissa. ”Tänä aamuna presidentti matkustaa Walter Reed Medical Centeriin rutiinifyysiseen hoitoon. Kun hän on siellä, presidentille tehdään rutiini kolonoskopia”, Valkoisen talon lehdistösihteeri Jen Psaki sanoi lausunnossaan perjantaina.

Harris työskentelee nyt toimistossaan Valkoisen talon länsisiivessä, Psaki vahvisti. Bidenin  kolonoskopian jälkeen Valkoinen talo ilmoittaa päivityksen perjantai-iltapäivällä. Vallan siirto edellyttää, että presidentti allekirjoittaa kirjeen, jossa hän ilmoittaa suostuvansa siirtoon. Parlamentin puhemies, Rep. Nancy Pelosi (Demokraatti, California.), on seuraava vallanperimyksessä, jos varapresidentille tapahtuu jotain.

Bidenillä on terveen paperit

Presidentti Bidenin terveystilasta saatiin arvio joulukuussa 2019 tehdystä ja tammikuussa 2020 julkaistusta lääketieteellisestä lausunnosta: Biden on ”terve, elinvoimainen, 77-vuotias mies, joka on kelvollinen suorittamaan menestyksekkäästi presidentin velvollisuuksia”. Lääkärintarkastusta edellinen suuri lääketieteellinen tapahtuma oli vuonna 1988, jolloin Biden kärsi useista aivovaltimo-komplikaatioista.

Entinen presidentti George W. Bush luovutti vallan silloiselle varapresidentti Dick Cheneylle, kun hänelle tehtiin kaksi kolonoskopiaa vuosina 2002 ja 2007. Suomessa presidentin ja myös presidenttiehdokkaan lääkärintarkastus tuli tavaksi pitkäaikaisen presidentin Urho Kekkosen viimeiseksi jääneen virkakauden jälkeen.

Tarkkailemme tilannetta.

Asiasta lisää:

1 Comment

  1. jj.t
    20.11.2021 11:02

    kolonoskopia eli paksusuolen tähystys.löytyköhän sieltä,black lives matter.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top