Bilderberg-ryhmä kokoontuu tänään pohtimaan populismia

131 henkilöä 23:sta maasta, mukana kolme suomalaista, kokoontuu tänään salaperäiseen Bilderberg-kokoukseen Torinossa Italiassa. Torino tunnetaan myös mafian pääkaupunkina manner-Italiassa.

Suomen vaan ei suomalaisten ”edustus”:

  • Antti Herlin. Kone Oy:n hallituksen puheenjohtaja ,
  • Elina Lepomäki, Kokoomuksen kansanedustaja,
  • Björn Wahlroos. Sampo-konsernin, Nordean ja UPM:n hallitusten puheenjohtaja, ja vuoden 1991 keinotekoisen laman ja pankkikriisin hyötyjiä.

Usein Bilderberg-sessioon osallistuneet suomalaiset ovat nousseet politiikassa näkyville paikoille, elleivät ole olleet jo aiemmin vaikutusvaltaisessa asemassa esm. taloudessa.

Bilderberg-ryhmän tiedotteen mukaan kokouksen aiheina on tänä vuonna muun muassa populismi Euroopassa, työn tulevaisuus, tekoäly, kvanttilaskenta, Yhdysvallat maailman johtajana, Venäjä, Saudi-Arabia ja Iran sekä ”totuudenjälkeinen” maailma. Yle 07.06.2018.

#Populismi on listassa ensimmäisenä, ja ilmeisesti myös eniten hiertää kokoontujien kengässä. Äskettäin tosin riemuittiin Ranskan Emmanuel Macronin vaalivoitosta voittona populismista, vaikka Macron on sitä itse hyvin pitkälle.

Macron haki suosiota korostamalla olevansa ”eliitin ulkopuolelta”, ja saikin näyttävän vaalivoiton. Suomessa muistamme Juha Sipilän nousun Keskustan johtoon ”politiikan ulkopuolelta”.

Politiikan tutkijat ovat jo pitkään korostaneet jakoa populistisiin ja #vastuullisiin puolueisiin, mm. UPI:n Teija Tiilikainen. Tarkastellem tätä vastuullisuutta:

  • Demarit lupaavat kaikille eläkeläisille satasen lisää, vaikka valtion velka kasvaa.
  • Kokoomusta lähellä olevat yrittäjät tekevät miljoonavoitot pakolaisbisneksessä, ja haaveilevat sotebisneksestä.
  • Keskustan Nuorisosäätiö mainitaan sekä epäselvyyksistä julkisen tuen haalimisessa että etujen jakamisessa poliitikoille, mutta on silti yleishyödyllinen yhdistys.
  • Vasemmistoliitto vaatii nykyistä(kin) löysempää turvapaikkapolitiikkaa ja pakolaiskiintiöiden kasvattamista, mikä vaarantaa hyvinvointivaltion rahoituspohjan, kun jo nyt 75% Suomen asukkaista on veronmaksun kontra veroilla kustannettujen etujen vertailussa nettosaajia.
  • Vihreät haluavat liikenteestä hiilineutraalin vuoteen 2040 mennessä mm. sähköautoilla. Suomessa käytetään jo nyt sähköä enemmän kuin tuotetaan.

Minä-jaan-kavereille-toisten-taskuista -politiikasta poikkeaminen ja em. maailmanlopun-meiningin arvostelu on yleensä tulkittu #populismiksi.

Aivan toiseen asiaan mennäksemme, esitteleekö Lepomäki bilderbergeille Sote:n kiemuroita, ja tämähän ei liity vaalienjälkeiseen hallituspohjaan.

”Totuudenjälkeisessä maailmassa” ei kukaan ilmeisesti varasta yhteisestä kassasta, eikä elä toisten tekemällä työllä. Kaikki ovat onnellisia, kirmaavat nurmikkoisilla rinteillä, vasemmisto punaisissa ja oikeisto sinisissä potkupuvuissa, ja propelli tekee saasteetonta energiaa ilman valtion subventioita, aurinko paistaa ja elämä hymyilee eikä populismia ole lainkaan. Arvattavaksi jää vain, ovatko huumeet siellä kriminalisoitu?  

Yle-areena 05.06.2018.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top