Bill Gates on Yhdysvaltain suurin viljelysmaan omistaja, -ja hamuaa lisää

Miljardöörinörtti Bill Gates omistaa Yhdysvalloissa jo 242 000 eekkeriä viljelysmaata, mikä tekee hänestä liittovaltion suurimman viljelysmaan omistajan, ja nostaa hänet 100:n suurimman amerikkalaisen maanomistajan joukkoon, sijalle 47. Asiasta kertoi alunperin USA:n kiinteistönvälittäjien instituutin julkaisu Land Report viime tammikuussa.

Bill ja Melinda Gatesin maanostot ovat ulottuneet 18 Yhdysvaltain osavaltioon, mutta he eivät ole ainoat viljelysmaata hamuavat toimijat. Liberty Median johtaja John Malone omistaa 2,2 miljoonaa eekkeriä karjatilaa ja metsää, ollen USA:n suurin yksityinen maanomistaja, mutta kaikki hänen omistuksensa eivät ole viljelysmaata. Amazonin toimitusjohtaja Jeff Bezos on mukana 420 000 eekkerillä, -pääosin Länsi -Texasissa. CNN:n johtaja on myös haalimassa viljelysmaata, ja varsinkin kehitysmaissa ja köyhien valtioiden alueella huseeraa kommunistinen Kiina: Sen vuosittaiset nimenomaan maatalousmaahan keskittyvät ostot pelkästään Afrikassa ovat kymmeniätuhansia hehtaareja.

Viljelykelpoinen maa, pohjavesialueet ja makeavetiset järvet ovat nopeasti muuttuneet aivan uudenlaisen kiinnostuksen kohteiksi. Toimijat voivat olla tuttuja meille, mutta muista yhteyksistä. Onko niin, että ”piilaakso” ei ole (lähi)tulevaisuudessa se paikka, jossa pääoma nopeinten tuplaantuu, ja ostajien huomio kiinnittyy nyt perustarpeisiin, ruokaan ja juomaveteen.

Gatesien perhekohtainen sijoitusyhtiö, Cascade Investments, omistaa Louisianassa noin  69 000 eekkeriä, Arkansasissa 47 000 eekkeriä, Nebraskassa noin 20 000 eekkeriä tai enemmän, kertoi The Land Report. Julkaisun mukaan yhtiön maanhankinnat alkoivat nykyisellä volyymillä ei niin kauaa sitten. Ilmiö on siis uusi, ja sille täytyy olla jokin syy.

Gatesien suurin yksittäinen ostos hankittiin vuonna 2017, -Kanadan eläkerahaston investointielimen omistamaa viljelysmaata. Torontossa toimiva Canada Pension Plan Investment Board aloitti keräämään viljelysmaa-salkkua vuonna 2013, ostaen Agricultural Company of America:n ” (AgCoA), kertoi Land Report.  Real Estate Investment Trust, jonka AgCoA silloin osti, oli Duquesne Capital Managementin ja Goldman Sachsin yhteisyritys, toiminut vuodesta 2007. Vuoteen 2013 mennessä AgCoA oli noussut yhdeksi suurimmista institutionaalista viljelysmaan omistajista USA:n alueella.

Kanadan tapauksessa valtiollinen instituutio toimi väliportaana, keräten maaomaisuutta joka sitten myytiin supersijoittajalle.  Onko meillä nähtävissä merkkejä maa- tai kiinteistöomaisuuksien ”jalostamisesta” sellaiseen muotoon, että ne voidaan sujuvasti myydä sijoittajille? -Vastaus kysymykseen löytyy #yhtiöittämisestä: Julkista omaisuutta muutetaan osakeyhtiöiksi, jotka toki alkuperäinen omistaja #valtio (=veronmaksajien edunvalvoja) toki omistaa, mutta osakkeet voi aina myydä jos on poliittista tahtoa, -vai pitäisikö sanoa että tahdottomuutta, alttiutta jonkin cabineteissä viihtyvän tahon johdatteluille.

Ettei kansa huomaisi mitä on tekeillä, muutetaan firman nimi yleisölle mitäänsanomattomaksi. Esimerkiksi emme ole pitkään aikaan kuulleet mitään yli sata vuotta sitten perustetusta ”Suomen suuriruhtinaallisesta posti- ja telegrammilaitoksesta”, joka muuten taisikin kadota bittiavaruuteen.  TeeVeeHoon  miehet eivät enää nojaile lapioihin valmiiden tai keskeneräisten teiden varsilla, jotka pian muut omistaa. Oliko ne varuskuntien kiinteistöt jo jonkin yhtiön tavaraa? Kinkomaan rannikkolinnakkeen, joka suojasi Suomen suurinta vientisatamaa, omistaa kuulemma joku venäläinen. Väli-isäntänä oli joku Oy. Bai tö vei, miksi muuten Metsähallituksen maat yksityistetään … -eikun siis aluksi yhtiöitetään?

Jos lähtee valtiolta talot ja tavarat, niin kuin käy yksityisomaisuuden?

Pohjavesien muuttaminen tontinomistajan luovuttamattomasta nautintaoikeudesta joksikin muuksi lienee vielä vaiheessa? -Mutta nämä ovat juristeriaa ja virkajuttuja. Yksityisomaisuuden omistusoikeuden uudelleenmäärittely hoidetaan perinteisesti muilla keinoin. Vilkaistaan.

Suomalaisella maaseudulla asukkaat omistavat perinteisesti paljon, vaikka kylien yhteismetsistä haukattiin Suomen vaakunaeläimen osa jo Isojaossa: ”Liiat” metsät valtiolle. Nyt siellä on lukemattomia maatiloja, mökkipalstoja, pääasiassa asukkaiden ja kesäasukkaiden omistuksia. Vaan miten elät maaseudulla, jos maatalous ei ole liiketaloudellisesti kannattavaa? Liikkuminen tulee ”vihertyvillä” polttoaineiden hinnoilla niin arvokkaaksi, että ainakin eläkeläiset joutuvat muuttamaan taajamiin. Miten pienyrittäjien käy, sen jokainen voi laskea itse.

Liikkumisen ja kuljetusten kustannusnousu näivettää talouden pitkien etäisyyksien alueilla, ja laskee kiinteistöjen ja tonttien arvoa. -Eipä: Se romahduttaa ne. Kukapa sieltä ostaisi?

Tästä pääsemmekin takaisin tämän kirjoituksen aloitukseen: Nehän tyhjentyneen maaseudun tilat ja töllit ostaa, jotka mediasta ja mainonnasta rahansa keräävät, -ja samalla syöttävät ihmisille sitä arvomaailmaa joka herkistää suurkaupunkien kutsulle. Sama porukka syöttää väärennettyä #ilmastonmuutos -tuubaa ja lietsoo hysteriaa, -joka tukee bensanhinnan ”vihreää siirtymää2€:n julmemmalle puolelle. (Joko muuten meni kahden euron yli? -En ole pariin päivään käynyt katsomassa.)

Jokin globaali ilmiö näkyvissä?

Sama meininki Nebraskasta Pihtiputaalle: Ihmiset kerätään ghettoihin, maaseutu autioitetaan, valtioiden tilalle tulee yhtiöt, yksityiset ja yhteiset omaisuudet joutuvat vieraan haltuun. Jos sinulla ei ole varaa #patterimiesten tyrkyttämään Teslaan, et voi asua maalla.  Nyhjäät kaupunkilähiön tungoksessa virusten ja jengien (joita ei virallisesti ole) armoilla. Suorastaan #saatanallinen suunnitelma, eikö olekin?

 

Luettavaa:

16 Comments

 1. pöh
  6.10.2021 15:45

  Miettikääs mikä siinä on takana, että Kanadassa ja Australiassa maksettiin viljelijöille 1,5 kertainen hinta, jotta tuhoavat satonsa?
  Tehdäänkö täällä tahallaan ruokapulaa?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   6.10.2021 20:12

   Siinä on takana se, että viljelijän pitää kokea työnsä turhaksi. Maajusseja kannustetaan luopumaan elinkeinostaan, ja kuvittelemaan myös, ettei heidän ammatillaan ole tulevaisuutta. Jyyba Katainen (kok/globalistit) lakkautti jo Suomen elintarvikeomavaraisuuden, että kun kommareilla oli Volga, velga ja nälgä, kokkarit tarjoaa vain velga ja nälgä,

   Pitäkää maistanne kiinni! -Niiden arvo kohoaa huimasti heti kun ne on saatu teiltä pois.

   Vastaa
  2. Tästä ei hyvä seuraa
   7.10.2021 18:54

   Pahalta tää vaikuttaa. Tuntuu, että kaikki tehdään väärin ja mitään järkeviä päätöksiä ei enää tehdä. Silloin kyseessä on tarkoituksellinen romahdus, joka tulee tapahtumaan varsin pian. Huolestuttaa vain, että miten meidä oikeen käy. Kannattaa ostaa kotiin purkkisäilykkeitä ja halpaa riisiä, että pärjää edes jonkin aikaa.

   Vastaa
 2. Piku
  6.10.2021 15:58

  Nyhjäät kaupunkilähiön tungoksessa virusten ja jengien (joita ei virallisesti ole) armoilla. Suorastaan #saatanallinen suunnitelma, eikö olekin?
  ——————————
  Kaupunkilähiön pikkuluukussa/kopissa asutellen 30-40 vuoden velkapiikki ’niskassa’ painat nöyränä orjana ehdoitta työtä maksaen helvetillsiä veroja & maksuja, jotta joskus saisit velkasi maksettu. Jo opiskeluaikana sinut pakotetaan ottamaan alkuvelkaa parikymmentä tonnia, niin heti koulusta lähdet nöyränä painamaan työtä.

  Viereisessä huoneistossa mehmu tai mahmu asuu tukirahalla ja päivät menee kavereiden kanssa kahvitellessa tai autolla ajellessa. Päättäjä pyytää sähköpolkupyrä valmistajalta ja se tulee kotipihaan ilmaiseksi. Samoin aamupalat ja kylmät huikopalat hän syö työtätekevän veronmaksajan rahalla vaikka tienaa lähes 20 000 eur/kk.

  Mitä moderni orjuus on?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   6.10.2021 19:51

   Kuvauksesi mukaista.

   Vastaa
   1. Kerkko
    7.10.2021 07:52

    ”Velkakoukku” teoria on aika totta… Ennen 70/80-luvulla asunnon velan sai maksettua 8-10 vuodessa. Omaa rahaa piti olla osa, mutta velkaakaan ei saanut kuin ehdoton max. 10 v. maksuajalla. Inflaatio kuittasi osan velasta palkan noustessa. Velkaorja kuitenkin vapautui n. 10 vuodessa. Nykyään olet elämän mittaisessa velkakoukussa. Autokin on melkein kokonaan velaksi. Ennen pieni osa autoista oli velkarahalla ja tietysti vähän vanhempia sen vuoksi.

    Elämän mittainen velkakoukku on tietysti valta/rahaeliitin tavoite: Samat tahot omistavat firmat, rahoituslaitokset ja poliitikot. Poliitikot lainsäädännöllä tekevät elämän koko ajan vaan tappavammaksi ihmisille maksuilla, veroilla, seurantarekistereillä, rajoituksilla, jne. Työläinen tekee halvalla ehdoitta työtä jotta saa asua luukussaan ja maksettua velkaansa. Rahaeliitti vaan rikastuu ja viettää yhä ylellisempää elämää etelän lämmössä ja pohtii lähdenkö tänään Lamporghinilla, jahdilla vai lentokoneella päivää kuluttamaan.

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     7.10.2021 12:09

     Juuri noin.

     Vastaa
    2. Obelix
     7.10.2021 12:35

     Kerkko

     Hyvin kiteytetty! Ainoaksi ongelmaksi jäänee tämä: Miten saada tavalliset rehelliset ihmiset reagoimaan siihen, että kuvaamasi ongelma koskee juuri heitä….vain ja ainoastaan heitä, ei ketään muuta? Toistaiseksi valta Suomessa on kansalla siellä äänestyskopeissa. Äänestystuloksia tarkasteltaessa on suorastaan järkyttävää huomata, miten ihmiset ovat voineetkin äänestää omia etujaan vastaan niin ponnekkaasti, eli tämän päivän hallituspuolueita – jopa pahiten poliittisesti kuritetulla maaseudulla?

     Vastaa
 3. Kill Fates
  6.10.2021 16:22

  Ruoan hinta on nousussa, siksi Bill ostaa, tämä rokotemoguli ei mitään tee ilman voitontavoittelua.

  Tarpeeksi harva suur- ja instituutionaalinen sijoittaja kun omistaa viljelysmaat (sen jälkeen kun yksityisviljelijät on ajettu sääntelyn maksimoinnilla, polttoaineiden ja muiden kustannusten kovilla nostoilla pois alalta) niin voidaan mukavasti sikaarikerhon kabinetissa hyväveli-kerholaisten kesken nostaa ruoan hintaa vielä vähän lisää, koska sitten ei ole enää halpaa vaihtoehtoa kilpailijaksi…

  Vastaa
 4. Kalergi-suunnitelma
  6.10.2021 16:49

  Bill Gates on toisen, myös hyvällä syyllä ihmiskunnan arkkivihollisiin luettavan Rockefellerin kanssa tiivisti mukana seuraavassa kuvatussa ”busineksessa”:

  William Engdahl: ”Geeniteknisesti suunniteltu tuho: Geenimanipulaation piilotettu agenda”,
  https://www.globalresearch.ca/genetically-engineered-destruction/24598?ct=t(04_12_15_Book_promo12_4_2015)&mc_cid=76902f051c&mc_eid=421200a82c

  ”Tässä taitavasti tutkitussa kirjassa keskitytään siihen, miten pieni amerikkalainen sosiaalipoliittinen eliitti pyrkii saamaan hallintaansa ihmisen selviytymisen perustan: jokapäiväisen leipämme. ”Hallitse ruokaa, niin hallitset ihmisiä.” Tämä ei ole mikään tavallinen kirja muuntogeenisten organismien vaaroista. Engdahl vie lukijan vallan käytäville, tiedelaboratorioiden takahuoneisiin ja yritysten johtokuntien suljettujen ovien taakse.

  Kirjoittaja paljastaa vakuuttavasti voitontavoitteluun perustuvan poliittisen juonittelun, hallituksen korruption ja pakottamisen pirullisen maailman, jossa geenimanipulaatiota ja elämänmuotojen patentointia käytetään elintarviketuotannon maailmanlaajuisen hallinnan saamiseksi. Jos kirjaa luetaan usein rikostarinaksi, sen ei pitäisi tulla yllätyksenä. Sitä se nimittäin on.

  Engdahlin huolellisesti perusteltu kritiikki menee paljon pidemmälle kuin tutut kiistat, jotka liittyvät geenimuunteluun tieteellisenä tekniikkana. Kirja avaa silmät, ja se on pakko lukea kaikille niille, jotka ovat sitoutuneet sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja maailmanrauhan puolesta.

  Engdahlin näkemys maailmasta on niin pelottava, koska se on niin todellinen. Vaikka sivilisaatiomme on rakennettu humanististen ihanteiden varaan, tällä uudella ”vapaiden markkinoiden” aikakaudella kaikesta – tieteestä, kaupankäynnistä, maataloudesta ja jopa siemenistä – on tullut aseita muutaman globaalin yritysparonin ja heidän poliittisten kanssakulkijoidensa käsissä. Saavuttaakseen maailmanherruuden he eivät enää luota pistimellä heiluttaviin sotilaisiin. Heidän tarvitsee vain hallita ruoantuotantoa.

  -Tohtori Arpad Pusztai, biokemisti, entinen Rowett Research Institute Institute -instituutin työntekijä, Skotlanti.

  Jos haluatte oppia sosiaalipoliittisesta agendasta – miksi biotekniikkayhtiöt vaativat GMO-siementen levittämistä ympäri maailmaa – teidän on syytä lukea tämä huolellisesti tutkittu kirja. Saat tietää, miten nämä yhtiöt haluavat saada koko ihmiskunnan hallintaansa ja miksi meidän on vastustettava…

  -Marijan Jost, genetiikan professori, Krizevci, Kroatia.

  Kirja on kuin uskomattoman laajuinen murhamysteeri, jossa neljä jättiläismäistä angloamerikkalaista maatalouskonsernia ei epäröi käyttää GMO:ita saadakseen haltuunsa elinehtomme…

  -Anton Moser, biotekniikan professori, Graz, Itävalta.

  F. William Engdahl on johtava uuden maailmanjärjestyksen analyytikko, joka on kirjoittanut öljyä ja geopolitiikkaa käsittelevän myydyimmän kirjan ”A Century of War: Anglo-American Politics and the New World Order”, ja hänen kirjoituksiaan on käännetty yli kymmenelle kielelle.”

  Translated with http://www.DeepL.com/Translator (free version)

  Vastaa
 5. juha II
  6.10.2021 17:15

  Amerikassa farmareille maksetaan nyt huomattavasti suurempi hinta satonsa tuhoamisesta kuin sen myymisestä. Heidät pakotetaan tuhoamaan satonsa itse tai sitten liittovaltion koneet suihkuttavat samaa myrkkyä kuin USA käytti Vietnamin sodassa viidakoiden tuhoamiseen. Tällä pyrittiin tekemään Vietkongin piileskely ja sissisota vaikeammaksi ilman viidakon antamaa suojaa.

  Hollannissa vuoti hallituksen aikomus pakkolunastaa sikäläisten maanviljelijöiden maat valtiolle. Syyksi ilmoitettiin mukamas korkeat ”typpipäästöt”, jotka ovat uhka nk. ”ilmastonmuutoksen” kannalta.

  Kaikki tämä ja Gates:n maaostot tarkoittavat vain yhtä asiaa: Tahallisen nälänhädän aiheuttaminen lännessä ja kautta maailman ”depopulation” hengessä, koska ”ilmastonmuutos”, The Great Reset, Build Back Better, Vihreä vallakumous ja NWO!

  Intialainen mies kert0oi haastattelussa, että globalistit tekevät saman kuin ovat tehneet Intiassa ja Afrikassa. Täydellisen koronasulun aikana tuhotaan KAIKKI maailman ruokavarastot ja näin aiheutetaan tarkoituksellinen nälänhätä ja nälkäkuolema maailman tavallisille ihmisille vain syystä, että ovat psykopaattisten raharikkaiden tiellä tässä maailmassa!!!

  Luonnollisesti mukana on oleellisena osana myös Rooman epäpyhä Paavi!!!

  Vastaa
  1. Obelix
   7.10.2021 16:14

   https://nykysuomi.com/2017/04/29/jouko-piho-eliittia-palvelleen-pankkiirin-jarkyttavia-tunnustuksia/

   Tuossa kerrotaan yksiselitteisesti ja kaunistelematta se, keitä ja keiden asiaa vasurit -ja globalistipoliitikot (oikeistopojat) politiikallaan palvelevat – joko tahtoen tai naivina tahtomattaan. Piste!

   Vastaa
 6. porsaankolo
  6.10.2021 17:52

  Maanomistukselle olisi hyvä olla lakiin asetettu maksimiraja. Liiallinen maanomistus on muilta pois, joko suoraan tai kohonneiden hintojen vuoksi.

  Vastaa
 7. Eki setä
  6.10.2021 19:56

  Joosefin aikaisessa egyptissä homma tehtiin suunnilleen näin, että kun faarao sai kaikki varastot täyteen viljaa alkoi 7 laihaa vuotta jonka
  jälkeen kukaan muu ei omistanut enää mitään, edes itseään. Ns. Great reset.
  Nuo kaikki ostajat ovat kuitenkin pelkkiä kilpimiehiä, pahimmat eli hierarkiassa ylenpänä olevat ovat piilossa.
  ja uusi normaali/maailmanjärjestys ei ole mikään uusi suunnitelmat ovat olleet olemassa koko vastauskonpuhdistuksen ajan.
  Ja kauenmminkin, mutta varhaisenpiin aikoihin toimijoiden nimet hiukan muuttuu. Mutta se 500 vuotta on helppo seurata näiden mustakaapujen touhua.
  Sieltä ne baabelin tornin huipulta käsin pahuttaan harjoittavat koko maailmassa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   6.10.2021 20:13

   …tanan hyvin tiivistetty!

   Vastaa
 8. Eki setä
  7.10.2021 21:52

  Lyhyellä tähtäimellä homma on toivotonta kun jössen laulussa
  https://youtu.be/XaDT1sCRmpY
  Ja tuntuu vielä menevän päivä päivältä huononpaan suuntaan.
  Tämä on vaikkakin elämän mittainen niin kuitenkin vain hetkisen kestävä ja kevyt ahdistus.
  Tässä tilanteessa Iänkaikkinen toivo, luja ja varma katsoo vielä vähän kauemmaksi.
  Psalmi 37:29 Vanhurskaat perivät maan ja asuvat siinä iankaikkisesti.
  Se toteutuu kun Jeesus tulee takaisin. Siinä tiimellyksessä maan päällä pitää tehdä melkoinen kulotus.
  Odottaville raamattu sanoo: elkää nurisko, vaan katsokaa kauemmaksi, teillähän on paras osa.
  Ja niille jotka vielä eivät odota sanotaan että vielä on pelastuksen päivä: Usko Evankeliumi Jeesuksesta !

  2 tess 1:4 niin että me itsekin Jumalan seurakunnissa kerskaamme teistä, teidän kärsivällisyydestänne ja uskostanne kaikissa vainoissanne ja ahdistuksissa, joita teillä on kestettävänä
  1:5 ja jotka ovat osoituksena Jumalan vanhurskaasta tuomiosta, että teidät katsottaisiin arvollisiksi Jumalan valtakuntaan, jonka tähden kärsittekin,
  1:6 koskapa Jumala katsoo oikeaksi kostaa ahdistuksella niille, jotka teitä ahdistavat,
  1:7 ja antaa teille, joita ahdistetaan, levon yhdessä meidän kanssamme, kun Herra Jeesus ilmestyy taivaasta voimansa enkelien kanssa
  1:8 tulen liekissä ja kostaa niille, jotka eivät tunne Jumalaa eivätkä ole kuuliaisia meidän Herramme Jeesuksen evankeliumille.
  1:9 Heitä kohtaa silloin rangaistukseksi iankaikkinen kadotus Herran kasvoista ja hänen voimansa kirkkaudesta,
  1:10 kun hän sinä päivänä tulee, että hän kirkastuisi pyhissänsä ja olisi ihmeteltävä kaikissa uskovissa, sillä te olette uskoneet meidän todistuksemme.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top