BLM: Aktiivinen mellakka käynnissä Portlandissa, rakennuksia tuhotaan

Tekosyynään tummempi-ihoisiin amerikkalaisiin kohdistunutta oletettua poliisiväkivaltaa käyttävät ääriainekset polttavat par’aikaa rakennuksia Portlandin kaupungin keskustassa Yhdysvaltain länsirannikolla.

Huolimatta presidentti Joe Bidenin hallinnon asenteenmuutoksesta äärivasemmiston väkivaltaisuuksia kohtaan, ääridemokraattien yllyttämät ainekset jatkavat riehumistaan. Vaikka useat demokraattipuolueen vaikuttajat, mm. Chicagon kaupunginjohtaja, ovat kehoittaneet väkeä pysymään rauhallisina, ns. Black Lives Matter! -mellakointi on kiihtynyt uudelleen koko maassa.

Mellakkaan osallistuneiden on nähty yrittävän ryöstää yrityksiä. Jätä alue länteen. Jos et tee näin, saatat joutua pidätetyksi ja / tai voimankäytön kohteeksi, mukaan lukien, mutta ei rajoittuen, ampuma-aseiden käyttö ja kyynelkaasu. (Portlandin poliisi)

Yhdysvaltain poliittinen vasemmisto on ehkä liian pitkään flirttaillut ääriryhmien kanssa, jotta nämä tottelisivat kun käsketään lopettaa tuhotyöt ja ihmisten pelottelu.

Seuraamme tilannetta: Päivitys 18.04. 2021:

Ne jatkaa yhä vaan: Portlandin poliisi käskee mielenosoittajia olemaan estämättä kulkua poliisiasemalle, olemaan tukkimatta liikennettä, ja välttämään tulipalojen sytyttämistä. Muuten voi tulla kipeää.

Vielä eilistä:

Portlandin poliisi kertoo noin 70 hengen ryhmän muodostuneen poliisiaseman East Precinctin edustalle, 737 Kaakkois-106th Avenue -kadulle noin klo. 22 aikoihin (USA:n Pasific Time, -8GMT, 10 tuntia Suomen-aikaa vähemmän). Ryhmä alkoi kerääntymään kadulle, estäen liikenteen. Monet ryhmästä käyttivät kypärää ja suojaimia, ja heillä oli raskaita reppuja, mikä sopii yhteen rikollisen käyttäytymisen aikeiden kanssa. Jotkut alkoivat vierittää kahta isoa roskista läheiseltä koululta kadulle Koska dumpstereita on käytetty aiemmin tulipalojen sytyttämiseen, Portlandin poliisiviraston ja Portland Fire & Rescue -yhdistyksen johto päätteli, että oli todennäköistä, että tämän ryhmän tarkoitus oli sama.

East Precinct on osa kaupungin kriittistä yleisen turvallisuuden infrastruktuuria ja toiminnassa 24 tuntia vuorokaudessa. Poliisi varoitti väkijoukkoa kovaäänisellä -ja myös twitterin kautta mistä linkki- rajoittamasta pääsyä poliisiasemalle, aloittamasta tulipaloja, tai estämästä liikennettä. Varoituksista huolimatta yksi roskis työnnettiin estämään pääsyä etuovea ja toinen lähellä poliisiautojen tallin ovea.

Kun rikollisen toiminnan aikomus oli ilmiselvää, megafonilla ilmoitettiin ryhmälle, että heidän kokoontumisensa on laiton, ja heidät käskytettiin poistumaan pohjoisen kautta. Mielenosoittajat eivät noudattaneet kehoitusta, mutta toiminta rahoittui poliisin ollessa paikalla. Pidätyksiä ei tehty,  eikä poliisi käyttänyt voimaa, eikä kenenkään ilmoitettu loukkaantuneen.

Portlandin kaupunki ja keskustan yritykset ovat kokeneet mellakoiden, tuhopolton, varkauksien ja ilkivallan aiheuttamia vahinkoja viime yönä. Raportteja vasta laaditaan, eikä kustannusarvioita vielä ole, mutta merkittäviä vahinkoja näyttää tehdyn. Poliisin mukaan ryöstäjät veivät noin 2000 dollarin arvosta tuotteita Nike:n myymälästä. Paikan päällä toimiva turvahenkilöstö pystyi estämään enemmät varkaudet. Poliisin suojatessa Portlandin palokuntaa sen sammuttaessa tulipaloa Apple Store:ssa, virkamiehet kuulivat läheltä ammuttuja laukauksia.  Todistajien lausuntojen mukaan joku ampui ilmaan ohi kulkevasta autosta, eikä kukaan loukkaantunut. Ammuskelu sitoi kuitenkin joksikin aikaa useita poliiseja tutkimaan tapausta.

Suoran toiminnan” suunnitelmista on ollut etukäteistietoa lauantai-illaksi. Levitetyssä kutsussa koottiin väkeä Lents Parkiin, joka piti alkaa jotain klo 19.00 (Pasific Time). Kutsu ei viittaa selväsanaisesti ”suoraan toimintaan”, mutta väkeä kutsutaan vastustamaan poliisia. Kuten aina, sananvapaus ja muu perustuslailla suojattu toiminta eivät aiheuta poliisin vastatoimia, mutta rikolliseen toimintaan poliisi reagoi. Jokainen rikolliseen toimintaan osallistuva voidaan pidättää,  tai tarvittaessa käyttää voimaa häntä vastaan. Koska työskentelemme yhtenäisen johdon alaisuudessa Portland Fire & Rescue -palvelun kanssa, polttamista ja piittaamatonta polttamista ei sallita palovaaran takia.

Toimivan poliisipäällikön Chris Davisin lausunto:

”Viime yönä taas joukko itsensä anarkisteiksi määritelleitä hyökkäsi yrityksiin, kirkkoon ja Oregonin historialliseen seuraan Portlandin keskustassa. Tämä suora toiminta aiheutti huomattavaa vahinkoa julkiselle ja yksityiselle omaisuudelle. Se sitoi myös paljon kaupungin julkisen turvallisuuden resursseja, mikä sitoi merkittävästi poliisin resursseja, ja aiheutti pitkiä viivästyksiä ihmisille, jotka tarvitsivat ja halusivat apuamme.

Tulevina päivinä odotamme lisää tällaisia ​​tapahtumia, ja työskentelemme yhdessä muiden kaupungin virastojen ja kumppaneidemme kanssa  suojellaksemme kaupunkiamme. Nämä tapahtumat ovat haastavia poliiseillemme, apulaissheriffeille ja valtion sotilaille, mutta olemme sitoutuneet noudattamaan oikeusvaltioperiaatetta samalla kun meillä on tilaa ihmisille osallistua lailliseen, perustuslailla suojattuun sananvapauden toteuttamiseen. Tulemme käyttämään poliisin resursseja, kuten teimme viime yönä. Sananvapaus ja ilmaisun ilmaisu ovat arvoja, joihin olemme sitoutuneet; väkivalta ja pyrkimys omaisuuden tuhoamiseen ovat rikoksia, jotka olemme vannoneet estävämme.”

6 Comments

 1. pöh
  17.4.2021 11:26

  100% vetovinkki, näistä ei paljon valtamedia uutisoi..

  Vastaa
 2. Aika avata silmät
  17.4.2021 13:31

  Ensin ********* tekee rikoksia, tappaa ja vahingoittaa sivullisia, käyttäytyy muuten vaan agressiivisesti ja uhkaa vakavasti poliisia aiheellisessa pidätystilanteessa ja sitten hajoittavat julkista- ja täysin syyttömien sivullisten omaisuutta.

  Mikä hemmetin järki tässä on. Ja masennuksesta kärsivät pissispäät jopa täälläkin niinku kannattaa tota.

  Tätä menoa meidän yhteiskunnat vajoavat tyysti sontaan.

  Vastaa
 3. Obelix
  17.4.2021 13:44

  Sitä minä vaan ihmettelen, että mitä kummaa presidentti Biden uhoaa US-asevoimien ja Naton kanssa siellä Mustan Meren tienoilla? Kun ei hänestä näytä olevan edes oman maansa kaupunkien, busineksien -ja ihmisten turvaajaksi? Hänhän näyttää luovuttavan tarjottimella koko USA:n => Black Lives Matter mellakoitsijoiden tuhottavaksi, demokraatti kuvernöörien, kaupunginjohtajien, poliisijohtajien, sekä yhdessä some, että dem.valtamedian suosiollisella myötävaikutuksella?

  Ja seuraavaksi vähän kristittyjen asiaa

  Kysynkin nyt suoraan joltain positiokristityltä: Onko tämä nyt sitä ilmastonmuutoksen varjolla tapahtuvaa globaalinovelaa ”vihreää siirtymää”, joka kuitenkin – tapahtumien valossa – näyttää johtavan kohti inhimillistä tragediaa, eli politiikan keinoin luotavaa 7vuotista antikristuksen hirmuhallintoa – tai no 3.5vuotta 7vuodesta menee kuulemma aika maireasti, joten mitä nyt pienistä!
  Tästä lähtökohdasta tarkasteltuna ei kyllä näytä hyvältä Suomen henkisesti näivettyvän kansankirkonkaan kannalta, koska merkittävä osa sen mahtiedustajista näyttää vaihtaneen ”puolta,” siinä missä näyttävät häärivän kuin lumottuina, vastoin Raamatun selviä käskyjä, jotka käskyt estäisivät, kirkon paimennettavia, eli kirkkokansaa haistelemasta helvetin käryjä. Missä on nykykirkon vastuu kirkkokansasta, kun se kerran vanhoilla periaatteilla kerää jäseniltään kirkollisveroja, mutta on itse luopunut vapaaehtoisesti kirkollisverojen perusteista, eli johtoajatuksestaan?

  Vastaa
 4. Poku
  17.4.2021 13:55

  Varmaan pasilan trollitehdas ja muut pska-mediat uutisoivat Trump:n masinoimista ääääääääärioikeistolaisten hyökkäyksistä Portland:ssa.

  Vastaa
 5. Nähty jo monta kertaa
  17.4.2021 15:45

  Ruskeapaidat

  Vastaa
 6. juha II
  17.4.2021 16:48

  Kun ”pandoran lippaan” kerran avaa. Sitä ei enää voi sulkea.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top