Boris Johnson joulutuulella: Kauppasopu EU:n kanssa tehty

Euroopan Unionin ja Britannian välinen vääntö Brexitin-jälkeisestä kauppasopimuksesta päättyi sovintoon. Sekä EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Layen että Britannian pääministeri Boris Johnson kuvailevat tehtyä sopimusta onnistuneeksi.

Boris Johnson tuulettaa Twitteriin jakamassaan kuvassa.

Sopimus on vielä hyväksytettävä Britannian ja kaikkien EU-maiden parlamenteilla. Brittien ja EU:n välillä olisi vallinnut sopimukseton tila vuodenvaihteen jälkeen, ellei sopimukseen olisi päästy.

1 Comment

 1. Jaa jaa, niin kai
  25.12.2020 11:27

  Miten niin ”sopimukseton tila”? Kaikilla EU-maillahan on jo entuudestaan keskinäinen ETA-sopimus jonka avulla kauppaa käytiin ennen EU:ta. Eikä sitä lopettu vaikka EU ratifioitiinkin, esim. Suomen osalta. Kun Suomi eroaa EU:sta niin kauppaa käydään kuten ennen EU:ta, ETA sopimuksen pohjalta.

  On siis odotettavissa että Tytti todennäköiseti valehtelee esiteltävästä sopimuksesta niin että ”Suomen on hyväksyttävä se taatakseen omat etuisuutensa”. Ja todellisuudessa tilanteemme vain pahenee ja Iso-Britania pääsee vatuista ja veloistaan kuin koira veräjästä ja me maksamme niidenkin osuudet.

  Mutta jos emme hyväksysi sopimusta niin me voisimme vaatia tiettyjä etusuuksia jotta hyväksymme sopimuksen, kuten Saksa ja Iso-Britania ovat aina tehneet. Esim. iso-Britanialla ja Hollannilla on oikeus tuoda maahansa tuotteita joilla on maahantuontikielto koko EU-alueella. ja sen jälkeen niillä on vielä oikeus myydä niitä EU:n sisämerkkinoille oman maansa tuotteina. Tämä olisi melkoinen etu Suomellekkin.

  Toisena asiana voisi olla Suomessa toimivien ulkomaalaisten yritysten veronkasnto Suomen valtion kassaan oman maamme verojärjetelmän mukaan. Eli, Telia, UPM, Stora, Dragon Maining, telakkatellisuus pankit, vakuutusytiöt… Kaikki maksaisivat miljardivotoistaan verot Suomeen.

  Kolmanen asian voisi olla EU-jäsenmaksujen pienentäminen huonon taloudellisen tilanten vuoksi. Esim. viimeiset 10 vuotta Iso-Britana on maksanut vähemmän EU-maksuja kuin Suomi juuri tähän perustuen. EU-jäsenmaksujen pienentäminen 90% seuraavaksi 20 vuodeksi voisi olla sopiva lisäehto.

  Ja viimeiseksi, Suomi vapautuisi kaikista tähänastisista EU:n takuista ja velvotteista sekä veloista. Tämän perusteena olis se että esim. Saksassa on 18-kertaa enemmän väkeä ja Ranskassa vieläkin enemmä. Joka tarkoittaa että Suomen osuus on prosentteja EU:n vastuista mutta moninkertaisesti yli Suomen BKT:n. Joka ajaa Suomen taloudelliseen ahdinkoon.

  Mutta en usko että Tytti osaa ajatella edes nenäänsä pidemmälle. Olihan sen avioerokin niin riitaisa että se halusi kostaa miehelleen maksoi mitä maksoi. Jos siinä kävi selväksi Tytin kapeakatseisus ja rajoittuneisuus tulveaisuudensuunnuttelun osalta.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top