Brexitin ympäristömyönteiset vaikutukset

Britannian jo päätetyn EU-eron toteutumisella tullee olemaan kauppapoliittisia myös Suomelle, ja ympäristövaikutuksia.

”Tutkimus: Brexit voi muuttaa globaaleja arvoketjuja”

”Jopa kolmannes Suomen arvonlisäpohjaisesta viennistä päätyy Britanniaan kolmansien maiden kautta, paljastaa Etlan brexit-tutkimus. Globaalien arvoketjujen muutos vaikuttaisi myös suomalaisyrityksiin.”

”Brexitin vaikutukset heijastuvat kahdenvälisen kaupan lisäksi kolmansien maiden kautta kulkeviin kauppareitteihin ja viime kädessä globaaleissa arvoketjuissa operoiviin suomalaisyrityksiin. Muutokset arvoketjuissa voivat olla arvaamattomia.”

Britannia on mahdollisesti Brexitin myötä jäämässä EU:n yhteisen vapaakauppa-alueen ulkopuollle. Tämä voisi vaikuttaa tulleihin ja arvonlisäverotuksen käytäntöihin EU:n ja Britannian välillä. Kaupankäynnin osalta tulisi siinä tapauksessa kustannukset mahdollisesti nousemaan niille vientiyrityksille, jotka käyvät kauppaa Britannian kanssa ja tämä voisi silloin heikentää vientiyritysten kilpailukykyä toimia siellä. Myös Britannian maahantuojat ja jälleenmyyjät olisivat silloin todennäköisesti samanlaisten kysymysten äärellä.

Näille tuonti- ja vientiyrityksille tilanteella voisi siinä tapauksessa mahdollisesti olla tulosta heikentävä vaikutus, mutta paikallisella tasolla Britanniassa maan sisällä tapahtuva kaupankäynti ja tuotanto voisi sitävastoin mahdollisesti päästä kasvuun uusissa, muuttuneissa olosuhteissa.

Tämä kehitys edistäisi paikallisuutta, vähentäisi sitä kautta hiilijalanjälkeä ja tukisi kestävää kehitystä, sekä paikallista yrittäjyyttä.

Lähde: Ulkoministeriö

1 Comment

 1. Jussi
  19.3.2019 08:28

  Tottuneena pitämään maatamme rehellisempänä ja tutkivanakin ihmettelen, että hallituskin on sokeasti niellyt HIILIVEROA tavoittelevan hiiliuskonnon ja johtaa sillä meitä harhaan, syyllistäen perättömästi, äänekkäästi julistaen harhatietoa mm. mainosklipeillä. Ilman CO2% on hidas myöhäinen välillinen SEURAUS kauan ennen tapahtuneista ilman lämpötilan muutoksista, EIKÄ niiden muutosten SYY. Miksi? Siksi kun ilman CO2% seuraa nykyistä Valtamerten Lämpöä (eikä siis seuraa varsinaisesti ilman lämpöä). CO2 ei siis ole ilman lämpömuutosten edeltävä SYY, vaan niiden harmiton seuraus. Lämpenevä merivesi vapauttaa ilmaan CO2 ja viilenevä merivesi sitoo ilmasta CO2. Ilman CO2 on luonnollinen ja harmiton – tasot ovat mitatussa historiassa olleet 3..10 kertaisia ilman haittoja.

  Lähetän ohessa linkin BBC-tiededokumenttiin, jossa todistetaan ilman lämmön seuraavan auringon aktiivisuutta (kuumissa kausissa auringonpilkkuja eli sähkömagneettisia myrskyjä on paljon). Parhaillaan on vain 0 tai 1 pilkkua havaittavissa eli kylmenevää säätä odotettavissa, mutta valtamerten hidas viileneminen hidastaa vaikutuksen tuntumista.

  Dokumentissa todistetaan, että ilman CO2 nousu/lasku tapahtuu 800 vuoden viivellä ilman lämmön nousun/laskun jälkeen, koska valtamerissä lämpövaikutus etenee niin hitaasti koko syvän ja laajan vesimassaan kattavaksi. Tämän viiveen Al Gore ja hallituksemme jättää kertomatta.
  Eli ilman CO2 määrä seuraa valtamerten lämpötilaa + tulivuorten purkauksia. Ihmisellä/teollisuudella/eläimillä ei ole käytännön merkitystä.

  Lisäksi CO2 on harmiton elämän edelletys, eikä se lämmitä eikä viilennä ilmaa.

  CO2 on tekosyy perusteettomalle globaalille CO2-verolle, joka perittäisiin automaattisesti joka maksusta yhteen ainoaan globaaliin CO2-pankkiin. Siksi käteisestä pyritään eroon, että verotus voisi olla automaattinen joka maksusta riippumatta maksajan halukkuudesta. Se näkyy jo Suomen pankkikonttoreissa, että harvoissa voi nostaa käteistä).

  käyttävät todisteena myös raporttia, jossa on monta kuuluisankin tiedemiehen nimeä. MUTTA reportin sisältö on muutettu jälkikäteen hiiliuskontoa tukevaksi. Ainakin yksi kuuluisa tiedemies huomasi vilpin ja vihastui. Taisteli pitkään että sai nimensä pois muokatusta raportin versiosta. Hiilipapit inttivät, että nimen pitää pysyä, koska tiedemies oli ollut mukana alkuperäisen tutkimuksen ja väärentämättömän raportin teossa..!!@#?#@!!. Monet kuuluisat nimet
  jäivät vanhakseltaan raporttiin, jonka sisältö oli jälkikäteen muutettu harhaanjohtavaksi.

  Tiededokumentissa näytetään kaksi selkeää ajan mukaan muuttuvaa mittaustulosta eli x-y koordinatiston käyrää ( vaaka-akseli x on aika ja y- (korkeus) on ko. päivänä mitattu pitoisuus.

  a) miten ilman lämpötila riippuu auringon aktiivisuustasosta (auringonpilkuista)

  b) miten ilman CO2% on SEURAUS (eikä syy) ilman lämpötilan noususta/laskusta, mutta ilman CO2% reagoi täysin vasta 800 vuotta myöhemmin. Siksi että ilman CO2% on seurausta hitaasti muuttuvasta meriveden lämpötilasta (eli ilman lämpötilasta eli auringon aktiivisuudesta 800 VUOTTA AIKAISEMMIN).

  Afrikkaa pakotetaan aurinkoenergiaan estäen maanosan teollistuminen eli estetään Afrikan yritys nousta omille jaloilleen. Tiededokumentissa voi olla näkemäni esimerkki aurinkoenergialla tomivasta pikkusairaalasta Afrikassa, jossa pitää sammuttaa valot, jos kytkee virran jääkaappiin. Ja pitää sammuttaa jääkaappi, jos avaa sähkövalot. Se aurinkoenergia ei vain riitä molempiin yhtäaikaa.

  Hiiliuskontoa kannattava YouTube saattaa sensuroida (tuhota) klipin poistakseen todisteen.

  Tieteellisen todistuksen linkki:

  https://www.youtube.com/watch?v=oYhCQv5tNsQ

  Siis ilman CO2% seuraa valtamerten lämpötilaa + tulivuorten purkauksia. Ihmisellä/teollisuudella/eläimillä ei ole käytännön merkitystä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top