BRICS sanoo Poks: Venäjän liittolaisinaan pitämät maat alkavat tukea Ukrainaa

”BRICS-maat ovat alkaneet toimittaa aseita Ukrainalle”, kertoi torstaina yksityinen venäläinen nettijulkaisu, jolla uskotaan olevan yhteyksiä hyvin sisäpiiriläisiin tahoihin Venäjällä.

(Kuvaan on käytetty Exercito Brasil:n aineistoa)

Venäjä, ja venäläissuuntautuneet kuten myös kiinalaismieliset mielipidevaikuttajat ovat tavanneet pitää esillä BRICS-maita, muutaman kehittyvän maan ja läntiseen vanhojen teollisuusmaiden talousyhteisöön nähden vähemmän integroituneita valtoja, joiden odotetaan tulevaisuudessa haastavan ”dollarivetoisen” maailmantalouden. Lyhenne BRICS tarkoittaa Brasilia, Intia, Kiina, Etelä-Afrikka ja Venäjä.

Dollaritalouden haastamisella, jonka lopputulema on jo absoluuttisen varma, ainakin mielikuvatasolla, on lotrattu myös salaliittoteoreetikkojen kuohuvassa ja helposti syttyvässä joukossa. Nämä seurapiirit ovat olleet myös hyvin yhtenäisesti Venäjän ”erikoisoperaation” tukena, jopa sitä innostamassa. On vaikea äkkiseltään arvioida, kuinka tärkeitä tämän sektorin kannatus ja somessa melskaaminen ovat Venäjälle. -Onhan Suomessakin havaittu ”wannabee-putinisteja”, influenssereita joita työn lopputulema saattaa jopa karkoittaa NATO-kantaansa empiviä suomalaisia tutusta ja turvallisesta YYA-nostalgiastaan 2000-luvun todellisuuteen: Tähän seuraan ei sisäsiisti porvarillinen suomalainen mieluusti samaistu. Venäjä on jo aiemmin ottanut välimatkaa näkyvimpiin konspiraatioteoreetikkoihin, mm. Alex Jonesiin, ja eräisiin venäjämielisen uusoikeiston sektoreihin Yhdysvalloissa.

Miksi sitten sotilaallisiin uutisiin keskittynyt venäläinen julkaisu, jonka avustajat ja kirjeenvaihtajat voivat toimia vain sotilas-asioiden turvallisuutta valvovien elimien suosiollisella luvalla, mm. Syyriassa olevissa Venäjän lentotukikohdissa, julkaisee tämän Venäjälle huonon uutisen? Sen arvioiminen ei kuulu meille.

Huolimatta siitä, että BRICS-mailla on melko läheiset suhteet keskenään, tuli tiedoksi, että tässä liitossa ainakin yksi maista päätti aloittaa aseiden toimittamisen Ukrainalle. Kuten kävi ilmi, puhumme Brasiliasta, joka … ilmoitti yhtäkkiä merkittävän ampumatarvike-erän toimittamisesta Ukrainaan?, kysyy Avia.pro.

Brasilia ilmoitti äskettäin lähettävänsä useita tonneja ampumatarvikkeita Ukrainaan, tarkoitettuina saksalaisiin itseliikkuviin Gepard-ilmatorjuntapanssarivaunuihin, jotka Saksa toimittaa piakkoin Ukrainaan. Brasilia on yksi Gepardin ostajista, ja mahdollisesti Saksasta ei kohtuullisessa aikataulussa löydy ammuksia lähetettäväksi.

Julkaisu kysyy, ovatko BRICS-maiden väliset suhteet niin läheiset ja molempia osapuolia hyödyttävät, kuin on annettu ymmärtää:

”Jos Brasilia, joka on Venäjän kumppani BRICS-maissa, toimittaa Ukrainalle ammuksia, joita käytetään venäläisiä lentokoneita, helikoptereita ja droneja vastaan, on kysymys siitä, onko tämä todella Venäjän liittolainen ”, Avia.pro:n kuulema asiantuntija huomauttaa.

Julkaisu arvelee, että Brasilia voi lähettää myös omassa maassaan valmistettuja aseita Ukrainaan. Venäjä ei ole vielä reagoinut Brasilian toimenpiteeseen, kirjoittaa julkaisu, mutta asian uutisointi ja anonyymi (”asiantuntujan” nimiin laitettu) kommentointi on myös eräänlainen reaktio. -Mutta kenelle viestitään?

Mielenkiintoisia kontakteja omaavan ilmailusivuston viestin aiottu vastaanottaja voinee olla vain venäläinen ja venäjänkielinen yleisö. Heille näyttääkin nyt kerrotun, että ”erikoisoperaatiota” tukevaa kansainvälistä -neuvostoaikaisen sanonnan mukaan ”rauhantahtoista”- Venäjää tukevaa yhteisöä ei ole. Tämän viesti sisäpoliittisen funktion arvioiminen on haasteellista, muttei mahdotonta.

Luettavaa:

Hylättyä sotakalustoa ihmetellään Ukrainassa

Uutisoimme aiemmin, myös Avia.pro:hon tukeutuen, Venäjän joukkojen katastrofaalisesta tilanteesta Ukrainassa: ”Ukrainan alueelle on hylätty kymmeniä yksiköitä erilaisia ​​sotilasvarusteita ja aseita. Tämän todistavat lukuisat verkossa olevat valokuvat, joissa voit nähdä panssaroituja miehistönkuljetusaluksia, armeijan kuorma-autoja, ilmatorjuntaohjusjärjestelmiä (kuvassa Pantsir-5) ja jopa raskaita panssarivaunuja. Kaikissa löydetyissä taisteluajoneuvoissa ei ole yleisesti hyväksyttyjä tunnuksia ja taktisia numeroita, mutta on muitakin merkkejä, joiden luonne on tuntematon, kirjoittaa Avia.pro.”

Ukraina: ”Panfilovin reservit” matkalla etulinjaan

Erilaisia reaktiota öljymarkkinoiden kriisiin

4 Comments

 1. Ei ka ihan vielä
  1.5.2022 15:17

  No voi… johan on… Maailman suurin kauppa-liittouma hajoaa…

  Mutta kun luin otsikon jälkeen tekstiä niin kävi selväksi että vain Brasilia toimittaa ammuksia. Mietin tässä että Brasilia on äärimmäisyyyksien maa. Sielä on äärettömän rikkaita ja sielä on äärettömän köyhiä. Sielä on niin rikkaita että niillä on varaa palkata ja perustaa oma armeija. Mietinkin että onko kyse siitä että joku yksityisermeija haluaa eroon vanhoista ammuksista?

  Mutta ei kai vielä se BRICS hajoa. Eihän EU:kaan vaikka Iso-Britania erosi.

  Vastaa
 2. Obelix
  1.5.2022 18:13

  Bricks sanoo poks, mutta mitä sanovat oikeusoppineet ja virkamiehet, joihin ao. ministerit sanovat luottavansa – heidän selkänsä taakse poliittisen agendansa kanssa piiloutuen?

  Oikeusministeri ja sisäministeri esittelevät valmiuslain hybridiuhka -tarkennuksia (SUORA 13:30)
  28.4.2022 11:57

  ”Ministeri Mikkonen mainitsi heti alkuun rajaturvallisuuden. Ministeri luetteli velvoitteita, joita voidaan asettaa mm. kuljetusyrittäjille ja kiinteistöjen omistajille: Heidät voidaan velvoittaa antamaan resurssejaan viranomaisten, poliisin ja maahanmuuttoviraston käyttöön.
  Media kysyi, ensimmäisenä Yle, poikkeusolojen julistamisesta: Rajataanko silloin turvapaikanhaku-oikutta? Ministeri Henriksson vastasi, että tästä kysytään vielä oikeusoppineilta.”

  Jos kerran kuljetusyrittäjille ja kiinteistöjen omistajille asetetaan velvoitteita, ts. vaaditaan antamaan resurssejaan viranomaisten, poliisin ja maahanmuuttoviraston käyttöön kansainvälisiin sopimuksiin vedoten, joita sopimuksia MUUTKAAN _EU-MAAT_ eivät noudata, esim. Puolan ja Valko-Venäjän pakolais-rajaselkkaus yms. niin:

  1. Kysymys
  Kenen pussiin tässä pelaavat Suomen oikeusministeri & sisäministeri, koska mahdollisen selkkauksen ainoa HYÖTYJÄ on Putinin sotakoneisto.. ihan kuin he olisivat mukana – Putinin puolella – toteuttamassa Putinin kostoa suomalaisille?

  2. Kysymys
  Miksi oikeusministeri ja sisäministeri haluavat maksattaa Venäjän aggressiot kuljetusyrittäjillä ja kiinteistöjen omistajilla, asettamalla heille kustannuksia aiheuttavia velvoitteita?

  3. Kysymys
  Minkä takia ”oikeusoppineilta” pitäisi kysyä lupaa kuljetusyrittäjien ja kiinteistöjen omistajien pakottamiseen peliin Putinin hyväksi?

  Vastaa
 3. EU no yhä pystyssä
  2.5.2022 10:40

  Jäin tässä miettimään sitä kun Saksa maksoi historiallisen suuren summan piikissä olevasta kaasusta ja raakaöljystä Venäjälle. Ja samalla kertaa se maksoi myös tulevista toimituksista. Viime viikolla Saksa ilmoitti että se ei lopeta Venäläisen raaka-öljyn ostoa vaikka tulisi mitä pakotteita. Se ostaa sitä hamaan tulevaisuuteen. Ehkä juuri näillä rahoilla Venäjä lyhensi lainojaan.

  Ja jo Obaman pakotteiden aikana Saksa sanoi että ”Meidän tuotteita voi ostaa kolmansien maiden kautta. Joten me emme aseta pakotteita”. Missä vaiheessa meidän päättäjämme löytävät itsestään selkärangan ja toimivat samalla tavalla?

  Ja siitä huolimatta, että EU rintama ei ole yhtenäinen suurissa asioissa, EU:kin on ja pysyy amerikkalaisten hallinnassa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   2.5.2022 12:11

   ”EU:kin on ja pysyy amerikkalaisten hallinnassa.” -Ei se ihan noin mene. NATO:kaan ei ole amerikkalaisten hallinnassa -ilmeisesti- koska messutaan jäseneksi-pääsemisestä: Jos asia olisi yksin Bidenin käsissä, kukaan ei kysyisi mitään.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top