Britannia Lockdown: Kaikki kokoontumiset kielletty, paitsi hautajaiset

Englanti on sitten lockdown. Pääministeri Boris Johnsonin TV-puheesta maanantai-iltana otteita:

”Hyvää iltaa,

Koronavirus on suurin uhka, johon tämä maa on joutunut vuosikymmeniin – eikä tämä maa ole yksin. Koko maailmassa näemme tämän näkymättömän tappajan tuhoisat vaikutukset. Joten tänään illalla haluan kertoa teille uusimmista toimenpiteistä, joihin olemme ryhtymässä taudin torjumiseksi, ja miten voit auttaa.

Haluan aloittaa muistuttamalla teitä siitä, miksi Yhdistynyt Kuningaskunta on valinnut tämän tavan toimia. Ilman valtavia kansallisia ponnisteluja tämän viruksen leviämisen pysäyttämiseksi tulee hetki, josta mikään maailman terveyspalvelu ei pystyisi selviytymään, koska instrumentteja ei ole tarpeeksi, tehohoitopaikkoja ei ole tarpeeksi, eikä lääkäreitä ja sairaanhoitajia ole tarpeeksi. Ja kuten olemme nähneet muualla, muissa maissa, joissa on myös upeita terveydenhuoltojärjestelmiä, tämä on todellinen vaara.

Yksinkertaisesti sanottuna, jos liian monet ihmiset sairastuvat samaan aikaan, NHS ei pysty käsittelemään sitä – tarkoittaen, että useammat ihmiset kuolevat todennäköisesti paitsi koronavirukseen, myös muihin sairauksiin.

Joten on elintärkeää hidastaa taudin leviämistä. Koska tällä tavalla vähennämme samanaikaisesti sairaalahoitoa tarvitsevien ihmisten määrää, jotta voimme huolehtia NHS:n toimintakyvystä – ja pelastaa enemmän ihmishenkiä.

Siksi olemme pyytäneet ihmisiä pysymään kotona tämän pandemian aikana. Ja vaikka useimmat noudattavat tätä vaatimusta – ja kiitän teitä kaikkia -, meidän kaikkien on nyt aika tehdä enemmän. Tästä illasta lähtien minun on annettava Ison-Britannian kansalaisille hyvin yksinkertainen ohje: Sinun on pysyttävä kotona.

Koska kriittinen asia, joka meidän on tehtävä, on estää taudin leviäminen kotitalouksien välillä. Siksi ihmisten sallitaan poistua kotistaan ​​vain seuraaviin hyvin rajoitettuihin tarkoituksiin:

  • Ostetamaan perustarpeita mahdollisimman harvoin;
  • Yksi liikunnan muoto päivässä (esimerkiksi juoksua, kävelyä tai pyöräilyä) yksin tai kotitalouden kanssa;
  • Kaikki lääketieteelliset toimet hoidon tarjoamiseksi tai haavoittuvassa asemassa olevan henkilön auttamiseksi;
  • Matkustaminen töihin ja töistä, mutta vain silloin, kun tämä on ehdottoman välttämätöntä, eikä työtä voida tehdä kotoa.

Siinä kaikki – nämä ovat ainoat syyt, joiden vuoksi sinun tulisi poistua kotoasi. Sinun ei pitäisi tavata ystäviä. Jos ystäväsi pyytävät sinua tapaamiseen, sinun pitäisi sanoa Ei.

Sinun ei pitäisi tavata perheenjäseniä, jotka eivät asu kotonasi. Sinun ei pitäisi käydä ostoksilla paitsi välttämättömiltä osin, kuten ruoka ja lääkkeet – ja sinun pitäisi tehdä tämä niin harvoin kuin pystyt. Ja käytä ruoan toimituspalveluita jos se on mahdollista. Jos et noudata sääntöjä, poliisilla on valtuudet valvoa niitä muun muassa sakkojen ja kokoontumisten hajottamisen kautta.

Varmistaaksemme hallituksen ohjeiden noudattamista kotona pysymisestä:

  • Suljemme kaikki kaupat, jotka myyvät ei-välttämättömiä tavaroita,  mukaan lukien vaatteita ja elektroniikkaa myyvät liikkeet, ja muut tilat mukaan lukien kirjastot, leikkikentät ja kuntosalit sekä uskonnolliset kokoontumispaikat;
  • Lopetamme kaikki julkiset yli kahden ihmisen tapaamiset – lukuun ottamatta ihmisiä, joiden kanssa asut;
  • Ja lopetamme kaikki sosiaaliset tapahtumat, mukaan lukien häät, kasteet ja muut seremoniat, mutta lukuun ottamatta hautajaisia.

Puistot pysyvät auki liikuntaa varten, mutta ilman kokoontumisia. Kukaan pääministeri ei halua toteuttaa tällaisia ​​toimenpiteitä. Tiedän että tämä häiriö aiheuttaa vahinkoja ihmisten elämälle, heidän yrityksilleen ja työpaikoilleen. Ja siksi toteutamme valtavan ja ennennäkemättömän tukiohjelman sekä työntekijöille että yrityksille. Voin vakuuttaa teille, että seuraamme näitä rajoituksia jatkuvasti.

Katsomme uudelleen kolmen viikon kuluttua ja lievennämme määräyksiä, jos osoittautuu, että niin voi tehdä. Mutta tällä hetkellä ei ole vain helppoja vaihtoehtoja. Eteenpäin eteneminen on vaikeaa, ja on edelleen totta, että valitettavasti monta elämää menetetään. Kuitenkin on totta, että tie vaikeuksien läpi on olemassa.

Me vahvistamme hämmästyttävää NHS:äämme 7500 entisellä klinikan lääkärillä, jotka palaavat nyt palveluun. Ostamasi ajan avulla – vain pysymällä kotona – parannamme toimintakykyämme. Nopeutamme hoitojen etsintää. Olemme tekemässä uraauurtavaa työtä rokotteen suhteen. Ja ostamme miljoonia testisarjoja, joiden avulla voimme kääntää tämän näkymättömän tappajan vuoroveden.

Haluan kiittää kaikkia, jotka työskentelevät  viruksen torjumiseksi: Jokaista supermarketin henkilökunnasta kuljetustyöntekijöihin, hoitajiin, etulinjan sairaanhoitajiin ja lääkäreihin. Jokainen meistä on värvätty tähän taisteluun. Jokainen meistä on nyt velvollinen liittymään yhteen, pysäyttämään tämän taudin leviäminen, suojelemaan NHS:äämme ja pelastamaan monia tuhansia ihmishenkiä.

Tiedän, että kuten on aikaisemmin niin monta kertaa tapahtunut, tämän maan ihmiset ottavat vastaan haasteen. Ja selviämme sen läpi vahvempina kuin koskaan. Me voitamme koronaviruksen ja voitamme sen yhdessä. Siksi kehotan teitä kansallisen hätätilanteen aikana pysymään kotona, suojelemaan NHS:äämme ja pelastamaan ihmishenkiä.

Kiitos.”

Boris Johnsonin lausunnon toisti: Metro 23.03.2020.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top