Britti-kansalaiset Suomessa: Oleskelulupaa hakemaan, hop hop!

Ilman lupaa ei Suomessa saa palloilla, koska olemme sääntöyhteiskunta ja oikeusvaltio, joten Sisäministeriö patistaa Ison-Britannian kansalaiset viraston luukulle anomaan lupaa.

Sisäministeriö twiittaa tänään:

Ison-Britannian kansalainen – katso tästä mitä lupaa haet, jos puolisosi on Suomen kansalainen

Sinun tilanteestasi riippuu, pitääkö sinun hakea erosopimuksen mukaista oleskeluoikeutta, EU-kansalaisen perheenjäsenen oleskelukorttia vaiko oleskelulupaa.

Jos olet muuttanut Suomeen ennen 1.1.2021 ja olet

 • työntekijä
 • itsenäinen ammatinharjoittaja
 • opiskelija
 • tai henkilö, jolla on riittävät varat Suomessa elämiseen. Varojen alkuperällä ei ole merkitystä. Ne voivat olla myös puolisosi varoja, joilla hän turvaa sinun ja mahdollisten muiden perheenjäsentenne toimeentulon Suomessa.

Sinulla on itsenäisiä erosopimuksen mukaisia oleskeluoikeuden edellytyksiä. Hae tilanteestasi riippuen:

 • Erosopimuksen mukaista oleskeluoikeutta,
 • erosopimuksen mukaista pysyvää oleskeluoikeutta,
 • pysyvän oleskeluoikeutesi vaihtoa erosopimuksen mukaiseen pysyvään oleskeluoikeuteen.

Muista: Sinun pitää jättää hakemuksesi ennen 30.9.2021.

 • Luettavaa: Ohjeet Migrin sivuilla.

4 Comments

 1. Merceeri
  30.12.2020 15:12

  Mistä ihmeestä tämä sisäministeriö on yks’kaks pillastunut? Suomeenhan on voinut kävellä sisään kuka hyvänsä, ilman mitään dokumentteja siitä, kuka henkilö oikein on – tai mitä kansallisuuksia lampsijalaumoihin oikein kuuluukaan….vai ovatko britit nyt jotenkin ihmisarvojen vastaisesti _eriarvoisia_ muihin tulijoihin verrattuna?

  Henkilökohtainen neuvoni briteille on:

  Älkää olko moksiskaan, kävelkää lähimpään Kelaan ja kysykää missä minu raha? Seuraavaksi vaatikaa itsellenne ilmainen asunto! Sitä seuraavaksi voittekin vaatia KELAA laatimaan teille ”NE” lainapaperit, joilla voitte hakea itsellenne – tulkin avustuksella – ihan suomalaisesta PANKISTA _VALTION ERITYISTUKILAINAA_ jotta voisitte harrastaa esim. teille briteillekin rakasta hevosurheilua?
  Toisaalta voisitte myös trokata ilman vastuita autoja, viinaa tai huumeita jne. Mutta jos olette oikein viisaita, niin kertokaa sille Kelan ”takahuoneen” tädille, että perheenne on sosiaalisessa tai yms. aviokriisissä ja että ”lapset” kärsivät, niin teille lohkotaan sopivalta alueelta jopa tontti, jotta voitte rakennuttaa KUNNAN / KAUPUNGIN lohkomalle tontille ikioman talon! Niin, ja muistakaa, että n. 10vuoden kuluttua, kun veronmaksajat ovat maksaneet teidän kotinne – siinä missä muutkin kulunne – niin se koti on TEIDÄN, koska TEIDÄT on – tietenkin – kiinteistön papereissa merkitty kiinteistön omistajiksi. Sitten voittekin myydä kiinteistön eteenpäin ja pitää itsellänne siitä saadut rahat…tosin, teille harmillisesti valtionkonttorin pikku provikoiden jälkeen.

  Ps. Vain yksi varoituksen sana; älkää perustako teatterioppilaitosta kopeloidaksenne nuoria ”frankfurtin koulukunnan” salakavalasti aivopesemiä uusmarxisti naisoppilaita, se miksi niin ei saa tehdä, ei jostain syystä ole vielä minulle valjennut? Muuten latu on auki, karavaani kulkee. terroristit laativat suunnitelmiaan ja koirat haukkuu, valtiokin jatkaa köyhtyen murenemistaan! Liittykää mukaan letkaan…mikäli ilkeätte? Tosin epäilen vahvasti, että britit eivät vanhana sivistyskansana halua olla mukana näin epäsikiömäisessä ja arvottoman moraalittomassa toiminnassa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   30.12.2020 16:18

   Toi mahis ei ole tarkoitettu #sivistyskansoille.

   Vastaa
  2. Siinä syy
   31.12.2020 12:55

   Britit on valkoisia eurooppalaisia.

   Vastaa
 2. On tää sairasta
  31.12.2020 12:54

  Onneks paperittomat kehitysmaalaiset saa olla täällä vaan ja sosiaalituet juoksee.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top