Britti-parlamentaarikon murhasta epäilty poliisin erikoistarkkailussa jo koulun penkillä

Brittiläisen parlamentaarikon murhasta epäillyn varakkaan diplomaattiperheen pojan Ali Harbin Alin opettajat ilmoittivat jo viitisen vuotta sitten oppilaansa radikalisoitumisesta ja mahdollisesta vaarallisuudesta. Alin tiedettiinkin katsoneen Suomessakin -Pasilan ”moskeijassa”- vierailleen vihapuhesaarnaajan Anjem Choudaryn agitaatiopuheita, ja saaneen niistä vaikutteita.

(Kuvassa: Ali Harbin, Bouanane, Choudary)

Kuten Suomessakin, mahdolliseksi terroristiksi tunnistetun henkilön ns. poliisiseuranta ei ollut este henkirikokselle, kun tekijän pää oli tarpeeksi sekoittunut vihapuheista, joita tekijä löytää helposti sosiaalisesta mediasta. Sir David Amesin murhasta epäillyn Ali Harbin Alin idoliksi mainittu vihapuhesaarnaaja  Anjem Choudary on yksi tunnetuimmista väkivaltaisiin tekoihin yllyttäjistä Britanniassa, jossa hän on elänyt vuosia sosiaalisilla tulonsiirroilla, -tosin leveämmin kuin tavan britit palkkatyöllä. Choudadry on matkustellut muissakin maissa levittämässä sairasta ”ilosanomaansa”.

Ali Harbi Ali (25v) on nyt poliisin hallussa, epäiltynä perjantaina (15.10,) tapahtuneesta konservatiivisen kansanedustajan Sir David Amesin murhasta. Ames oli syvästi kristillinen, ja murhan tapahtuessa oli tapaamassa äänestäjiään kirkossa.  Tutkijoiden mukaan Ali valitsi uhrinsa sattumanvaraisesti, ja oli puhunut Tory-poliitikkojen lisäksi myös Työväenpuolueen (Labor) edustajien tappamisesta. Jo ennen tekoaan Ali oli poliisin Prevent-seurantaohjelmassa mm. hänen kouluaikaisten opettajiensa antamien varoitusten perusteella. Jokin normi tai arvopohja ilmeisesti kieltää kansanedustajiin kohdistuvien attentaattien ja kristillisten katu-feissarien tappamisen (-Turussa 2017) ehkäisyn -tiedossa olevat rikoskanditaatit eristämällä- sekä Britanniassa että Suomessa. Terroritekojen estämiseen tähtäävät preventiiviset ohjelmat näyttävät siis kaikkialla jäävän puolitiehen.

Ali oli osallistunut pakollisiin deradikalisaatio-kursseihin, mutta hänet tuntevat ovat kertoneet, ettei hänen jihadisminsa ollut yhtään laantunut, vaan Ali seurasi aktiivisesti Choudaryn saarnoja Youtube-palvelussa. Choudary kävi vuonna 2013 Helsingissä, saarnaten Pasilan ns. moskeijassa. Hänet muistetaan hurjasta uhkauksesta:

”(Suomen) eduskuntatalon katolla liehuu vielä Islamin lippu!”

Choudary, joka vuonna 2016 sai vihdoin kuuden vuoden vankeusrangaistuksen rikoksistaan, on tunnustanut pitävänsä ”Irakin ja Syyrian islamilaisen valtion” IS:n (ISIS, ISIL, Da’esh) edesmennyttä johtajaa Abu Bakr al-Baghdadia ”kalifina”, so. uskovaisten ruhtinaana. Hänen Suomea koskeva uhkauksensa siis tarkoitti ”ISIS:n” lippua. Nyt Choudaryn seuraaja on tappanut brittiparlamentaarikon 17-veitseniskulla viime perjantaina.

Murhasta epäilty Ali Harbi Ali on syntynyt ja kasvanut Britanniassa, Croydonissa. Hänen isänsä, Harbi Ali Kullane,  on somalialainen entinen diplomaatti ja kuulunut hallituspiireihin. Alin ollessaan teini-ikäinen perhe muutti Pohjois-Lontooseen, kalliille Kentish Townin alueelle 2 000 000 £:n kolmikerroksiseen ökytaloon. Alin vanhemmat erosivat, ja isä-Ali palasi Somaliaan. Perheen naapurien lehdelle kertoman mukaan nuorta Alia pidettiin opiskeluun suuntautuneena ja hyvin ”kotoutuneena”.  Arvellaan, että islamismi tuli kuvaan perheen hajoamisen jälkeen. Perheen ilmaantuminen Britanniaan ajoittuu samoihin vuosiin, kun Somalian diktaattori Muhammed Siad-Barren kannattajilta loppui ilmainen elatus Moskovassa, Neuvostoliiton vedellessä viimeisiä henkosiaan, ja afrikkalaisten aatetoverien tullessa dumpatuksi mm. Suomeen. Siad-Barren marxilaistaustaiset kannattajat eivät kuitenkaan olleet immuuneja ääri-islamismille, sillä mm. Suomessa kunnallispolitiikkaan kiipinyt henkilö on bongattu salaiselta Mogadishun-vierailulta islamistisen al-Shahaabin pitäessä taannoin valtaa kaupungissa, jonkin aikaa.

Yllyttäjä Anjem Choudary tuttu myös Suomessa

Suorin yhteys Alin terroriteolla Suomeen on yllyttäjäsaarnaaja  Choudary, jolla on täälläkin verkosto epämääräisissä moskeijan-tapaisissa, joita on ilmaantunut autotalleihin ja entisiin kivijalkakauppoihin eri puolille Suomea. Että Suomi oli ”ISIS:n” parhaita värväyskohteita -verraten muslimien lukumäärään- se kertoo jonkinlaisen terrorismi-infran olemassaolosta. Suomen viranomaiset ovat mys saaneet kaksi eri varoitusta ulkomaisilta kollegoiltaan ”ISIS:n” korkean johtajan, ns. vierastaistelijoiden värvääjän, oleskelusta jossakin Pohjoismaassa.

P.S.

Tätä kirjoitettaessa tunnistetut potentiaaliset terroritekoon motivoituneet henkilöt liikkuvat yhä vapaina, ”seurannassa”.  Kun Supolla on väkeä alle 200 työntekijää, ja esm. Itäisen Uudenmaan poliisipiirillä on 1400 rikosilmoitusta tutkimatta ja hälytystehtäviäkin laitetaan jonoon, niin kuinka hyvin tämä ”seuranta” toteutuu?

 

Luettavaa:

 • Daily Mail 18.10. 2021,
 • Savon Sanomat 17.04. 2018: Turun puukottaja: ”Tuntui, että olin sodassa naisia vastaan”,

2 Comments

 1. Anteeksi mitä
  18.10.2021 18:16

  YLE IL IS
  Norjan joukkosurmaa ***ei tehtykään jousella,** eikä tekijä ollutkaan todennäköisesti muslimi

  ELI Poliisilla ei olutkaan nuolta selässä kuten silminnäkijät kertoivat aikaisemmin

  nyt keulii siis mitä

  VS

  IS IL YLE
  ***Silminnäkijät***** ylistävät poliisia, joka **nuoli selässään **auttoi ihmisiä pakenemaan
  Norjan hyökkääjää – ”Hän on sankari”
  Kongsbergin keskustaan kokoontui illalla ihmisiä sytyttämään kynttilöitä iskun uhrien muistoksi.

  Siis oikeasti mitä helvettiä

  Silminnäkijät: Siviili­vaatteissa ollut poliisi pelasti ihmisiä Norjan ampujan tieltä
  **nuoli selässään** – ”Hän on sankari”
  Silminnäkijät kertovat, että poliisi oli asettanut muiden hengen omansa edelle, vaikka hänellä oli nuoli selässään.
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008335053.html

  Vastaa
 2. juha II
  18.10.2021 22:34

  Kerrankin meni oikeaan osoitteeseen, sillä kun tavalliset ihmiset kokevat saman kohtelun… …. ”Ei saa antaa pelolle valtaa!!!”

  Ja kuinka ollakkaan. Poliitikot kautta Euroopan ovat ”sokissa” ja EU:n johtava kalkkuna twiittaa jotain henkevää ja voimaannuttavaa kun viatftomien, syyttömien ja kunnon kansalaisten veri on valunut kadulle.

  Kyseinen sinänsä englantilainen herrasmies kannatti globalistien tavoin avoimia rajoja sen tuomista tuho-ilmiöistä (vrt. lieveilmiö) huolimatta ja välittämättä. Sen sijaan Isossa-Britanniassa kuten kautta Euroopan poliisivoimat käyvät valkoisten kanta-asukkaiden kimppuun kuin Pittbullit ”rasismin”, ”vihapuheen”, ”valkoisen ylivallan” ja selvän tunnustetun tieteen rotujen eroavien ÄO:n osalta! Ja TA-DAA!!!
  Nämä kaikki nk. ”lait” ovat ajaneet läpi ja hyväksyneet pikkulilli pystyssä kyseiset herrasmiehet ja rouvasnaiset, joista suuri osa kantaa kunniamerkkejä ja arvoja siitä, että ovat päässeet oikeisiin piireihion keikailemaan eli ”vermkostumaan” veronmaksajien rahoilla!!!

  Suomessa ääri-islamistiset vihasaarnaajat saavat olla kuin ISIS-nainen Suomessa vankilaviranomaisten, valtion viranomaisten, SUPO:n ja poliisin vahtiessa vain heitä, jotka ”nostavat parran pöydälle”!!!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top