Britti-tabloidi tänään: Putin vetäytyy tammikuussa 2021

Venäjän presidentin Vladimir Putinin terveydentila on puhuttanut maailman poliittisiä piirejä koko syksyn. Tänään repäisevistä jutuistaan hyvin muistettu brittitabloidi The Sun toistaa epäilyt Putinin terveyden heikkenemisestä, ja aikeesta jättäytyä syrjään.

Nykyisen Venäjän edeltäjävaltion, Neuvostoliiton, johdon arvojärjestykset ja henkilövaihdokset olivat ulkomaailmalta kätkettyjä, ja vihjeiden etsimiseen ja tulkintaan erikoistuneet kremlologit valoivat kannuja oman ymmärryksensä mukaan, joskus osuen joskus ei. Nyky-Venäjää pitkään johtaneen presidentti Vladimir Putinin hahmo ei ole jäänyt uus-kremlologeilta rauhaan hänkään. Putinin terveydentilaa koskevat spekulaatiot alkoivat kiertää jo marraskuun alussa. Tiedottaja Dimitri Peskov joutui kommentoimaan:

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov on kiistänyt Ison-Britannian tiedotusvälineiden väitteen, jonka mukaan presidentti Vladimir Putin aikoi erota terveydentilan takia, varmistaen, että Venäjän johtajalla on hyvä terveys. ”Ei”, Peskov sanoi vastauksena kysymykseen, aikooko presidentti lopettaa. ”Hänellä on erinomainen terveys.” Venäjän uutistoimisto TASS välitti kommentin. (Al-Jazeera 06.11.)

Suomalaisille Peskovin sanat tuovat joitain muistikuvia? -Kekkosen viimeinen kausi!

Putinin virastaan luopumista spekuloivat ovat kiinnittäneet terveyden lisäksi huomiota aikeisiin myöntää hänelle elinikäinen senaattorin arvo ja myös syytesuoja. Pelkästään terveystilaa koskevista havainnoista ei siis ole kyse. The Sun mainitsi tänään, otsikossa asti, syövän ja Parkinsonin-taudin mahdollisuuden. Parkinsonia etsivät ovat tuijotelleet Venäjän presidentin käsiä hänen esiintyessään kameroille, ja etsineet merkkejä sormien vapinasta yms. taudin ulkoisista piirteistä. Otsikkokuvassa joitain näytteitä.

Putin lähipiirin, hänen naisystävänsä (37v) ja tyttärensä (32v ja 35v) sanotaan painostavan häntä eläkkeelle, minkä väitteen maailman media on toistanut ilman vahvistusta.

Asiasta kertoi tänään 20.11. 2020 The Sun (uk).

Lisää luettavaa:

  • Al-Jazeera 06.11. 2020, Peskovin lausunto,
  • Reuters 06.11. 2020, toistain The Sunin aiemman uutisen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top