Brittiarmeijan komentaja varoittaa maailmansodan vaarasta, ja vaatii monivuotista puolustusbudjettia

Britannian armeijan komentaja, kenraali Sir Nick Carter, puhuessaan tänään Lontoossa  toisen maailmansodan uhrien kunnioittamiseksi pidetyssä tilaisuudessa, ja haastattelussaan Sky News:lle, otti esille kiristyneen tilanteen maailmassa, käyttäen sanontaa ”maailmansodan vaara”.

Kenraali Sir Nick Carter on huolissaan alueellisten konfliktien kärjistymisestä, ja muiden valtioiden kietoutumisesta niihin mukaan, ja tilanteen karkaamisesta kontrollista. Kenraali mainitsi myös Covid-19 -pandemian kansainvälisen tilanteen epävakautta lisäävänä tekijänä: Koronaviruspandemian aiheuttama maailmanlaajuinen talouskriisi voi laukaista uusia turvallisuusuhkia, jopa sodan, sanoi kenraali. Hän piti puheenvuoronsa National War Museumissa lontoossa, Remembrance Sunday-tilaisuudessa, jossa muistetaan toisessa maailmansodassa menehtyneitä.

Carter arvioi maailman olevan tällä hetkellä ”hyvin epävarma ja ahdistunut paikka”

Kenraali Carterilla on meneillään kiista hallituksen kanssa armeijan monivuotisesta rahoitussuunnitelmasta, jota puolustusministeriössä ei tueta. Carter pitää rahoituksen monivuotista suunnittelua armeijan modernisoinnin edellytyksenä. Monivuotisen puolustusbudjetin vastustaminen henkilöityy puolustusministeriössä kansleri Rishi Sunakiin. Vanhemman upseerin kommentointi tulossa olevasta poliittisesta päätöksestä on epätavallista Englannissa.

Pandemiasta johtuvat rajoitukset ovat hillinneet  Remembrance Sunday-päivän viettämistä. Pandemia on mukana myös kenraali Carterin varoittavassa visiossa: Aikaisemmat talouskriisit ovat aiheuttaneet turvallisuuskriisejä, totesi kenraali Carter lehden mukaan. Hän korosti olevansa huolissaan saman tilanteen toistumisesta lähitulevaisuudessa, kun otetaan huomioon pandemian maailmantaloudelle aiheuttama isku.

”Meidän on muistettava, että vaikka historia ei toistu, sillä on oma rytminsä,  jos katsot taaksepäin viime vuosisadalle, ennen molempia maailmansotia. Mielestäni oli kiistämätöntä, että eskaloituminen johti väärinarviointeihin, jotka lopulta johtivat sotaan. Kehitys, jota toivottavasti emme koskaan enää näe”, sanoi kenraali Carter lehdelle.

Lehti kysyi myös, onko uuden maailmansodan uhka todellinen, mihin kenraali Carter vastasi: ”Sanon, että riski on olemassa, ja mielestäni meidän on oltava tietoisia tästä riskistä, ja siksi (ww2:n) muisto on tärkeää. Jos katsot historiaa, toivottavasti opit heidän kokemuksistaan ​​ja varmistat, että olet hyvin varovainen sellaisten ​​alueellisten konfliktien hallitsemisessa, jollaisten näemme tapahtuvan nykyisessä maailmassa. ”

Kenraali ei puheenvuorossaan täsmentänyt, mihin meneillään oleviin paikallissotiin hän viittasi, -ja tarpeetontahan se olisikin: Syyria on edelleen aktiivinen sotanäyttämö, ja ulkovallat ovat siellä aktiivisina toimijoina, mm. Yhdysvallat, Venäjä ja Iran. Turkki on juuri aloittanut uuden sodan Kaukasuksella, ja on aktiivinen sotija Libyassa, Syyriassa ja pohjoisen Irakin alueella. Pitkäaikaiset jäätyneet konfliktit, kuten mm. Ukrainassa, eivät ole rahoittuneet kansainvälisen yhteisön ponnistuksista huolimatta.

Pandemian taloudelliset seuraukset ovat tekijä, joka heikentää valtioiden kykyä vastata paikallisten selkkausten laajenemiseen liittyviin uhkiin, oli kenraalin viestin toinen pääkohta, armeijan rahoituksen monivuotisen suunnittelun ollessa päällimmäisenä. Ammattisotilaat ovat harvemmin yhdistäneet eskaloitumisen ja virheelliset päätökset toisen maailmansodan alkamisen tarkasteluun, minkä sotahistorioitsijat huomatkoot.

Asiasta kirjoittivat:

3 Comments

 1. Antti
  8.11.2020 16:38

  Remembrance day on 1. maailmansodassa kaatuneiden muistolle mutta toki sen yhteydessä kerätään varoja myös uudemmissa konflikteissa kaatuneiden omaisten tukemiseen.

  Vastaa
 2. Sotaoikeus pelottaa globalisteja
  9.11.2020 12:06

  Se WWIII ei ole maiden välinen vaan maiden sisällä ja käynnissä jo pitkään: yhden maailman hallituksen NWO-diktatuuria pystyttävät globalistit sotivat itsenäisiä maita, vapauksia, ihmisoikeuksia ja lapsia/vanhuksia puolustavia vastaan. Sotaoikeudenkäyntejä (rikokset ihmisyyttä vastaan, rikokset lapsia vastaan ja ihmiskauppa) pelkäävä globalistieliitti haluaa maiden välisiä sotia sekaamaan pelikenttää – ainoana mahdollisuutena päästä livistämään lähestyvältä sotaoikeudelta.

  Vastaa
 3. Biden aloittaa
  10.11.2020 08:46

  Joo, jos Biden ”pääsee” presidentiksi niin vuoden sisällä on alkanut uusi sota. Se jatkaa siitä mihin Obama lopetti. Viimeisenä päivänäänhän Obama lähetti prikaateittain sotilaitan eurooppaan valmistautumaan sotaan. Kuka vielä muistaa?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top