Brittilehti kirjoittaa: Bryssel pelkää että Laura Huhtasaari hajoittaa EU:n

Brittiläinen laatulehti Express otsikoi eilen suomalaista lukijaa kiinnostavasti: ”EU panic: FINNISH MEP Laura Huhtasaari vowed to tear the EU apart with other ”patriotic” parties within the European Parliament”. Elikkä että EU panikoi kun suomalainen meppi Laura Huhtasaari aikoo yhdessä Euroopan Parlamentin isänmaallisten populistien kanssa hajoittaa koko unionin.

Uutinen viittaa yhteiseen julkilausumaan, jonka kuusitoista Europarlamentin ”oikeistopopulistista” puoluetta on äskettäin laatinut yhdessä. Lehti mainitsee allekirjoittajista Unkarin pääministeripuolueen Fideszin, Puolan hallituspuolueen Laki ja oikeus, Suomen Perussuomalaiset, Ranskasta Marine Le Penin johtamat kansallismieliset, Itävallan Vapauspuolueen, Espanjan Vox:n ja Italian Liigan. Allekirjoittajat edustavat erilaisia poliittisia näkemyksiä, eikä niiden ole aina ollut helppoa löytää yhteistä säveltä. Niinpä yhteisen asiakirjan jälkeen politiikan tarkkailijat spekuloivat, onko yhteinen ryhmä muodostumassa. Politico-lehden mukaan yhteistä europarlamenttiryhmää ei ole lähiaikoina tekeillä.

Julkilausuma varoittaa ”Super-EU:sta

Puolueet kirjoittivat asiakirjassa: ”EU on muuttumassa enemmän ja enemmän radikaalien voimien työkaluksi, joka voisi tuoda kulttuurisen, uskonnollisen muutoksen ja lopulta kansalaisuudettoman rakenteen (nationless construction) Eurooppaan, -tavoitteenaan luoda eurooppalainen supervaltio.”

”Euroopan kansojen tulee perustua perinteisiin, kunnioittaa Euroopan valtioiden kulttuuria ja historiaa, kunnioittaa Euroopan juutalaiskristillistä perintöä, ja yhteisiä arvoja jotka yhdistävät kansakuntiamme.”

Populistipuolueet korostavat perhepolitiikkaa

”Vahvistamme uskomme, että perhe on kansakuntiemme perusyksikkö. Aikana, jolloin Euroopassa on vakava demografinen kriisi, alhainen syntyvyys ja ikääntyvä väestö, perheitä tukevan poliittisen päätöksenteon pitäisi olla vastaus joukkomaahanmuuton sijasta. ”

Puolueiden hyväksymässä asiakirjassa korostetaan Euroopan Unionin jäsenvaltioiden loukkaamattomia oikeuksia, ja muistutetaan perustuslakituomioistuinten tarpeellisuudesta. Europarlamentaarikko Laura Huhtasaaren edustaman puolueen, Perussuomalaiset, lehti määrittelee oikeistolaiseksi suomalaiseksi puolueeksi. Lehti muistuttaa myös, että Huhtasaari on jo vuonna 2018 ottanut puheeksi europarlamentin populistien yhdistymisen ”repimään EU hajalle”.

”Kyse on ahneudesta, vallasta ja rahasta” sanoi Laura Huhtasaari

”Suomi ja EU ovat heikkoja vastustamaan rikollisuutta, heikkoja vartioimaan maan rajoja, heikkoja suojelemaan kansallisvaltioita.” ”He [valtavirran poliitikot] antavat tämän tapahtua, ja se on kauheaa … Haluan kotimaani takaisin.”

”Nyt on takaisinmaksuaika”, sanoi Huhtasaari lehden mukaan. ”Isänmaallisten puolueiden on yhdistyttävä, jotta voimme aloittaa EU:n hajottamisen.”

Lehti muistuttaa myös Perussuomalaisten 17,5%:n äänimäärästä kesäkuun vaaleissa, ja muistuttaa että Suomi melkein kaatoi EU:n elvytysrahasto-suunnitelman keväällä.

 

Asiasta kirjoitti:

9 Comments

 1. Lauralle kolehti
  6.8.2021 22:08

  Nyt kyllä tyhjäämme taskuun jääneet hopea-markat Lauralle kolehtiin.

  Vastaa
 2. Saksan vihreät auttoivat mutavyöryä Belgiaan
  6.8.2021 22:15

  Pop-corn jo muutenkin vaarassa loppua kesken viihteen, kun Belgia syyttää Saksan vihreiden läpirunnomaa jokiohjelmaa Belgian saamien mutavyöryjen ja tulvien vakavuudesta. Ja nyt vielä perään Laura!

  Vastaa
 3. Reijo Urpilainen
  7.8.2021 09:10

  Mutta todella vaarallinen tilanne on kehitymässä näistä rajaselkkauksista. Ukraina ja varsinkin Valko-Venäjä ovat vanhaa Venäjän aluetta ja nyt tietenkin sen omaksumaa etupiiriä. Eikä Suomikaan ole kovin sivussa tästä sopasta. Tahallisella härnäämisellä ja sotkeutumalla näiden maiden sisäisiin asioihin ja tekemällä kaikista pikkuasioista konfliktin, joka käytännössä kohdistuu Venäjää vastaan, kasataan polttoainetta räjähdykselle. Venäjä ei lopuksi kuitenkaan salli EU:n ”ihmisoikeuksien” levittämistä etupiiriinsä saatikka omille alueilleen. Näitä ihmisoikeuksiahan olemme jo nähneet toteutettavan jo Suomessakin ihan tarpeeksi. Puhumattakaan Saksan ja Ranskan mallista kuinka mummoja ja lapsia koulutetaan tavoile.

  EU on kyvytön hoitamaan mitään poliittista ongelmaa sen ymmärtämättömien johtajien vuoksi. Resurssit puuttuvat täysin siihen, että olisi kykyä todellisen valtapolitiikan harjoittamiseen. Kiina ja Venäjä voivat nielaista ja jakaa EU:n ennenkuin täällä keretään sanoa kissaa muuta kuin pitkähäntäkatiksi. Nato, joka perustuu jenkkien voimaan, on siinä mallissa kuin jenkit Tokiossakin. Koko EU:n ja myös Suomen Venäjän politiikka on lähtenyt NL:n hajoamisen jälkeen väärille urille. Vaikka näytti, että siellä pelit olisi pelattu loppuun, ei vain ole uskottu, että Venäjä on suurvalta, jota ei pakoteta kenenkään käskyläiseksi. Siitä lähtien, kun Kustaa ll Aadolfin yritys ottaa tsaarin kruunu Ruotsille ja Moskovan noustua kapinaan ja nostettua oman tsaarinsa valtaan ja ajettua Ruotsin ja Puolan vallantavoittelijat tiehensä, on suunta ollut selkeä.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   7.8.2021 10:48

   Onhan Kiina pakottamassa Venäjää käskyläisekseen, ja hamuaa ”tyhjää” Siperiaa.

   Vastaa
 4. Obelix
  7.8.2021 13:14

  Brittiläinen laatulehti Express ilmeisesti pitää (loves) kovasti Laura Huhtasaaresta ja hehkuttaa häntä positiivisessa mielessä. Mutta, mitä kirjoittaakaan _SUOMENUUTISET_ Laura Huhtasaaresta…ei niin yhtään mitään – melko tyrniä peliä???

  Siksi, kysyisinkin: Miten voi olla mahdollista, että persujen vuoden 2017 puheenjohtajavaalin jälkeen – siis vain 4vuoden jälkeen – 2 persujen ylivoimaisesti suosituinta ja valovoimaisinta edustajaa; Laura Huhtasaari ja Jussi Halla-aho on jotenkin onnistuttu ”potkaisemaan” sivuraiteille? Laura Brysseliin… pois jaloista ja Jussi kryptisesti eroamaan ja kirjoittamaan manifestin 10vuoden embargon suojiin?

  Ps. Tuskin olen ainoa Halla-ahon ja Huhtasaaren kannattajista, jonka mielestä jokin hämärä, kieron kokkarimaisesti YLIMIELINEN taho on ottamassa persuissa vallan, vaientaakseen puheet ja politiikan, joilla olisi voitu alentaa veroja ja autoilijoiden / omakotiasujien pakollisia maksuja, sekä parantaa ihmisten ostovoimaa.

  Pss. Jos tehdään politiikkaa, jossa kieltäydytään puhumasta hinnoista, veroista -ja palkoista, niin silloin ei tehdä _kansan puolesta_ politiikkaa ollenkaan, vaan ollaan hämärämiesten asialla, jotka saavat toimeentulonsa ”järjestelmän” köyhdyttämien ihmisten taloudellisesta ahdingosta, eli petetään persuja äänestäneet tavalliset, parempaa elämää odottaneet ihmiset.

  Vastaa
  1. Lapitar
   7.8.2021 15:05

   Ps uusi SDP

   Vastaa
 5. Kalikka
  7.8.2021 22:13

  Eiköhän Tiihonen ole oikea lääke tähän sairauteen. Paluu oikeaksi oppositioksi

  Pelkästään jo se että massamedia on yrittänyt pimittää ko kilpailijan olemassaolon, kertoo että hänessä on oikeasti ainesta

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   7.8.2021 22:53

   Lauralla on näyttöä pitkältä ajalta politiikan-tekemistä. Ihmettelen, ettei ole ehdolla puheenjohtajaksi, kun on jo ollut varapuheenjohtajakin. Kerro lisää Tiihoskasta. On yrittäjä Lohjalta, muuta en tiiä.

   Vastaa
 6. juha II
  7.8.2021 23:01

  Ei yksi Laura mitään kokonaista EU:ta hajoita, vaikka tomera nainen onkin. Hänellä ei ole tukea edes persuissa, sillä hänet karkoitettiin EU-parlamenttiin Purran tieltä, koska vaalea kaunotar keikutti venettä EU vastaisuudellaan tukien brittejä ja samalla liimaamalla samaa ”tarraa” Suomenkin kylkeen.

  Tämä on analyysi, jota ei mikään muu kuin ”Uusi Suomi” mene sensuteeraamaan!!!

  Jos joku todella näkee märkiä unia Pohjois-Koreasta. Niin hänen ei tule nähdä pettymyksen kyyneleitä, vaan se tulee yhtä varmasti kuin suoraselkäisten miesten kuolema!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top