Brittilehti noteerasi Laura Huhtasaaren EP-puheen: ”Muiden velkoja ei pidä maksaa”

Europarlamenttiedustaja Laura Huhtasaaren kommentti komission puheenjohtajan, Ursula von der Leyenin puheeseen Euroopan Unionin tilasta sai suuren mediahuomion tänään Britanniassa. Laatulehti Express selosti Lauran puheenvuoron.

Laura Huhtasaari nosti esiin eräiden viimeaikaisten päätösten ristiriidan EU:n perustamissopimuksen kanssa kommentoidessaan EU-komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin puhetta Euroopan Unionin tilasta. Leyenin ilmaistua tyytyväisyytensä EU:n koronatoimiin Huhtasaari totesi:

”Yhteisö, joka ei noudata omia sääntöjään, ei ole uskottava. EU on tekopyhä.” ”Me haluamme, että sääntöjä  noudatetaan, mutta von der Leyen ei. Tämä on tullut selväksi.”

Express kysyi edustaja Huhtasaarelta pian puheenvuoron jälkeen asiasta, mihin säännöstöön hän viittasi. Puhe oli perussopimuksesta Treaty on the Functioning of the European Union (TFEU), jossa mm. kielletään unionin jäsenmaan velkojen maksaminen yhteisesti.  Toisen jäsenmaan velkojen maksaminen rikkoo sopimuksen pykälää 125, täsmeni Huhtasaari lehdelle.

Express luonnehtii Laura Huhtasaarta euroskeptiseksi.

Asiasta tänään: Express.

 

P.S.

Emme ehtineet tarkistaa, miten briteissä huomattu Huhtasaaren puheenvuoro on uutisoitu Suomessa. Lukija voi jeesata kommentteihin.

2 Comments

 1. pöh
  17.9.2020 01:05

  ”Emme ehtineet tarkistaa, miten briteissä huomattu Huhtasaaren puheenvuoro on uutisoitu Suomessa. Lukija voi jeesata kommentteihin.”

  Ei mitenkään.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   17.9.2020 13:22

   Erikoista, eikö olekin? EU-parlamentissa on satoja edustajia, joiden puheet eivät eilen kiinnostaneet Expressiä. No, ei Hesariaan kiinnostanut Huhtasaari. Näen tässä jotain politikointia mediassa??

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top