Bulgarian parlamentti keskustelee keskiviikkona GCM-sopimuksesta: Eivät aio liittyä

”Bulgarian hallituksen aikomuksena ei ole liittyä YK:n globaaliin siirtolaisuus-sopimukseen”, totesi tänään maan johtavan keskustaoikeistolaisen GERB-puolueryhmittymän puhemies Tsvetan Tsvetanov koalitioon kuuluvien puolueiden johtajien tämänpäiväisen kokouksen jälkeen.

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker julisti tänään, että ”yhden tai useamman EU:n jäsenmaan poisjääminen YK:n siirtolaisuussopimuksesta heikentää EU:ta kansainvälisenä toimijana.” Juncker otti kantaa asiaan puhuessaan tänään Berliinissä, reagoiden Tsvetanovin ilmoitukseen.

Itä-Euroopan ns. Visegrad-maat ovat USA:n esimerkkiä seuraten ilmaisseet kielteisen kantansa joulukuun 10.-11. Marrakeshissa Marokossa käsiteltävään YK:n siirtolaisuus-asiakirjaan (GCM). Unkari, Itävalta, Kroatia ja Tsekki jättävät Marrakeshin sopimuksen allekirjoittamatta. Tällä viikolla ratkennee Bulgarian kanta.

Asiasta kertoivat mm. Euronews ja Sputnik News, 12.11.2018.

1 Comment

  1. Jussi Suomalainen
    13.11.2018 18:00

    Jean-Claude: ”yhden tai useamman EU:n jäsenmaan poisjääminen YK:n siirtolaisuussopimuksesta heikentää EU:ta kansainvälisenä toimijana.”
    Matti Meikäläinen: ”Kun minä puolestani taas en kuulu edes siihen suunnittelemanne yhden ja ainoan maailmanhallituksen 300-komiteaan, niin minusta sekä EU:n että YK:n heikentyminen lisäisi meidän ulkopuolisten 6 999 999 700 turvallisuutta. Kyllähän se Globalismi tekisi meistä ulkopuolisista varmaankin taloudellisesti tasa-arvoisia – ottamalla meiltä mahdollisen omaisuutemme pois. Meistä tulkopuolisista tulisi myös koulutukselta tasa-arvoisia – meidät kaikki koulutettaisiin heikoimman oppilaan tason mukaan ja meillä kaikilla olisi sitten samat taidot. Mutta mitä se Globalismi oikein tarkoittaa? Onkohan se äärioikeistolainen hienompi nimi Kommunismille?

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top