Bussi-kaappaus Milanossa: Koululaiset yritettiin polttaa elävältä

Bussinkuljettaja kaappasi Milanossa tänään kuljettamansa bussin, ja sen matkustajat, sytyttäen bussin bensiinillä palamaan. Matkustajina oli 51 koululaista, mutta carabinierit onnistuivat pelastamaan lapset, kahdentoista saatua vammoja. Kuljettaja on syntyään senegalilainen Italian kansalainen Ousseynou Sy. Kaappaajan motiivi oli uutisen mukaan kosto ”Välimereen hukkuneista”.

Poliisi sai hälytyksen tulessa olevasta bussista klo. 11.50 paikallista aikaa San Donato Milanesen alueelle. Matkustajat, 51 lasta, olivat Vailatin koulusta Cremasta. Kuljettaja, Ousseynou Sy (47v’), on ollut liikennöitsijän palveluksessa 15 vuotta, kertoo lehti. Ousseynou esti koululaisia poistumasta ajoneuvosta, ja levitti sinne bensiiniä. ”Riittää kuolemat Välimerellä”, oli Ousseynou selittänyt, kertoo Corriere.

Meneillään olevasta kaappauksesta teki hälytyksen yksi oppilaista. Päästyään paikalle carabinierit sulkivat tien, ja auttoivat lapsia ulos palavasta bussista. Ennen tapausta Ousseynouta vastaan oli nostettu juttuja mm. päihtymyksestä autoa ajaessaan ja lapsen seksuaalisestä hyväksikäytöstä, mutta kuitenkin häneltä oli tilattu tämä kuljetustehtävä, viedä koululaisia kuntosalille. Kun hänen piti tuoda lapset takaisin koululle urheilun jälkeen, hän teki tekonsa.

Lasten kertoman mukaan bussiin oli ilmestynyt muovisäkeillä peitettyjä kanistereita kuntosalivierailun aikana. Ousseynou oli sitonut lapsia penkkeihin, ja levittänyt bensiiniä bussin sisätiloihin. Tässä vaiheessa yksi oppilaista onnistui käyttämään puhelintaan.

Carabinierit blokkasivat bussin kulkureitit, ja tunkeutuivat sisään ikkunoita rikkoen. Ousseynou jouduttiin taltuttamaan väkivalloin. Paikalle lähetettiin pelastushelikopteri ja 15 ambulanssia. Kaksitoista lasta ja kaksi aikuista on tapauksen takia otettu sairaalaan. Viranomaisten mukaan kaikki ovat hyvässä kunnossa. Sisäministeri Matteo Salvini on puuttunut asiaan henkilökohtaisesti, ja aikoo selvittää miten Ousseynoun taustan omaava henkilö on voinut päästä tekemisiin lasten kanssa.

Asian kertoi Corriere della Sera tänään.

Video siitä tilanteesta, kun kaapattu bussi on blokattu tielle. Kuvaaja on ruuhkaan takertunut autoilija.

6 Comments

 1. goggel
  20.3.2019 16:10

  Sairasta. Toivottavasti Salvini poistaa nuo Euroopasta. Monikulttuurisuus on aivan sairas ideologia.

  Vastaa
  1. Jorma Romppanen
   20.3.2019 22:32

   Nehän otetaan Suomeen avosylin vastaan.

   Vastaa
 2. Pekka Kemppainen
  20.3.2019 16:38

  Meneek Italian tuomioistuimissa läpi ”paniikkihäiriö”?

  Vastaa
 3. Asko Liukkonen
  20.3.2019 17:02

  Eurooppalaisten valtioiden pitäisi ottaa oppia pimeästä keskiajasta. Tarkoitan tällä tuomioiden langettamista. Inkvisition rangaistukset voisivat olla myös ajankohtaisia.

  Vastaa
 4. joni
  20.3.2019 21:08

  Tervetuloa! Meillä on tilaa!

  Vastaa
 5. joni
  20.3.2019 22:17

  Vihervasemmisto kiihottaa näitä vähäjärkisiä pakolaisia näihin tekoihin jatkuvalla vastakkainasettelulla ja esittämällä jatkuvasti perättömiä syytöksiä eurooppalaisten rasismista yms.
  Monissa afrikan ja lähi-idän maissa keskimääräinen äo on sitä luokkaa että Euroopassa se määritellään kehitysvammaksi.
  Lisäksi he tulevat maista joissa on suhteessa eniten rasisteja koko maailmassa. Ei ihme jos rasismi lisääntyy.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top