Capitol Hillin mellakka, mitä opittavaa

Tuskin on saatu roskat siivottua Yhdysvaltain kongressin ja senaatin toimitilan, Capitol-rakennuksen, lattioilta sisään tunkeutuneiden mielenosoittajien jäljiltä, kun netti-salapoliisit tunnistavat ”trumpistien” joukosta aivan muun-oloista porukkaa, kuin konservatiivisia republikaaneja.

Libanonilaistaustainen Brigitte Gabriel kysyy, miksi Trumpin tukijana esiintyvällä miehellä (keltaisessa takissa) on  kommunistinen sirppi & vasara -tatuointi kämmenselässään.

Epäillyn kommunistin kaverilla on megafoni, joten häntä johtajaksi epäilemme. Cari Keleman katsoi häntä tarkemmin, ja kas: Miekkonen on nähty viime kesän BLM-sessioissakin.

Mikäli epäilyt osoittautuvat oikeiksi, kuvien henkilöillä on runsaasti kokemusta murtautumisista muiden hallinnoimiin tiloihin,  vandalismista ja kaikesta muustakin, mitä mellakointiin liittyy.

Tämän jälkeen voimme mennä asiaan:

 • Median kautta annettu muistijälki on sitä syvempi ja vaikuttavampi, mitä poikkeuksellisempi ilmiö on kyseessä.
 • Capitolilla on vahva symboliarvo amerikkalaisille, ja siihen kohdistuva loukkaus sekä herättää huomion, että myös nostaa vahvan negatiivisen tunne-elämyksen. Ennakkotapaus: Berliinin Valtiopäivätalon tuhopoltto.
 • Näin luodaan vahva mielikuva, jonka avulla yksilöä voidaan johdatella ajattelemaan t. reagoimaan halutulla tavalla.
 • Oleellista on kahden asian liittäminen yhteen. Tässä tapauksessa: Presidentti Trump + väkivaltainen mellakka.
 • Huomaatteko, ettei näiden samojen henkilöiden mellakoidessa pitkin kesää ja syksyä heidän teoistaan seuraavaa väkivalta-mielikuvaa liitetty uutisoinnissa heidän poliittiseen agendaansa (Antifa, BLM), vaan aina muistettiin mainita, että ”valtaosa BLM-mielenosoittajista oli rauhanomaisia”.

Eilen illalla (06.01.) Valkoisen Talon läheisessä Ellipce-puistossa oli koolla ehkä satatuhatta *rauhallista* Trumpin kannattajaa. Heistä ehkä tuhat tai pari lähti Capitolille. Heistä ehkä joitain kymmeniä tunkeutui rakennukseen. (Kuvissa ei kerrallaan montaa näy.) Kuulemmeko nyt huutoa, että ”valtaosa mielenosoittajista oli rauhallisia”?  Mennään eteenpäin: Miksi emme kuule?

 • BLM/Antifa-mielenosoittajien kohdalla negatiivista muistijälkeä torjutaan juuri tuolla ”enemmistö-rauhanomaisia” papatuksella, eikä BLM yhdisty kuulijan/lukijan mielikuvissa palaviin rakennuksiin yms.

Tällä kertaa viime kesänä kulutettu slogan olisi peräti ollut todenmukainen, mutta sitä ei kuulu. Aivan, olette piilovaikuttamisen ja mediamanipuloinnin tunnistamisen äärellä.

Meille tarjotaan hätkähdyttävä uutinen, joka hämmentää ja vaikuttaa ajatteluumme. Fiksu kysyy heti: ”Mitä minun ei saisi huomata, mitä minulta kätketään? Enpä juokse heti osoitettuun suuntaan, vaan pysähdyn ajattelemaan.” Olisiko viisasta toimia juuri niin tässäkin tapauksessa?

-Varsinkin kun on epäselvää, ovatko Capitolille tunkeutuneiden mielenosoittajien yllyttäjät ”trumpisteja” vaiko ”bidenistejä”, vaiko aitoja provokaattoreita.

Ylemmässä kuvassa epäilty kesällä tyypillisen vasemmistohenkisen ”defund-police”-porukan keskellä. Alemmassa hän poseeraa Capitol-rakennuksessa.

 

27 Comments

 1. Pekka Kemppainen
  7.1.2021 02:17

  Tämä sarvityyppi on tunnistettu, ja ilmeisesti hänet on poimittu jostakin hörhö-hautomosta, ja opastettu pätemään erilaisissa mielenosoitusliikkeissä. Vastaavia molemman laidan radikaaleja in tavattu mm. Michiganin kuvernööriin (demu) kohdistuneen virtuaaliuhkailun tapauksessa. Poliittiset laidat ovat vain näennäisesti kaukana toisistaan. -Ehkä meillä on vielä tyyppejä, jotka ei päivällä muista, millä formaatilla lähtivät aamulla liikkeelle?

  Vastaa
  1. Pamela Possu
   7.1.2021 08:33

   Totta,sarvityyppi on varmaan poltellut aamulla ”rauhanpiippua” ja mennyt sitten sekoilemaan ties kenen kannattajiin.Eikä tyypin ulkonäkö oikein sovi Trumpin kannattajien stereotypiaan.Mutta valtamedia näkee vain sen mitä laumalle syötetään eli Trump pahis ja Biden niin hyvis,vaikka ahdistelee ja kopeloi julkisesti pikkutyttöjä.

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    7.1.2021 11:29

    Olet oivaltanut. Sarvi-hyypiön nimi on tiedossa, Jake Angel (?!), ja kotoisin Arizonasta. On #sisäänajettu sceneen jo kuukausien aikana:
    – On häiriköinyt erilaisissa mielenosoituksissa, yleensä koronarajoitusten vastustajien tai Trumpin kannattajien, mutta väittävät että myös BLM:n tai muiden poliisia vastustavien.
    – Ulkoasu on mahdollisimman huomiotakeräävä, -juuri em. syystä, että jää kerrasta mieleen.
    – Sitten häntä on hyödynnetty eilisessa kalabaliikissa.

    Trumpille on tehty mega-luokan källi, juuri 06.01. joka oli vaalipetosten paljastamisen kulminaatio.

    Mediassa kerrotaan, että hyökkäys Capitol-rakennukseen valmisteltiin somessa. Kas kun twitter tämän sallii, vaikka Trumpin viestejä ei. (sic!).

    Jopa demokraatti-kaupunginjohtaja -olik Portlandissa- on tullut julkisuuteen ja tuominnut puolisen vuotta päivittäin riehuneen Antifan (”Biden-Jugendin”), ja demujen ja äärivasemmiston synkronoitu koordinaatio on vihdoin herättänyt keskustelua. Niinpä näimme ”trumpistien” nimiin laitettua hälyä. M.O.T.

    Vertasin Berliinin Valtiopäivätalon tuhopolttoon:

    Berliini 1933:
    1. Tiedossa oleva Hyvä Syyllinen: kommarit.
    2. Seuraus: Poikkeusvaltuudet juuri valitulle valtakunnankansleri A.H:lle, joka ei valtuuksistaan sen koommin luopunutkaan.

    Washington 2021:
    1. Tiedossa oleva Hyvä Syyllinen: Trumpin kannattajat.
    2. Seuraus: Juuri valitulle presidentti J.B:lle suoja vaalipetosten paljastumiselta, huomio käännetty muualle.

    Meillä on Suomessakin valmis ”Hyvä Syyllinen”: Huolella lavastettu ”äärioikeiston kattojärjestö”, jossa on poliisin mukaan kymmenen (10) jäsentä, ja ammuskelee kokoontumisissaan vasemmistopoliutikkojen kuvia.

    1. Syyllinen on profiloitu ja markkinoitu.
    2. Teko vielä puuttuu, koska ”syylliset” eivät pysy riittävän kauan selvinä että tekisivät mitään muuta kun huutaisivat somessa ”tappolistoja”. (On kuultu raporttia heidän kokouksistaan, -etten liioittele.)

    Korjaus: Tämä suomalaisversiota sarvipäästähän käytettiin jo mediatemppuun, että Ohisaloa olisi uhkailtu. Tempun ampui alas poliisi, joka ei halunnut lähteä mukaan irvokkaaseen pelleilyyn. (Kiitos poliisit!)

    Vastaa
 2. pöh
  7.1.2021 02:28

  Suomessa ( vale) uutisointi on lähtenyt laukalle, presidenttikin puhuu vallankaappauksesta.
  Toki siitä pitäisikin puhua, mutta nyt kääntävät sen täysin väärinpäin.

  Miksi esimerkiksi Trump olisi valittu Joulukuussa USA:n ihaillummaksi henkilöksi, bidenin jäädessä kauas taakse, jos uutisointi pitäisi paikkaansa. Saman kyselyn on aikasempina vuosina voittanut Obama, siitä muuten on aina muistettu tehdä uutisjuttu.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   7.1.2021 11:41

   (Mu)barac Obama oli suosittu henkilö, mitä kukaan ei kiistä. ”Mubarac” on suomexi ”islamin miekka”, jos oikein muistan.

   Vastaa
 3. Orang Utang
  7.1.2021 03:46

  Itse pidän yhtenä aikakausien vaihtumisen merkkipaaluna sitä, että Twitter sulki istuvan presidentin tilin. Se on saman arvoinen tapahtuma kuin kaksoistornien räjäytys. Siinä symbolisesti maailman valta vaihtui rahalta (kaksoistornit) medialle (helikopteri), joka seurasi suorana lähetyksenä tapahtumaa: vanhan vallan romahdusta kunnioitti läsnäolollaan uuden ajan valtias.

  Tässä Twitter-tapauksessa ei ole kyse vain Trumpista vaan koko presidentti-instituutiosta; siitä kuka käskee ja ketä. Kyse on länsimaisen demokratian kuolemasta ja vallan vaihtumisesta uusiin käsiin. Tällä en tarkoita nytkään vain puolue vastaan toinen asetelmaa vaan koko demokraattisen järjestelmän olemassaolon lakkaamista.

  – Jos haluaa valtion vaikuttavan johonkin asiaan, ei kannata enää kääntyä poliitikkojen puoleen. Helpommin vaikka Twitterin.

  Edustuksellisuus on lakannut olemasta. Enää ei pidetä vaaleja. Jos nyt jossain vielä äänestetäänkin, on se vain teatteria kansalle. Leipää ja sirkushuveja.

  Vastaa
 4. Minna
  7.1.2021 03:53

  (Juustonaksut) maksaneet provosoijat ei mitään uutta.

  (Editoitu: Muutin yhtä sanaa. PK.)

  Vastaa
 5. Tarkkaan harkittua
  7.1.2021 08:03

  Minä ihmettelin jo viime keväänä niitä juttuja jotka Suomessakin levisivät:”Mitäs sitten jos Trump ei luovukkaan vallasta kun se häviää”. Ei ollut nkyvissä mitään syytä jonka vuoksi se olisi häiämässä. Ja ihmettelin että miksei se luopuisi vallasta jos häviää rehelliset vaalit. Ja kun kesää elettiin pidemmälle syksyyn, kävi selvästi ilmi että kaikki ei ollut kohdallaan. Ja tässä on lopputulos.

  Trump, joka vastoin kaikkia ennusteita, pääsi presidentiksi ei saisi jatkaa toisella akudella. Vaan hänet tulisi syrjäyttää ja tehdä historiaan varoittavaksi esimerkiksi. Tässä on kansainvälinen ”valtamedia” onnistunut yli odotusten. Niiden agenda on ollut voimakasta koko neljän vuoden ajan. Mitään Trumpi saavutukssita ei ole kerrottu. Ja nekin mitä on kerrottu on kerrottu vääristellen. Nyt Trump on joutunut jo maanpakoon eikä sen raha-impperiumista liene paljonkaan jäljellä. Mies joka paransi kansansa elinoloja haluttiin pois uudelta mantereelta, jottei se voisi korjata tilannetta ja kertoa julkisesti totuutta. Tai aloittaa lakitoimia rikollisia vastaan.

  Tämä agitaatttereiden suorittama hyökkäys valkoiseen taloon oli suuri tetteri. Mutta ei viimeinen asia jolla tullaan mustaamaan Trupin maine. Ans kattoo, viel tulee pari tällaista.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   7.1.2021 11:36

   Mediassa oli kuva mellakkavarusteissa olevista sotilaista -kansalliskaartilaisista- Capitolin portailla moninkertaisessa rivissä. Muistan nähneeni kuvan jo ennen eilistä mellakkaa. !!! Kuvahan oli toki asetelma, mutta kuka oli ymmärtänyt tehdä sen ENNEN tilannetta?

   Vastaa
 6. Antifan sisäinen ohje (valokuvasta luin):
  ”Älkää unohtako naamioitua isänmaallisiksi / Trumpin kannattajiksi:
  Käyttäkää MAGA (Trumpin kampanjan) lippalakkeja, USA:n lippuja, vakuuttava poliisin asu on vielä parempi … Näin (oikea) poliisi ja isänmaalliset eivät tiedä ketkä ovat heidän vihollisia, ja katsojat luulevat että Trumpin kannattajat mellakoivat”.

  Facebook ja Twitter sensuroivat Trumpin viestejä mm. kehotus kaikille rauhoittua.

  ’Don’t forget to disguise as patriots / Trump supporters: wear MAGA hats, USA flags, a convincing police uniform is even better… This way the police and patriots responding to us won’t know who their enemies are, and onlookers will think there are Trump supporters rioting.’

  Demarit ja Soros rahoittavat Anfifan ja BLM palkkaterroristit. Näin massiivisesta vaalivilpistä narahtaneet demarit hoitavat maan etua.
  #2020TrumpWon #WeKnowTrumpWon #GodWonTrumpWonItsDone

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   7.1.2021 11:34

   Yritin kuunnella twitteristä eilen Trumpin videoviestiä, mutta ei onnistunut. Ei onnistunut tykkääminen eikä jakaminenkaan.

   Mitä h:ttiä twitter oikein kuvittelee itsestään: Valtion ylin johtaja julkaisee pääkaupungissa riehuville mellakotsijoille kehoituksen ”poijaat, menkää kotio!”, ja tämän jako estetään. Twitter syytettyjen penkille rikollisten avustamisesta.

   Vastaa
 7. poliiisisaattueessa Antifa paikalle (video)
  7.1.2021 08:41

  Poliisisaattue kuvattu tuoneen 4:llä isolla valkoisella valtion pakulla Antifan paikalle.
  https://www.brighteon.com/acd24ae6-c57e-4aa8-9ccc-a2fd37373ff2

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   7.1.2021 11:08

   En ihan heti tuohon usko.

   Vastaa
 8. Puolueeton
  7.1.2021 10:36

  Kuva on väärennös
  Kuvassa henkilöt näkyvät terävinä, mutta hallintorakennus ei ole huipputerävä.
  On myös perspektiivivirhe. Henkilöt on kuvattu eri polttovälikameralla kuin hallintorakennus.
  Mihin mediaan voi luottaa? Ei mihinkään.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   7.1.2021 11:07

   Niin?

   Vastaa
  2. Pekka Kemppainen
   7.1.2021 11:48

   Kuvia Jake Angelista Capitol-rakennuksen sisällä on runsaasti eri medioilla. Löydät helposti, ja voit tehdä analyyseja. Minulla ei ole mitään syytä epäillä, ettei hän olisi ollut siellä. Provokaattori Angelin Arizonan-sekoiluista löydät osavaltion lehdistä.

   Älä koskaan #luota mediaan, muttei kannata olla yliskeptinenkään. Kyllä minäkin vedän johonkin poliittiseen suuntaan, mutta ainakin yritän olla oikeudenmukainen. Parempaan ei kukaan pysty, luulen.

   Vastaa
   1. Puolueeton
    7.1.2021 12:28

    En ota kantaa, kuka oli Capitol rakennuksen sisällä, mutta kuva on väärennös, jota monet kuvat ovat nykyään. Tietenkin kuvan väärennetyksi huomaaminen aikaansaa suuret epäilyt, ettei tuo mies ollut paikalla.
    Ei toimittajaa voi moittia puoluesuuntautuneisuudesta, jos hän kerää TIETOA, joka tukee hänen mielipidettään. Sehän on tuiki tarpeellista tiedon levitystä.

    USAn vaaleista julkaistut ääntenlaskentatapahtumat ja äänimäärät ovat todennäköisesti todellisia. Analyyseihin tottuneelle tapahtumat ja luvut viittaavat todennäköiseen vaalivilppiin, muutoin tapaus olisi hyvin epätodennäköinen. Se, ettei epäilyjä haluta voittajapuolella tutkia, viittaa valmiiksi suunniteltuun vaalivilppiin. (Miksi Biden voitti kaikissa valtioissa, joissa äänierot jäivät 1% tienoille? Miksi näissä valtioissa ääntenlaskenta keskeytyi ja viivästyi?)
    Suomen presidenttikin puhuu demokratian toteutumisesta, mikä viittaa ettei hän ole perehtynyt vaaleihin tai ei äly riitä analysoimaan tilannetta. Luulisi presidentin kuitenkin pyrkivän rehelliseen demokratiaan, kun hänellä kaiken lisäksi on hyvät mahdollisuudet hankkia tietoja.

    Vastaa
 9. Pekka Kemppainen
  7.1.2021 12:33

  Valtaajien saapuminen Capitoliin sisälle videolla. Kaikki ei nyt täsmää tässä spektaakkelissa.

  https://twitter.com/MaajidNawaz/status/1346905346292535303?s=20

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   7.1.2021 12:35
   Vastaa
 10. Sarvipää on ammattinäyttelijä BLM riveistä
  7.1.2021 12:34

  Joo sarvipää on aiemmin esiintynyt ja kuvattu BLM riveissä. Sama olkapää-tatuointi kuvissa. Ammatikseen on ilmoittanut olevansa näyttelijä, joka osaa puhua yli 10 erilaisella äänellä, ehkä se oli 16. Viereisellä kundilla on sirppi ja vasara tatuointi. Nyt haastattelussa kertoi olevansa Trumpin kannattaja. Kantoi kylttiä ”Q sent me” luulotellen olevansa isänmaallisten (Trump leiri) sotilastiedustelun lähetti. Näytteli pelastavansa hallituksen jäseniä kongressista.

  Vastaa
  1. sokea reettakin näkee
   7.1.2021 16:49

   Miksi he toteuttavat nämä toimensa aina näin kömpelösti kuin tahallisesti jääden kiinni? Kukaan ei voi olla noin tyhmä, eivätkä tätä maailmaa pyörittävät globalistit ole tyhmiä. Joten miksi jätetään näin paljon ilmaisia todisteita saataville?

   Vastaa
   1. sokea reettakin näkee
    7.1.2021 16:55

    Vielä lisään, että ”globalistit” ovat tämän maailman älykkäintä kärkeä viekkaudessaan. He eivät tee turhia siirtoja tai laskelmoimattomia tekoja.

    En tiedä ketä tässä pelataan kulmaan lopulta ja miten ja miksi. Ei shakissakaan yksittäinen siirto merkitse mitään, tilanne kehitetään hitaasti. Näillä ”kömpelösti” toteutetuilla tempuilla on funktionsa.

    Tässä pelataan jotain mitä me emme tiedä. Joku jossain tietää kokonaiskuvan, minun näkökantani on hyvin rajallinen mutta paljon vähemmän rajallisempi kuin pelkästään Ilta-sanomia lukevalla, todella rajallisen tiedon varassa olevalla sokeutetulla ja maailman tuskalta silmänsä ummistavalta ihmisellä.

    Vastaa
   2. Pekka Kemppainen
    7.1.2021 17:31

    Joskus toimija on niin itsevarma, ettei välitä. Koko alkusyksyn, marraskuun 3. asti, ”Biden-Jugend”, so. Antifa, riekkui ja tuhosi kaupunkien keskustojen arvokkaita liikekortteleita, kivijalkakaupat päreiksi. Sitten ne alkoivat marssia öisin keskiluokan pientalo-alueilla, mölyten ja osoitellen vaarallisen-tehokkailla lasereilla ikkunoihin. Ne teki tätä ajankohtana, jolloin amerikkalaiset pohtivat mielessään, äänestääkö Trumpia vai Bideniä.

    ”Kukaan ei voi olla näin tyhmä..” -Nehän olivat, ja olivat siinä oikeassa, ettei sillä ole mitään väliä, kuinka jenkit äänestää: ”Se joka laskee ännet, ratkaisee…”

    Vastaa
 11. Kalergi-suunnitelma
  7.1.2021 12:46

  BLM:n & Co:n järjestämä ’false flagg attack’ eli ns. väärän lipun alla tehty hyökkäys.

  ”FALSE FLAG CONFIRMED: “Viking” who stormed the Capitol Building previously photographed at BLM rally wearing the same outfit”,
  https://www.naturalnews.com/2021-01-06-staged-viking-who-stormed-capitol-building-blm.html

  Vastaa
 12. Pamela Possu
  7.1.2021 21:14

  Toi valtamedian sokeus on oksettavaa,annoin ylen kun katsoin Ylen uutiset,vmp.Nyt A-talk ruudussa,jossa ”asiantuntija” Mika Aaltola värisee pelosta puhuessaan ”fasismista”,maksettu mies..yrjöttävä pa*ka.

  Vastaa
 13. K.Lehto
  8.1.2021 00:01

  Mitä väkivaltaa tapahtui USA:n pääkaupungissa?
  1. Kansalaiset tunkeutuivat ”kansalaisten taloon”, ei ole väkivaltaa.
  2. Julkiset palvelijat kieltäytyivät palvelemasta kansaa ja pakenivat muovipussit päässään, aika törkeää, mutta ei väkivaltaista.
  3. Poliisitoimet tappoivat 4 amerikkalaista, jotka vaativat äänestysoikeuttaan, se on aika rajua poiliisitoimintaa. Ensimmäisenä uhrina Ashli Babbitt, 14 vuoden ilmavoimien veteraani.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top