Ceutassa siirtolaisten hyökkäyksessä loukkaantuneet Guardia Civilin miehet saavat tukea koko Espanjasta

26J eli väkivaltainen tunkeutuminen rajan yli Marokosta Espanjan erillisalueelle Ceutaan 26.07.2018 on herättänyt suuren myötätunnon koko Espanjassa. Väkivaltaisessa yhteenotossa luokkaantui 22 siviilikaartilaista, joista neljän vammat ovat vakavat. Nyt Ceutan GC:n puhelinvaihde on ajoittain tukossa espanjalaisten kysyessä loukkaantuneiden vointia ja ilmaistessa tukensa GC:lle.

Guardia Civil saa hyvin tunteikkaita viestejä. Eräs perhe Barcelonasta kertoi lastensa haluavan isoina siviilikaartiin, koska ”haluavat auttaa ihmisiä”. Tuenilmauksia GC:lle on tullut etenkin katalonialaisilta, kertoi Guardia Civilin paikallinen tiedottaja El Faro de Ceutalle 02.08.

Espanjassa ei ole hyökätty joukolla Guardia Civilin kimppuun baskijärjestö ETA:n lopetettua sotilaallisen toimintansa vuosikymmeniä sitten. Tilanne, että miesjoukko hyökkää väkivaltaisesti järjestystävalvovia viranomaisia vastaan aikeenaan estää heidän toimintansa, on Espanjassa hyvin tavatonta, ja on järkyttänyt espanjalaisia.

26.07. rajan oli tunkeutui 600:n Eurooppaan pyrkivän siirtolaisen joukko, joka käytti viranomaisia vastaan itsetehtyjä heittoaseita, mm. syövyttävillä aineilla ja ruumiineritteillä täytettyjä pulloja.

EU:n ulkorajoilla, kuten Ceutassa ja Melillassa, luvattomat rajanylitykset ovat olleet pitkään joukkoluonteisia. mutta väkivallan käyttö on tähän asti rajoittunut vain yksittäistapauksiin. 26.07. nähtiin valmistelu rajanylitys, jossa maahantunkeutujat olivat varanneet kättä pitempää, ja olivat siis tulossa voimalla läpi.

On pelättävissä, että myös muille Euroopan vartioiduille rajoille ilmaantuu sama ilmiö. Sillä voi olla merkittäviä seurauksia.  

Guardia Civilin yhteystiedot:

Comandancia de la Guardia Civil: Av. Otero, 19, 51002 Ceuta, Espanja

1 Comment

  1. Nesori Lundahl
    3.8.2018 10:33

    Meillä tällainen vältetään sillä, että rajat pidetään auki ja pedot päästetään suoraan siviileiden kimppuun.
    Kiitoksia vaan sisäministeri Mykkänen!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top