Chicagon poliisi ei ampunut aseetonta teiniä (VIDEO)

Maaliskuussa Chicagon poliisi sai hälytyksen kuullusta  ammuskelusta, ja poliisin tehtävä päättyi tragediaan: 13-vuotias poika,  joka ei tarpeeksi nopeasti totellut poliisin käskytystä, kuoli.

Asiasta on kehkeytynyt uusi ”poliisiväkivalta”-ceissi, jossa aseeton ammuttiin. Surmansa saanut teini on nimeltään Adam Toledo, ja media luonnehtii häntä latinoksi. Tapahtunut tragedia rodullistettiin välittömästi, ja jo valmiiksi ohjeistuksensa niellyt kuoro alkoi huutaa ennenkin kuultua iskulauseiden kakofoniaa. Poliisin bodycam-videon voi nähdä linkissä, mutta emme suosittele sen katsomista: Tilanne näytetään sen alkamisesta aina poliisien turhaan elvytysyritykseen asti. Videon katsominen ei sovi kaikille.

Body-cam-kuvassa Toledo näyttää tyhjiä käsiään, mutta useamman kuvan tarkastelu syventää tapahtuneen ymmärtämistä:

Otsikkokuvamme näyttää tragedian alun ja Adam Toledon aidan taakse heittämän käsiaseen. Näiden kahden kuvan välissä päättyi ihmiselämä, traagisesti ja turhaan, mutta tragedian poliittinen exploitaatio jatkuu armottomasti ja kyynisesti, ilman myötätuntoa.

Aiheesta muualla:

Tällä videolla on kooste useammasta bodycam-tallenteesta:

Bye-Bye BLM: Valkoinen Talo irtisanoutui radikaali-demokraatin ”Defund Police!” -vaatimuksesta

Minneapolisiin ulkonaliikkumiskielto mustan nuorukaisen ampumisen jälkeen

1 Comment

  1. juha II
    17.4.2021 16:57

    Mustat teinit ovat hyvin harvoin aseistamattomia, sillä onhan tämä nähty esim. Ruotsin somalijengien jäsenten keekoilusta pyssy ojossa nk. some videoissa, joita jaetaan suurella innolla. Toiseksi hauskinta on kuvata kantaruotsalaisten nuorten ja lasten katuryöstöjä, johon liittyy olellisena osana rankka pahoinpitely ja nöyryyttäminen.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top