Chicagon poliisit protestoivat, kun demokraatti-pormestari yritti olla myötätuntoinen

Chicagon kaupunginjohtaja Lori Lightfoot (demokraatti) saapui myöhään lauantaina kaupungin yliopistolliseen sairaalaan, jossa päivällä haavoittunut poliisi oli hoidettavana. Virkatoverinsa tueksi saapuneet poliisit eivät kaupunginjohdon osanoton ilmauksesta ilahtuneet. 

Lauantaina (07.08.) chicagolainen poliisi Ella French ammuttiin liikenneratsian yhteydessä. Hänen työparinsa vietiin haavoittuneena Chicagon yliopiston Medical Center-sairaalaan, jonne kolmisenkymmentä CPD:n poliisia saapui ilmaisemaan hänelle  tukensa. Kaupunginjohtaja Lori Lightfootin ilmaantuminen paikalle ei saanut rivipoliiseissa ymmärrystä, vaan nähtiin tyly mielenilmaisu: Poliisit käänsivät mielenosoituksellisesti selkänsä, ja haavoittuneen poliisin isä, itsekin CPD:n veteraani, kieltäytyi keskustelemasta kaupunginjohtajan kanssa. Lightfoot on aiemmin osoittanut ymmärrystä ”defund police”-vaatijoille.

Chicagon poliisi 9. elokuuta: Poliisi Ella French, palvelus päättyi 7. elokuuta. 2021 Emme koskaan unohda todellista rohkeutta, jonka hän esitti esimerkillään, kun hän antoi henkensä suojellakseen muita. Ole hyvä, ja pidä hänen perheensä, rakkaansa ja muut Chicagon poliisiviranomaiset ajatuksissasi, kun suremme tämän sankarin menetystä.

Ella French oli juuri palannut töihin äityislomaltä. Häneltä ja kahden kuukauden ikäinen lapsi. Yhden poliisin kuolemaan ja toisen haavoittumiseen johtanut tilanne sattui lauantai -iltana West Englewoodin kaupunginosassa. Kolme epäiltyä on pidätettynä. Viikonlopun aikana Chicagossa tapahtui useita ampumavälikohtauksia, joissa ainakin 75:ttä henkilöä ammuttiin, 16 haavoittui ja kuusi menehtyi, mukana yksi poliisi.

Lightfootin oli tarkoitus puhua sairaalaan kokoontuneille poliiseilla, mutta koko joukko kääntyi hänestä poispäin. Kaupunginjohtaja keskusteli sen jälkeen toimittajien kanssa, kukaan muu ei ollut hänestä kiinnostunut.

”Pormestari oli läsnä sairaalan päivystyksessä tarjotakseen tukea ja surunvalittelua asianomaisille perheille ja paikalla olleille virkailijoille. Tragedian aikana tunteet ovat korkealla ja se on odotettavissa.” ”Kuten pormestari totesi. . . nyt ei ole aika jakaa myrkyllistä retoriikkaa. Tämä on meidän hetkemme yhdistää kaupunki. Meillä on yhteinen vihollinen, ja olosuhteet aiheuttavat väkivaltaa ja väkivallan ilmenemismuotoja, nimittäin laittomat aseet ja jengit”, kerrotaan pormestarinviraston tiedotteessa.

Poliisi joutuu Yhdysvalloissa usein kohtaamaan väkivaltaisia tilanteita, ja poliiseihin kohdistuu hyökkäyksiä. Kaupunginjohtajien ja kuvernöörien tuki vaarallista työtä tekeville virkamiehille on haalistunut eräiden viimeaikaisten poliittisten kampanjojen aikana, ja katuväkivalta on yleistynyt väkivaltaisten ainesten rohkaistuessa.

Luettavaa:

 

2 Comments

 1. pöh
  10.8.2021 18:03

  Jenkkilässä tapahtuu viikottain jopa tuhat ammuskelua, mutta se ei kiinnosta mediaa tai muita kauhistelijoita koska ne ampujat on 99% mustia. Ja mustaihoinenhan ei voi tässä intersektionaalisen sairaassa maailmassa olla syyllinen mihinkään.

  Vastaa
 2. juha II
  10.8.2021 22:59

  Olen seurannut USA:n tapahtumia hyvin tiiviisti kuin asuisin itse tuossa maassa. Siksi en perustele sen enempää miksi mielipiteeni on jyrkkä ja myrkyllinen!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top