Dalai Lama varoittaa Eurooppaa pakolaisten jäämisestä

Tiibetin budhalaisten hengellinen johtaja 14. Dalai Lama vieraili eilen Ruotsissa, ja toisti aiemman neuvonsa eurooppalaisille: Eurooppa kuuluu eurooppalaisille, pakolaisten tulee palata kotimaihinsa, kun olot rauhoittuvat.

Dalai Lamalla on omaa henkilökohtaista kokemusta sekä maanpakolaisuudesta, että oman kotimaan väestöolojen mullistamisesta massiivisella maahanmuutolla. Kun Kiina vastoin kansainvälistä oikeutta valtasi sotilaallisesti Tiibetin 07.10.1950, se alkoi siirtää alueelle han-kiinalaista väestöä tehden tiibetiläisistä vähemmistöä omassa maassaan.

Tiibetiläisen kulttuurin ja identiteetin hävittämiseen liittyvä painostus johti maaliskuussa 1959 kansankapinaan, jonka kukistamisessa surmattiin 87 000 tiibetiläistä. Tällöin lama-budhalaisten korkein hengellinen johtaja Dalai Lama joutui pakenemaan maasta. Tiibetin-budhalaisten hengellinen keskus muodostui Dharamsalaan Intiaan.

Ruotsin-vierailullaan, kuten v.2016 Saksassa, Dalai Lama toistaa näkemyksensä pakolaispolitiikasta: Turvaa-hakevat on otettava vastaan, mutta heidän kotimaansa olojen rauhoittuessa, heidän on palattava rakentamaan omaa maataan.

 
Svegot.se 12.09.2018: Dalai lama i Sverige – ”Europa tillhör européerna”.
Frankfurter Allgemeine 31.05.2016: „Flüchtlinge sollten nur vorübergehend aufgenommen werden“.

3 Comments

 1. Minä
  13.9.2018 11:16

  Eipä ole sattunut valtamediassa silmiin tämä uutinen. Kyllä ne tapaavat uutisoida Dalai Laman kaikenlaisia vierailuja ja niiden aikana annettuja lausuntoja. Kuinkahan tämä Dalai Laman lausunto on päässyt niiltä huomaamatta ohi?

  Vastaa
 2. Mika
  13.9.2018 14:17

  ”Eipä ole sattunut valtamediassa silmiin tämä uutinen. Kyllä ne tapaavat uutisoida Dalai Laman kaikenlaisia vierailuja ja niiden aikana annettuja lausuntoja. Kuinkahan tämä Dalai Laman lausunto on päässyt niiltä huomaamatta ohi?”

  Totta.. onpas omituista 😉

  Vastaa
 3. Oikeassa on
  14.9.2018 10:29

  Tässä se nähdään. Vaikka on henkinen ihminen ei hänen tarvitse olla alistuvainen silloin kun tietää olevansa oikeassa. Dalai Lamakin sanoi se mitä esim. Suomen kansa on koittanut sanoa politikoille, jotka eivät ole kuunnelleet isäntiensä tahtoa. Pakoloiset pitää lähettää maasta pois heti kun tilanne sallii. Niiden kotimaasa on jälleenrakennus ja se tarvitsee ihmistyövuosia. Jos tääläollessa on syntynyt perheenlisäystä, niin sitä parempi. Terveet riuskat lapset ovat osa jälleenrakennettua yhteiskuntaa. Samoin kuin täälä avioidut aviopuolisot. Kaikkia tarvitaan jälleenrakennukseen.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top