Dani Koivulaakso luopunut aiemmista väkivaltaa hyväksyvistä näkemyksistään.

Vasemmiston hallitusneuvottelija Dani Koivulaakso irtisanoutuu tällä viikolla mm. Suomen Uutisten siteeraamista aiemmista lausunnoistaan, jotka on tulkittu väkivaltaan yllyttäviksi ja väkivaltaisen ”antifasismin” hyväksyviksi. Asian vahvisti tänään Iltalehdelle Vasemmiston puheenjohtaja Li Andersson.

Uskomme Danin katumuksen vilpittömyyteen, kun mies kerran niin sanoo, ja toivomme hänelle erityisesti sisäministerin salkkua: Olishan meillä kerrankin sisäisen järjestyksenpidon vastaava ministeri, joka on todennut poliisien olevan ”sikoja”.

Kuva Suomen eräästä tunnetuimmasta poliittisesta hulinasta: Makasiini-mellakoista.

Videolla näkymiä G20-kokousta vastustaneista mielenilmaisuista Hampurista vuodelta 2017. Danin eräs kiistanalainen lausunto koskee juuri tätä tapahtumaa, jossa hän oli paikalla.

Video on ikärajoitettu, eikä ehkä näy. Linkki Youtubeen.

Otamme myonteisenä uutisena vastaan Danin irtisanoutumisen väkivaltaan yllyttämisestä. Seuraavassa lyhyt briiffaus poliittisen katuväkivallan funktioihin yhteiskunnassa. Niillä säädellään poliittista ilmapiiriä tavalla, jota osallistumaan huijatut eivät koskaan kykene ymmärtämään. Usein varsinaiset agitaattorit poistuvatkin paikalta juuri ennenkuin alkaa ”rytistä”, tai vetäytyvät näkymättömiin.

Mellakoinnin yms. poliittisen häröilyn yhteiskunnallinen funktio:

 • Jokin ”isoa politiikkaa” säätävä taho tarvitsee ”radikaaleja” johonkin?
 • Mellakoinnin ja häiriköinnin tason kohoaminen vaikuttaa suoraan poliittisen ilmapiirin #labiilisuuteen l. horjutettavuuteen: Siis mitä rauhallisempaa on, sitä vähemmän yleisöä (äänestäjiä) kiinnostaa politiikan muutos t. hallituksen vaihtaminen tms.
 • Aiheuttamalla mitä tahansa häröilyä, joka haittaa normaalia arkea, herätetään tyytymättömyyttä, ja annetaan yleisölle vaikutelma että hallituksella ei ole homma hallussa.
 • Häröilyn tason nousu tekee tilanteen herkemmäksi, muutoksen suunta säädetään toisin keinoin.
 • Jatkuva mekkalointi, oudot katutapahtumat ja rauhattomuus syövät myös valtiomuodon legitimiteettiä.

Katuväkivallan tai outojen yleisöä hämmentävien toritapahtumien on arveltu myös liittyvän hybridioperaatioihin, joiden todelliset primus motorit pysyvät näkymättömissä. Väkivallan ja kansan kahtiajaon vastustamisessa emme saa jakautua oikeistoon tai vasemmistoon: Väkivallan taustasählääjät ovat maalittaneet demokratian ja suomalaisen oikeusvaltion.

5 Comments

 1. Heino Keppi
  15.5.2019 18:29

  Taisi laittaa hillotolpan vuoksi pannan omaan jalkaansa. Ja tämä muistetaan.

  Vastaa
 2. Jakke Paasinen
  15.5.2019 22:09

  Dan muistelee väärin lausuntojensa olevan ”10-12 vuotta vanhoja” vaikka G20 kommentit olivat vuodelta 2017 sekä hän on vielä hyvinkin 2010 luvulla kiihkoillut ylläpitämästään ”natsirekisteristä” (joka lienee ainakin laiton henkilörekisteri) jonne hän kirjaa ylös kaikki Perussuomalaisten ja Kokoomuksen kannattajat , antifan kuvitteelliset vastustajat sekä muut hänen kanssaan eri mieltä olevat.

  Kuka tietää mihin tarkoituksiin Dan tätä ns. ”natsirekisteriään” käyttää ? Erittäin huolestuttavaa että äärivasemmistolaisissa fantasioissa elävä henkilö pääsee päättävään asemaan.

  Vastaa
 3. Minä
  16.5.2019 05:00

  Juupa juu. Johan nuo vaikka jokainen katuvat mitä vaan vanhaa, jotta pääsisivät paremmille palleille ajamaan sitä asiaa, jota ovat katuvinaan.

  Vastaa
 4. Jussi
  16.5.2019 07:15

  Olen samaa mieltä Pekan kanssa. Äärijutut tehdään vastustajan ”lipun alla” tarkoituksena pilata maine (False Flag operations).

  Vastaa
 5. Pekka Kemppainen
  17.5.2019 17:40

  Jos olemme tulkinneet väärin Danin mielipiteenmuutoksen, julkaisemme oikaisun erittäin mielellämme. Se on lehdistön velvollisuuskin, sanoo journalistin ohje.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top