”Davos-puolue” kahmii ”nuoret päättäjät” talliinsa, ja ajaa ”Suurta Nollausta”

Oletko kuullut mainittavan ”tulevaisuuden päättäjistä” tai ”maailman nuorista vaikuttajista”, tai ihmetellyt millä kontakteilla joku takapihavaltion poliittinen tähti pääsee Timen tai Voguen kanteen? Vastaus löytyy Davosista ja Maailman Talousfoorumista.

Muistamme viime vuosituhannelta, kun jokin puskasta tullut nuori (sic!) talousnero aiheutti mittavia vahinkoja Suomelle, eikä hänen toimiinsa pystyneet laki eivätkä hyvät tavat. Epäluuloiset kansankyynikot jopa arvelivat että hänen tietään oli siloiteltu, mutta harva huomasi hänen käyneen ladattavana jossakin oudossa internaatissa Atlantic-valtameren takana. Näin se käy, mutta kuvio oli liian suuri nähtäväksi.

Tänään joudumme ihmettelemään, mistä vastuuministerien suuhun putkahtavat kummalliset sanonnat, ”systeeminen muutos”, hybridi-sitä ja hybridi-tätä, ja ”vihreä elvytys”, kuten myös outo pakkomielle perinteisen teollisuuden ja energialähteiden hävittämiseen, -ja mm. jumittuminen patteriautoihin. Eivät nämä päähänpinttymät sikiä ajatushautomoista, vaan päättäjähautomoista.

Tiedämme Maailman talousfoorumin WEF:n, jonka puheenjohtaja on eräs Klaus Schwab. Onko tuttu nimi?  ”Klasu” perusti vuonna 2004 erittäin mielenkiintoisen  Forum of Young Global Leaders -verkoston (YGL:). Ken siellä käy, hänen suhteensa saamme kaiken toivon heittää, mutta on niitä #hautomoja muitakin: Yhdysvaltain taannoisella presidentillä, Barack Obamallakin on jokin säätiö, joka metsästää nuorista ”tulevaisuuden johtajia” ja vaikuttajia, ja sitten heidät kaulitaan ja käännetään, kunnes taikina on valmista. -Niin mihin pullaan?

Suomen lähihistorian eläneistä saattaa joku harva pohtia sitäkin, miksi samasta etelähämäläisestä sisäoppilaitoksesta ilmaantui yllättävä määrä uusvasemmiston ja vihertelyn tulevia emissaareja, -ja he opiskelivat ja imivät vaikutteita aikana jolloin vihreydestä ei ollut edes heijastusta kristallipallon pinnassa. Kaikki he kuitenkin päätyivät virkoihin, mediaan, kulttuuriin, -ja vihervasemmistoon.

Kun jokin meille neverhööd-nimi tulee (vahingossa?) mainituksi jollakin listalla olevaksi, osaamme jo aavistaa että hänen tietään tulevaisuuden johtajaksi aurataan ja tasoitellaan jo isolla lanalla, -ja että hänen itsensäkin soveltuvuus ja kuuliaisuus tsekataan moneen kertaan. -Ja jos wanhanliiton demarijäärä mokaa tavanomaisessa sumplimisessaan, korvaavaa henkilöä voi odottaa löytyvän… –Davosin listalta! Näin ne kerhot toimii.

Ennen WEF:iä oli jo  toiminnassa Global Leaders for Tomorrow (GLT), perustettu vuonna 1992. GLT edelsi The Forum of Young Global Leaders -verkostoa (YGL), jonka jo mainitsimme. YGL:ssä onkin nähty mielenkiintoinen kokoelma  jänniä nimiä.

Verkostoituminen maailmanlaajuisesti saattaa olla henkilölle hyödyksi, mutta tämänkaltaisessa seurassa hän voi helposti saada koukun leukaansa ja nielaista. Bilderberg-kokouksilla on saama ominaisuus: Sieltä on palattu muuttuneina miehinä ja naisina, -ja jutut ovat siitä lähtien olleet erikoisella tavalla yhdensuuntaisia,ihan sillai globaalisti.

Jos heittäydymme salaliittoteoreetikoiksi, voimme rohkaistuneina kysyä, miksi jokin vaikutusvaltainen taho kahmii ulottuvilleen potentiaalisia poliitikkoja, mediavaikuttajia ja kulttuurikasvoja? Jos toiminta vaikuttaa järjestelmälliseltä -ja tavoittaa laajalti kohteita- silloin se on järjestettyä.

Mitä Maailman Talousfoorumi WEF haluaa?

Rahoituksen WEF saa suuryhtiöiltä. Kerran vuodessa se isännöi kokoontumista em. Davosissa Sveitsissä, ja nämä miitingit ovat mielenkiintoisia: Siellä ovat kaikki. YGL:n 1400 jäsentä ovat osa tätä konglomeraattia, joista monet ovat käyneet läpi YGL:n  koulutusohjelman. Huomatkaa: Koulutusjaksoa jossakin suljetussa eriöissä ei ole helppo piilottaa. -Se jättää jälkiä jotka voidaan havaita. Katsotaankin, keitä siellä on kirnuttu (HS:n mukaan):

 • Vuoden 2019 kurssilta löytyy Annika Saarikko (kesk.), ja
 • 2020-ryhmästä on pongattu Sanna Marin (sd.).
 • YGL:hen liitetään myös entinen pääministeri Alexander Stubb (kok.), ja rusinana pullassa…
 • Jyrki Katainen (kok.), ollen mukana jo Global Leaders for Tomorrow -ohjelmassa. -Hyvä Jyyba!
 • Sanni Grahn-Laasonen (kok.) pääsi myös koulutettaviin, vaikka on vain kansanedustaja, (-Mutta eiväthän nämä muutkaan mitään olleet ennen koulimisjaksoa!)
 • Emmanuel Macronkin oli YGL:ssä,  hänestä tupsahti Ranskan presidentti ,
 • Teslan perustaja Elon Musk, -kaikkien ”patterimiesten” keskushyökkääjä- haki sieltä oppia ja kontakteja,
 • kuten myös Facebookin perustaja Mark Zuckerberg,
 • Alibaban perustaja Jack Ma oli siellä myös. Kiinalaiset taisivat muuten äskettäin vähän painostaa häntä?

YGL on hyvä ponnahduslauta eteenpäin pyrkivälle miehelle/naiselle, sillä YGL-koulutetut saavat istua maailman todellisten johtajien kanssa Davosissa.

Klaus Schwabin puheista on pantu merkille hänen innostuksensa ”Suureen Nollaukseen”, Great Resetiin. Tavoitteena on ilmeisesti aikaansaada jokin mullistus, jolla talouden ja julkishallinnon väkinen raja hämärtyy, kansallisvaltioista tehdään loppu, ja ”vihreään teknologiaan” investoineet saavat profiittinsa, vaikka valitsemansa litium-pohjainen akkutekniikka ei tule koskaan kannattamaan. ”The Great Reset” on Schwabin vuosi sitten lanseeraamansa sanonta. Jos joku henkilö sanaa viljelee, tiedämme ketä hän kuuntelee.

Schwab tervehti ilolla EU:n elpymispakettia a´ 750 miljardia euroa: Paketti ei tähtää kriisin voittamiseen ja talouden nostamiseen entiselleen, vaan ”uuden tasa-arvoisemman ja kestävämmän talousjärjestelmän rakentamiseen”.  Reset-suunnitelmaa markkinoidaan mm. oikeudenmukaisuudella, jonka kulissin taakse voimme kurkistaa tarkastelemalla, mitä kaikkia ”Klasun tytöt” ovat Suomessa toteuttamassa.

Liikkumisen kustannukset – maaseudun autioituminen

Tekemällä ihmisten ja tavaroiden kuljettamisen keinotekoisen kalliiksi, luodaan kaikelle taloudelliselle toiminnalle Sisä-Suomessa kestämättömiä rasitteita, ja keskituloisille mahdottomaksi asua haja-asutus alueilla. Tämä nollaa heidän kiinteistöjensä arvon, ja pakottaa etsimään töitä muualta. Tässä toteutuu hyvin julma reset, jossa kokonainen yhteiskuntaluokka putsataan sukupolvien aikana kertyneestä omaisuudestaan. Maat ja mm. pohjavedet päätyvät niille, jotka voivat tehdä rahaa kirjoittamalla nimensä paperiin.

Kansallisvaltiot ovat toki tarpeettomia -kiusallisia hidasteita- Schwabin visiossa. Hesarille maailmanpolitiikan professori Teivo Teivanen toteaakin: ”Kyseessä ei ole pyrkimys maailmanhallituksen perustamiseksi, vaan käytännössä valtaa keskitettäisiin aiempaa enemmän suuryhtiöille, pääoman omistajille ja heidän säätiöilleen”.

Schwabin ja WEF:n visoiden arvostelijat näkevät reset-suunnitelmassa epädemokraattisen finanssivallan mahdollisuuden. Samankaltaisiin ajatuksiin,  vähän toista aihetta tarkastellessaan, oli päätynyt myös Yhdysvaltain edellisen presidentin Donald Trumpin neuvonantaja Stephen Bannon:

Stephen Bannon kertoi, mitä ”Davos-puolue” tekee

Jos tarkkoja ollaan, suomalaisille tehtiin 1990-luvulla, ja nyt 2000-luvulla jo toiseen kertaan, temppu jolla saattaa olla yhtäläisyyksiä Bannonin kuvaamiin talouden taustasäätelijöihin, ja globaaleihin Reset-suunnitelmiin. Finanssipelurit jättivät 90-luvulla Suomessa politiikassa toimivien Hyvien Veljiensä myötävaikutuksella omat vastuunsa keskiluokan kannettaviksi, mokasivat omat asiansa, selvisivät kuiville mutta yrittävä ja työllään omaisuutensa kerännyt keskiluokka menetti pahimmillaan kaiken.

”Stephen Bannonia ei ymmärrä, jos ei tiedä mitä hänen isälleen kävi”, siteeraa HS jenkeissä yleistä Bannonia koskevaa sanontaa. Sattuu olemaan niin, että isä-Bannonin kohtalo on tuttua 300 000:lle suomalaiselle 1990-luvun keinotekoisen laman ja pankkien hyväksi hoidetun pankkikriisin kokeneille.

Yrittämällä ja säästämällä 1½-2 sukupolvea omaisuuksia keränneellä keskiluokalla ja yrittäjillä oli pääomia, jotka ”eivät hyödytä ketään” kuten suomalainen sanonta silloin kuului. Luotiinkin löysällä rahapolitiikalla kupla, ”kulutusjuhla” kuten Suomessa sanottiin. USA:ssa sama hoidettiin jakamalla (subprime-) asuntolainoja ”tasa-arvoisesti”. Niin tai näin, tavoite on saada aikaan kiinteistö- ja osakemarkkinoiden ylikuumeneminen, siis #kupla.

Voitot yksityistetään, tappiot sosialisoidaan

Sitten kupla puhkeaa/puhkaistaan, ja pankit & sijoittajat ovat vaikeuksissa.
Voitot yksityistetään, tappiot sosialisoidaan”, kuten suomalainen sanonta kuuluu: Suomessa hätiin tuli Mauno Koivisto (SD), joka määräsi, että *pankin ja asiakkaan kiistassa oikeuslaitos ratkaisee riidan aina pankin hyväksi*. Laman t. pörssinotkahduksen kulut maksatettiin siis keskiluokalla, pankit ja sijoittajat pelastettiin. USA;n subprime-kuprussa 10% asuntovelkaa ottaneista vauraista keskiluokan amerikkalaisista menetti kaiken, kriisin aiheuttaneet huonot maksajat jäivät entiseen olotilaansa, ja rahoitusala hyötyi, toki poisluettuna ne jotka kaadettiin: He joutuivat maksajan penkille keskiluokan seuraan.

Suomen 1991-lama kenraaliharjoitus?

Tavallaan meillä Suomessa näyteltiin jo 1990-luvulla kenraaliharjoitus USA:n subprime-lainoista johtuvalle romahdukselle, ja nyt tulossa olevalle ”systeemiselle muutokselle” l. Great Reset -operaatiolle.

Subprime-kriisi vei isä-Bannonin rahat. Stephenin isä oli aito-amerikkalainen selfmademan, jollaisten sanotaan nostaneen Amerikan sen suuruuteensa. Omalla työllä ja riskinotolla menestykseen, -se oli metodi joka tuottaa sekä vauraita kansalaisia että vahvan kansakunnan.

Valtio joka suojelee näitä yritteliäimpiä kansalaisiaan, menestyy. Näin nostettiin Suomi 30-luvun laman, sotien ja aluemenetysten jättämästä tilanteesta maailman pohjoisimmaksi hyvinvointivaltioksi, ja näin oli Amerikka nostettu suureksi. Nelisenkymmentä vuotta sitten meillä tapahtui jotakin, ja sama tapahtui USA:ssa hieman myöhemmin, ja ehkä pian maailman mittakaavassa.

Niin mitä kävi Stephen Bannonin isälle?

Martin Bannon työskenteli puhelinyhtiössä. Hän nousi asentajan tehtävistä keskijohtoon ja pystyi tarjoamaan suurelle perheelleen mukavan keskiluokkaisen elämän, amerikkalaisen unelman. Finanssikriisissä hän ja hänen kaltaisensa tavalliset, ahkerat amerikkalaiset menettivät suuren osan säästöistään. Sotkun aiheuttaneet pankkiirit selvisivät vähällä. (Hesari)

Ihan sama juttu kuin Suomessa Mauno Koiviston aikana! Ikäänkuin Suomessa 90-luvulla testattu metodi olisi ulotettu koko maailmaan. Bannon nimittää ilmiötä ”Davos-puolueeksi”. Hesari:

Syntyi ”Davos-puolue”, jossa politiikan, teollisuuden ja finanssialan eliitti liittyi yhteen, muodosti ”keskinäisen sosialismin”, jossa kukaan heistä ei voi hävitä. Keskiluokalle jäi ”kapitalismi”. Keskiluokka siis joutui takaamaan eliitin riskit ja pelastamaan pankit.

Niin suomalaista, niin suomalaista. Puistattavasti Mauno Koivistoa, Iiro Viinasta, Esko Ahoa ja Juha Sipilää & Anne Berneriä.

Riskit ja tappiot on sosialisoitu ja voitot (myös julkisesti omistetulta sektorilta!) on yksityistetty jonkinlaisessa mielipuolten sosialismissa, jossa Talvivaara-Terrafamen tapaan yksityiseen taskuun kerätään pienehköjä mutta epärehellisesti hankittuja voittoja julkistaloudelle aiheutettujen megavahinkojen kustannuksella, -ja toisella kädellä ryöstetään työllään vaurastuneet.

Suomen keskiluokan ryöstön ja kotimarkkinoiden kulutuskysynnän alas-ajon käynnisti Rolf Kullbergin (Suomen Pankin) finanssipolitiikka. USA:ssa saman tekivät em. subprime-lainat. Vältämme rasisti!-huutelun käyttämällä taas Hesaria:

”Rasismin pelossa” pankit myönsivät asuntolainoja alemman keskiluokan mustille ja latinoille. Syntyi roskalainabisnes, joka romahti syksyllä 2008. Pankkikriisiä käsitellessään Bannon paheksuu pörssikapitalismia kuin mikäkin Naomi Klein.

Ollakseen poliittisesti korrekteja USA:n pankit antoivat siis pitkiä asuntolainoja vähemmistöryhmiin kuuluville, vaikkei heiltä oltu saatu entisiäkään perittyä. Oikeistolaisten kannattaa muuten lukea Naomi Kleinia ymmärryksen syventämiseksi, ja vasemmistolaisten Stephen Bannonia samasta syystä. (No, ei mene perille kuitenkaan, unohdetaan.) Määrittelemmekin talouden toimijoiden kategoriat:

 • Palkkatyön tekijät: He saavat työn tuotosta vain työnantajan kanssa sovitun osuuden, mutta heidän riskinsä on vain yhden kuukausipalkan suuruinen. (Vähän kärjistän.)
 • Yrittäjä organisoi oman toimintansa, etsii sille rahoituksen ja asiakkaat. Hänen riskinsä on hänen yritykseen sijoittamansa pääoman ja työpanoksen suuruinen. Maximissaan hän vastaa koko omaisuudellaan.
 • Rahoittaja (pankki) saa tulonsa lainottamalla em. ryhmiä: Hän saa siivunsa koroista joita lainaa ottaneet hänelle maksavat. Hänen riskinsä muodostuu mahdollisista luottotappioista.

Edellä mainitut ryhmät kuuluvat #reaalitalouteen. He menestyvät sitä paremmin, mitä paremmin talous kokonaisuudessaan menestyy. Onkin vielä muita ryhmiä:

 • Julkkistalouden kuppaaja: Hän saa tulonsa, kuten suomalainen tonttiporvari, masinoimalla poliittisia (kaavoitus, ym.) päätöksiä, jotka nostavat hänen omaisuutensa arvoa. Nyky-Suomessa tämä sektori ulottuu maan hallitukseen. Hänellä ei ole riskejä, sillä kansa kantaa ne. Virkanilkki auttaa edellistä ryhmää tämän toimissa, ja elää siitä.
 • Rahoituksen rahoittaja l. finanssitoimija hyötyy talouden menestyessä, mutta paremmin hän hyötyy jos muut eivät menesty. koska hänellä on eri tavoin mahdollisuus #luoda_rahaa, hän pystyy ottamaan haltuunsa reaalitalouden omaisuusmassoja stagnaatioiden ja romahdusten aikana. Kas, lamat tulevat siksi säännöllisesti. Hänen ainoa riskinsä, on että politiikkaan ilmaantuu John Galtungin käyttämän sanonnan mukainen #markkinahäirikkö, joka viheltää pelin poikki.

Jälkimmäiset kategoriat ovat #loistaloutta, tuottavat vain tuhoa. Bannonin määrittelemä ”Davos-puolue” on yhtenevä po. jengin kanssa. Subprime-lainoista alkanut USA:n pankkikriisi, ja sen hoitaminen Suomessa jo kokeiltuun tapaan uhraamalla vauras keskiluokka, kotimarkkinoiden kulutuskysyntä ja työllistävät yrittäjät, siis tuhosi isä-Bannonin omaisuudet ja herätti poikansa näkemään poliittisen kupletin juonen.  ”Davos-party” muuten kuuluu myös Kleinin sanastoon.

Great Reset, joka kuuluu Klaus Schwabin ja hänen putiikkinsa koulimien ”Klasun tyttöjen” sanastoon, onkin ehkäpä Suomessa jo 1991 tehdyn toistamista globaalilla tasolla.

6 Comments

 1. pöh
  19.9.2021 19:41

  Klaus Scwab yhdessä WHO johtajan kanssa sanoi videollakin naureskellen, että ihmiset kuvittelevat pandemian päättyvän ja tulevan paluu entiseen normaaliin, mutta että koskaan ei normaaliin palata.
  Hän sanoi myös että suuryritykset ja siis niiden johto ottaa koko maailman ja päätöksenteon valtaansa.
  Sitä tämä ”pandemia” nyt on ajamassa. Pandemian/epidemian määritelmää muutettiin ja nyt muutettiin jopa rokotteen määritelmää.
  Kaikki on suunniteltua suurta ku*etusta jolla tavallisilta ihmisiltä viedään kaikki, siis ihan kaikki perusoikeuksia myöden.

  Vastaa
 2. Hyperborean
  19.9.2021 20:01

  Näin nähdään tie kaupan kassasta pääministeriksi. Ei olisi onnistunut kansallisvaltiossa, jossa tekemäänsä työhön vaaditaan pätevyys.

  Kansanpetturit ovat jo myyneet jo tämän maan, loppuja kupataan kiristyvään tahtiin. ”Pakolais” aalto tuo maahan ”hädänalaisia” sotavalmiita idiootteja, joita käytetään ja tullaan aseistamaan saman petturihallinnon toimesta kapinaan nousevaa omaa kansaa vastaan.
  Eliitti haalii lisää roskaväkeä, rahoittaa toiminnan kansalaisillaan. Jossain välissä rahoitus katkaistaan ja kelagoldiin tottuneet debiilit aloittaa rähinän. Näin on masinoitu kansanmurha ”ihmisoikeuksien” nimissä, jonka vastuu taas siirretään kansalle joka joutuu kärsimään vastuun tässäkin kohdin.

  ”Vaaleilla” valittu hallitus joka on ”työläisen asialla”. Aisalla korkeintaan. Katsotaas mikä on selitys seuraavien vaalien edellä, että miksi niitä pitää siirtää ja miksi huulipunahallituksen täytyy jatkaa virassa tuhoamassa viimeisiäkin rippeitä.

  Maanpetoksesta on nostettu päitä seipäisiin jo ammoisina aikoina. Mitenkähän tässäkin kohtaa historia alkaa toistaa itseään.

  Vastaa
 3. Erkki Eräs
  19.9.2021 20:47

  Suomeen kytkeytyy Georg Soros joka sai kaadettua pörssiosakkeiden ulkomaalais omistusoikeus pykälän nosti hintatasoa dumppasi osakkeet ja pakotti valuuttakeinottelulla markan devalvaatioon. Teki tätä muissakin maissa Englannin punta oli isoin jonka yritti kaataa

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   20.9.2021 12:42

   Hyvä huomio!

   Vastaa
 4. Irti muovirahoista
  20.9.2021 13:54

  Niin kauan kun meillä on sitä käteistä rahaa liikenteessä ja sukanvarsissa, nuo eivät voi tehdä sitä great resettiä. Sillä jos ne sen tekee, niin kauppa ja liikevaihto pelaa niinkuin ennenkin. Ainoa häviäjä ovat resetin tekijät itse.

  Kun tiedetään paljonko Kreikalla oli aikoinaan euroja ja paljonko sinne annettiin EU-tukia verraten siihen paljonko tileillä on rahaa, niin se tarkoittaa että keskimäärin jokaisella kreikkalaisella on käteistä yli 100 000 euron edestä. Ja kun muistamme kuinka Kreikkaa kyykytettiin ja koitettiin ajaa alas, niin tämä käteinen raha oli se syy miksi ei onnistuttu. Koko kaupankäynti siirtyi käteikseksi, ilman kuitteja tai tositteita. Ja silloin globalistit huomasivat menettäneensä otteen Kreikkaan. Ja nythän se elää niinkuin ennenkin.

  Vastaa
 5. juha II
  20.9.2021 23:53

  ”Sätkynukke” ei ole ollut edes kaupan kassa, vaan hyllyjen täyttäjä osastolla! Eihän tuon ämmän hermot pysy kasassa kassalla ja hänen ”charmillaan” asiakkaat olisi äkkiä tiuskittu kilpailevan ketjun asiakkaiksi.

  WEF:n kansanpetturi joukkio on paljon pahempi ja rikollisempi kuin konsanaan Otto Wille Kuusisen (1881-1964) ”Terijoen hallitus”, jonka Josif Stalin pystytti Talvisodan ensipäivinä ensimmäiselle vallatulle jalanleveydelle Suomen valtiota.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top