Delhi: 27 kuollut kolmen päivän mellakoissa, pääministeri vetoaa rauhan puolesta

Intian kansalaisuuslakia vastustavissa mielenosoituksissa Koillis-Delhissä on kolmen päivän aikana kuollut 27 henkilöä, ja loukkaantuneita on vähintään 200. Laki asettaa ei-muslimit etusijalle maahanmuuttajina, ja sitä vastustavat mm islamilaisten oppilaitosten opiskelijat.

Rauha ja harmonia ovat keskeisiä ethoksessamme. Vetoan sisariini ja veljiini Delhissä, että ylläpitävät rauhaa ja veljeyttä. On tärkeää palauttaa rauha ja normaalius entiselleen.

Lain kannattajat ja vastustajat ovat syyllistyneet kivien heittelyyn, tuhopolttoihin ja ilkivaltaan sunnuntaista (23.02.) alkaen. Väkivaltaisuuksien yhteydessä on pidätetty 106 henkilöä. Poliisi ilmoittaa tilanteen olevan hallinnassa, mutta sama ilmoitus kuultiin jo ennen tuhoisia mellakoitakin.

Pääministeri Narendra Modi on juuri isännöinyt Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia tämän valtiovierailulla Intiaan.

Hallituksen lähteiden mukaan väkivalta näyttää olevan ”järjestäytynyttä”, koska se ajoittui Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vierailuun maassa. Kysyttäessä Trumpiltä hänen kommenttejaan väkivaltaisuuksiin, ja hän sanoi, ettei ei ollut keskustellut siitä pääministeri Narendra Modin kanssa, koska ”Intian on käsiteltävä tämä asia ”. Trump sanoi kuitenkin, että Amerikka arvostaa pääministeri Modin pyrkimyksiä varmistaa uskonnonvapaus Intiassa. (NDTV)

Mellakoiksi yltyneet mielenosoitukset tulivat siis huonoon aikaan Intialle ja pääministeri Modille. Väkivallasta ja ainakin yhdestä tuhopoltosta on uutisoitu tänäänkin Bhajapuran alueella. Kongressipuolueen johtaja Sonia Gandhi on arvostellut sisäministeri Amit Shahia toimettomuudesta, ja vaatinut tämän eroa. Gandhin mukaan turvallisuusjoukkojen lähettämistä on viivytelty. Ministeri Shah ilmoitti tiistaina, ettei armeijaa kutsuta apuun, vaan poliisien ja puolisotilaallisten turvallisuusjoukkojen määrä on riittävä. Armeijan kutsumista oli ehdottanut Delhin osavaltion pääministeri Arvind Kejriwal.

Intiassa on suuri määrä mm. Bangla Deshistä tulleita islamilaisia maahanmuuttajia, joiden asuttaminen mm, etnisesti herkälle Assamin alueelle on aiheuttanut väestöryhmien välisten suhteiden kärjistymistä. Monikansallisessa Intiassa nämä asiat ovat hyvin vakavia.

Finnair on tänään ilmoittanut lisäävänsä lentovuoroja Helsinki-Vantaalta Delhiin neljästä viikottaisesta lennosta päivittäisiin heinäkuun alusta kesän loppuun. Vuorot lennetään laajarunkoisissa Airbus 330 -koneilla.

Delhin mellakoista uutisoi tänään NDTV.

NDTV:n video:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top