Demokraattien äärivasemmisto haluaa katkaista Israelin ”Iron Dome”-ohjuspuolustukselta rahoituksen

Yhdysvaltain kongressin pitää saada budjetti kasaan loppuvuodeksi, ja demokraattipuolueen äärivasemmistosiipi, niinsanottu Squad-ryhmä, onnistui tiistaina estämään Israelille ohjuspuolustusta varten annettavan rahan sisällyttämisen kongressissa käsiteltyyn esitykseen.

Ääridemarien viisikkoon, Squad-ryhmään, kuuluvat Ilhan Omar (Minnesota), Alexandria Ocasio-Cortez (New York), Rashida Tlaib (Michigan), Ayanna Pressley (Massachusetts), Cori Bush (Missouri), ja porukan miespuolinen lisäys Jamaal Bowman (New York). Ryhmällä on heidän lukumääräänsä merkittävämpi vaikutus. Kongressin puhenaisen Nancy Pelosin on saatava budjettiehdotus hyväksytyksi 30.09. mennessä, ja hän oli taktisesti sisällyttänyt siihen po. rahan Israelille.

Lakiesityksen hyväksyttäminen saattaa olla ongelmallista republikaanien penseyden takia, jos Squad-fraktio jättää äänestämättä sen puolesta. Squadistit saivatkin Israelille annettavan ohjuspuolustus-rahan pois tiistaina (21,09.).  Lakiesitys hyväksyttiin kaikkien demokraattien kannattaessa ja kaikkien demokraattien vastustaessa. Ensi viikolla esitys on senaatissa.

Kongressin enemmistöjohtaja Steny Hoyer (demokraatti) on luvannut Israelin ulkoministeri Jair Lapidille, että rahoitus saadaan kuitenkin järjestettyä. Demokraattiedustajien enemmistö on suopea Israelille, vain nämä ”edistykselliset” murjottavat jos Israelia tuetaan.

Yhdysvaltain rahallisella tuella on ylläpidetty ohjuspuolustusjärjestelmää Iron Domea, joka pystyy torjumaan suurimman osan Hamasin ja ”islamilaisen jihaadin” ampumista raketeista ja ohjuksista.

Luettavaa:

Gazassa tulitauko, tai sitten ei: IDF ilmoittaa, että raketteja sataa, IDF pommittaa Gazaa

2 Comments

 1. pöh
  23.9.2021 19:42

  Nuo Ilhan Omar (somali) ja AOC on täysin seinähulluja tapauksia ja valehtelevat minkä kerkiävät.
  Tammikuun 6 capitolin ”valtauksen” aikaan AOC valehteli että oli hengenvaarassa, että valtaajat hakkasi ovea ja pyrki pääsemään häneen käsiksi. Sitten paljastui ettei hän ollut edes koko rakennuksessa, niin Ilhan Omar kongressissa itku silmässä selitti että se oli AOC:lle järkyttävä kokemus koska hän OLISI VOINUT olla siellä.

  Vastaa
 2. Nyt tuli asiaa
  23.9.2021 19:59

  Jotain hyötyä vassareistakin. Harmi ettei ne Suomessa ole yhtä kauasnäköisiä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top