Demokratian identiteetti ja olemus

Osallistuin 6.10.2021 Isä Ambrosiuksen Sofian Kulttuurikeskuksessa järjestämään pyöreän pöydän keskusteluun. Alkupuheenvuoron piti Unkarin väistyvä suurlähettiläs György Urkuti. Totesimme Urkutin kanssa keskustelun jälkeen, että oli erittäin virkistävää nähdä dialogin avoimuus siihen nähden, että moni lähestyy demokratiaa koskevia kysymyksiä erittäin varovasti eikä juuri tahdo ottaa siihen kantaa. Kuten niin usein olen itsekin painottanut ja ympäri huoneen oltiin myös sitä mieltä, että demokratia on paras huonoista vaihtoehdoista valtiomuodoksi. Tuntuu nyt omalta kohdalta vahvasti siltä, että ehkä pitäisi jo alkaa laajemmin kyseenalaistamaan tämänkään näkemyksen todenperäisyyttä koska demokratiassa on todella paljon näkyviä ongelmia

Demokratia Unkarissa

Unkari on mitä Urkutiin on uskominen omalla tiellään demokratian suhteen ja soveltaa sitä aika luovasti. Moni kritisoi Unkaria siitä, että poliittista vaihtuvuutta ei ole viimeaikoina ollut ja olikin hyvä huomata, että Urkutin sanojen välistä saattoi tunnistaa ylpeyttä siitä suunnasta jonka maa on valinnut. Suuri painoarvo asiassa hänelle tuntui olevan se, että koska poliittinen kenttä ei ole ollut niin kaoottinen kuten esimerkiksi monessa länsimaassa on saatu paljon konkreettista hyvää aikaan ja kansalla on jälleen luottamus siihen, että suunta on ainakin eteenpäin vaikkei täydellinen.

Kun puhuimme toteutuksesta niin selvisi, että Unkarilla on jo jonkin aikaa ollut käytössä vuotuinen ’kansan mielipide’ kysely, jonka kautta varmistetaan, että kansalla on luottamus valtion ja politiikan toimintaan ja päätöksentekoon. Jos jostain syystä, jokin asia ei sovi kansalle se voi parhaimmillaan johtaa epäluottamuslauseeseen ja sitä kautta uusiin vaaleihin. Tässä on järkeä koska esimerkiksi neljän vuoden piina ilman vaihtuvuutta on todella tuskallinen varsinkin, jos päättäjät ovat kykenemättömiä ajamaan kansan etua tai ovat muuten sopineet esimerkiksi koalitioita, joita on vaikea kaataa.

Demokratia on erittäin syvässä kriisissä

Nostin itse esille asian mikä herätti tervetullutta keskustelua nimittäin sen, että mielestäni hyper-kapitalismin aikakausi, missä raha vaikuttaa vahvasti kaikkeen tekemiseen ja hämärtää monesti sekä etiikan, että yhteiskunnallisten arvojen rajapintaa. Rahaa pyörittävät eniten valtiot, korporaatiot ja yritykset, sekä erilaiset järjestöt ei ihmiset yksilötasolla. Tämä nostaa pintaan se tosiasian, että lähes kaikki on ostettavissa nykyään ja korruptio skandaalit näyttävät rumalla tavalla miten julmaksi peli on mennyt.

Julmuus ja armoton hyväksikäyttö ovat pitkälti talouden syytä koska kaikkeen on vuosien varrella kerääntynyt jumalattoman paljon ilmaa. Miten esimerkiksi talo, jonka rakentaa voi olla 20 tai 100 kertaa arvokkaampi. Se ei ole suhteellista vaan inflaation hirvittävä todellisuus. Kaikkea pullistellaan ihmisten kustannuksella, ihmiset eivät saa lisää vaan ovat vain osa tämän koneiston pyörittämistä. Miksi kukaan haluaisi avittaa järjestelmää, joka vie kauemmas rikkaasta, hyvästä, terveellisestä ja merkityksellisestä elämästä, se on absurdia, suorastaan hullua.

Ahneus ja itsekeskeisyys

Juurisyy löytyy osittain ahneudesta ja itsekeskeisyydestä sekä selviytymisen ulottuvuudesta. Demokratiasta on yhteisöllisen toteutuksen sijaan tullut pelikenttä, jossa kaikki, jopa perheenjäsenet kilpailevat keskenään elintilasta, kunniasta ja mammonasta. Selviytymisen ulottuvuus pahentaa asiaa koska kun tässä nykydemokratian järjestelyssä viedään yhteiskunta äärirajoille niin ihmiset eivät puhalla yhteen hiileen vaan tekevät kaikkensa rajaaman toistensa elintilaa ja onnistumista (naapurikateus ja oma napa ensin).

Minun pointti tässä on se, että demokratia nykymuodossa on kuin järjestäytynyt kiinalainen tehdas, jossa kapitalismin kukoistaa ja sen kautta imetään kuiviin ihmiset ja elämä. Samaisesta syystä meillä nyt on pieni määrä armottomia korppeja, joitain rikkaita sikoja ja paljon köyhiä etanoita. Rikkaat siat paistattelevat tyytyväisinä auringossa kun köyhät etanat yrittävät päästä epätoivoisina eteenpäin elämässä. Sikoja hyödyntävät tietenkin armottomat korpit, jotka anastavat ja piilottavat rikkaudet mahdollisimman salakavalasti ja luovat itselleen imperiumia muiden ulottumattomissa. Ei siinä mitään siinä mielessä, että tämän ihmiset ovat mahdollistaneet ja demokratiahan on siinä hauska, että se toteuttaa ihmisten tahtotilaa koska sitähän on yhdessä äänestetty.

Ajaako demokratia kenen etua oikeasti

Ei se nyt kuitenkaan taida olla niin, että ihmiset talutushihnassa on mitä ihmiset tahtoisivat, jos heiltä yksilötasolla kysytään. Keskustelussa tulikin esiin juuri median ongelma ja se, että onko se niin korruptoimaton kuin mitä se esittää. No ei todellakaan, koska media mahdollistaa suoran ja epäsuoran yksilön- ja yhteisön manipulaation. SOME on myös uusi ulottuvuus, johon ihmiset on saatu pahalla tavalla koukkuun, mutta sen tuhovoimaa harva tuntee. Jotkut maailman rikkaimmista yrityksistä ovat SOME ja netti pohjaisia ja se kertoo jotain siitä miten laaja ongelma meillä on käsillä. Jos antaa medialle valtaa rahan muodossa se voi muokata ja muovailla mielipiteitä, kulttuuria, yhteiskuntaa, yrityksiä, politiikka… ja se on todella pelottava ajatus.

Eihän tässä mitään ongelmaa varmaan olisi, jos olisimme kaikki rehellisiä, mutta raha nyt ei ole erityisen rehellinen väline kuten varmaan jokainen, joka silmänsä joskus oikeasti on avannut ymmärtää. Jos demokratia olisi yhteisöllisyyteen sidottu asia voisi kyseessä olla aivan erilainen maailma ja ehkä, mutta ainoastaan ehkä sillä olisi mahdollisuus luoda ihmisille, kansakunnille, maailmalle parempi ja edistyksellisempi elämä koska tehtäisiin asioita aidosti puhaltamalla yhteen hiileen.

Demokratia ei uudistu kapitalismin siiven alla

Pahin asia tässä tilanteessa on, että kun demokratiasta tulee se hirviö, joka se nyt on niin sitä on enää vaikea hallita ja pysäyttää, miksi? Koska se on kansan ääni tai pikemminkin enemmistön valitsema tie, mutta miten hyvä se tie on meille, jos kansa elää pelossa ja valtiosta riippuvaisena ihan jopa tulojen ja tukien suhteen. Kun vielä kansan keskuudessa valitsee tietämättömyyttä siitä mitä oikeasti maailmassa tapahtuu niin ei ole vaikea nähdä miksi tahot kuten puolueet voivat vapaasti punoa keskenään juonia miten omaa poliittista uraa voidaan pitkittää kansan kustannuksella. Tämä ei ole mikään kultainen keskitie vaan pikemminkin tie, jossa voittajia ei ole.

Minusta kapitalistisen demokratian perintö on selkeästi sekasorto ja edistyksen jarruttaminen, jotta voitot voidaan maksimoida joka käänteessä ja sellaista toimintaa ei kyllä voi kutsua muuksi kuin ihmisyyden täydelliseksi raiskaukseksi. Kapitalismi on niin tuoton maksimointiin sidottu asia, että se sortuu myymään myös kaikkea mitä maailma ei tarvitse ja tämä ongelma on suurempi kuin käsitämmekään.

Vallan väärinkäyttö on demokratiassa yleistä

Nöyryyttävää se on, että olemme tilanteessa missä ihmisiä, jotka pitävät itsestään huolta (kuten itseäni) syyllistetään nyt jopa sairauden levittäjiksi koska emme ota valtion piikkiä. Ei demokratia voi olla sitä, että 20% porukasta, jolla on tekopyhä valta voi kyykyttää 80% porukasta ja luoda tilanteen missä omia kansalaisia uhataan ja sorretaan. Jos se on demokratian perintö niin meidän kaikkien tulisi itkeä itsemme uneen joka ilta koska uskoi sitä sitten jumalaan tai ei niin kanssaihmisiä ei tulisi koskaan kohdella ja paimentaa kuin karjaa.

Tulevaisuudesta ei ole tietoa

Oma tulkintani on, että demokratiasta on tullut kiusaaja. Kapitalismin alainen demokratia on helposti korruptoitavissa oleva aristokraattinen liike, joka luo yhä enemmän kuilua rikkaiden öykkäreiden ja muun kansan välille. Kiusaaja kapitalistinen demokratia on siksi, että sen perimmäinen tarkoitus luoda vastakkainasettelua, se ei tahdo yhteisöllisyyttä, se ei tahdo synergiaa, se ei tahdo rakkautta, se ei tahdo toivoa tai ainakaan siitä ei ole minkäänlaista näyttöä.

Tämän synkän pilven alla monet elävät, mutta ei sen tarvitse olla niin, kannattaa nimittäin muistaa, että olemme vapaita, sieluamme ei kukaan omista vaikka kuinka monta passia antaisivat. Toivo on aina elänyt ja kukoistanut ihmisissä ja yhteisöllisyys kasvaa päivä päivältä niissä piireissä, joissa ei haluta voida pahoin, pelätä alistua hirmuvallalle. Ehkä siis on mahdollista, että uusi yhteisöllisyyden kautta kasvava demokratia onkin kaiken kaaoksen keskellä tulevaisuutta, mutta todennäköisesti se on vain niille, jotka ymmärtävät, että valtioiden jatkeena erityisesti henkinen ja yhteisöllinen köyhyys on aino tarjolla oleva suunta. Vaihtoehto löytyy omavaraisuudesta ja siitä, että muutamme suhdettamme rahaan. Jos ihmiset muuttaisivat kulutus käytöstään niin lopetamme ajan myötä kuplien paisuttelun, mutta sen on tapahduttava laajassa mittakaavassa, jotta sillä olisi aitoa merkitystä.

Follow the money and you will understand

Viimeisenä asiana painotan vielä rahan roolia ja juuri niitä kuplia, joista aikaisemmin puhuin. On nimittäin mielenkiintoista ajatella mitä tapahtuisi ilman rahaa. Emme halua edes ajatella sellaista asiaa koska olemme rahaan koukussa, se määrittelee miksi, mitä ja ketä olemme. Onneksi edistyksellisen ihmisen määritelmään kuuluu uteliaisuus ja siksi onkin tärkeää, että kohtaamme tämän kysymyksen uteliaisuuden kautta.

Hypoteettisesti, jos poistaisimme rahan niin kaikki kuplat puhkeavat ja itse asiassa näkisimme, että jokaiselle maailman ihmisille olisi yllätys, yllätys tekemistä (nykykäsitys työ) ja silloinhan heillä olisi arvo eikä parasiitin status kuten nyt. Työttömyys johtuu 100% siitä, että 80% tai enemmän kaikesta rahasta valuu ylläpitämään kuplia (siirretään esimerkiksi veroparatiiseihin), jolloin ei jää rahaa kuluihin kuten palkkaan saatikka muuhunkaan.

Huomasimme myös, että opit jotka meillä on eivät häviä mihinkään, mutta toki, jos yritykset ja valtiot suojelevat tietoa ja teknologiaa kuten tekevät eivätkä jaa sitä ihmisten kanssa, joudumme auttamatta ottamaan jokunen vuosi takapakkia asioissa.

Olisi virkistävää nähdä, että ymmärtäisimme taas pitkästä aikaa asioiden reaaliarvon ilman inflaatio mörköä. Näkisimme, että raha on oikeasti vain paperia, paperia joka heikentää meidän elämänlaatua.

Rakentaminen, ruokatuotanto ja viljely meiltä jo onnistuukin niin säästy siinäkin Keskon ja erilaisten valtion tukemien kartellien tekohengittäminen. Turhasta lainsäädännöstä ja sen rakenteesta päästäisiin viimein eroon koska nythän on huomattu, että perustuslakiakin voi tumpelot kuten Marin ja kumppanit vapaasti muokata, eli eihän se ketään silloin varjele eikä sitä mihinkään tarvita.

Voihan se toki olla, että maa syöksyisi anarkiaan ja tuleen koska ei ole poliiseja ja poliisivaltiota, näinhän leffat meille opettavat, zombitkin tulevat lopulta kadulle. En itse ole tähänkään koskaan oikein samastunut koska rahahan tässä se ainoa piru on, joka saa meidät vihaamaan, hyväksikäyttämään toisiamme, tappelemaan ja tapaamaan eikö vain?

Herättelyä ja heräämistä

Oli miten oli niin tämä toivottavasti on positiivisella tavalla herättelevä kirjoitus siitä mistä meidän tulisi olla tietoisia riippumatta siitä mitä tietä päätämmekään kukin kulkea. Haastavina aikoina on aina hyvä ja kypsää miettiä vaihtoehtoja koska ei voi olla varma siitä minne juna on matkalla. Itse olen jo vuosia tehnyt työtä omavaraisen elämäntavan eteen, jotta minulla olisi mahdollisuus valita ja kulkea omaa tietä kun tämä homma ei enää käy järkiinsä. Uskokaa pois, kaiken voi tässä maailmassa tehdä ja toteuttaa kunhan vain itseensä uskoo. Sydämen kautta, itseään toteuttamalla päästään sitten ajan myötä myös auttamaan muita ja luomaan aidosti hyviä ja merkityksellisiä asioita tähän maailmaan, ainakin olen itse huomannut sen todeksi.

Toivon, että maailmassa järjestettäisiin enemmän pyöreän pöydän keskusteluja, jotta saadaan yhdessä mietittyä myös ratkaisuja, jotta kaikki voisivat elää hyvän ja merkityksellisen elämän, ihmisillä tulisi olla siihen oikeus. Lopuksi vielä hyvä muistutus, jota usein ihmisille toistan.

‘Elämän ei ole tarkoitus olla helppoa, täällä on tarkoitus oppia ja oivaltaa koska se luo merkityksellisyyttä ja sitä kautta valaisee tyhjiön ja tuo sinne substanssia’

10 Comments

 1. Aatu
  11.10.2021 12:32

  Hieno teksti ja täyttä asiaa!

  Vastaa
 2. Ei mulla muuta
  11.10.2021 12:58

  Hyvä kirjoitus ja hyvää pohdintaa. Raha on vain yksi keino joilla ihmisiä hallitaan ja joilla ihmisiä kahlitaan. Poikkeuksetta vähemmälle huomiolle jää kuitenkin paljon tehokkaampi tapa hallita ja orjuuttaa ihmisiä: Uskonto !!

  Seurakkunnat ovat kautta aikojen keränneet ”kymmenyksensä” ja rakentaneet synninpäästöpaikkoja seurakuntalaisten rahoilla, jotta pääsevät keräämää verojen lisäksi jopa kolehtia. Uskonto ja uskomukset ovat jopa pahempia käskyttäjiä kuin raha. Alkaen siitä ensimmäisestä lauseesta että:”Syntisinä me olemme tänne syntyneet. Synnin olemme perineet, perisynnin”. Ja siitä hetkestä eteenpäin jokaisen on toimittava loppuelämänsä saarnausten mukaan ja koitettava pelastaa itsensä. Esim. tehden työtään seurakuntien hyväksi tai anekaupalla.

  En sano että Jeesuksen opetuksen mukaan eläminen on pahasta tai huono asia. Mutta se tulisi kummuta omasta halusta. Ei vaateista tai pelosta. Ei orjuutuksesta. Miettikääpä Katolista kirkkoa. Kaikki se pedofilia- ja kadonneet lapset. Kuinka lähellä Jumalaa Paavi oikein on? Ja käytännössä yksi mies hallitsee koko maailmaa Jumalan lähettiläänä maan päällä.

  Näiden lisäksi meillä on monia muita asioita joiden me ihmiset annamme hallita itseämme. Esim. politikot. Jos kääntäisimme heille selkämme ja valitsisimme omista kunnistamme ihmisiä jotka oikeasti haluavat hoitaa asioitamme parhaksemme, niin kuka enää kuuntelisi ”ammattipolitikkoja”? He menettäisivät samalla kertaa kasvonsa ja valtansa. Kaikki syvä-veli järjestöt Nuorien Johtajien kanssa menettäisivät voimansa. Ja politikot saisivat maistaa sitä lääkettä mitä pakkosyöttävät veronmaksajille.

  Vastaa
  1. Aatu
   11.10.2021 13:33

   Uskonto on vanha ja tehokkain tapa orjuuttaa (aivottomat). Kirkon asema on jäänyt historiaan ainakin täällä

   lmastouskonnon avulla on palattu samaan orjuuden aikaan, jota Katollinen kirkko harjoitti ennen kuin Luther paljasti että taivaspaikkaa ei saakaan maksamalla vaan koko ajan enemmän ja enemmän veroja ja maksuja valta-eliitin mässäilyä varten.

   Vastaa
   1. Lähempänäkö Jumalaa?
    12.10.2021 12:21

    Meillä Suomessa on sellainen epäkohta että Luterilaisella seurakunnalla on verotusoikeus. Ja vaikka yksityishenkilöt eroavaisivatkin seurakunnasta niin työnantajat joutuvat maksamaan luterilaiselle seurakunnalle veroja kuuluipa työntekijä seurakuntaan tai ei. Tämä on minusta huutava vääryys.

    Oletetaan että olisi yritys nimeltä Ateisti Oy joka valmistaisi väärinpäin olevia ristejä (paholaisristejä) ulkomaanvientiin. Se juoutuisi maksamaan kaikkien palkoista veroa Luterilaiselle seurakunnalle vaikka se tai en jäsenet eivät koskaan käyttäisi Luterilaisen seurakunnan palveluita. Ja vaikka kaikki yrityksen työntekijät tuhkattaisiin ja ripoteltaisiin yksityisten maille.

    Luterilainen seurakunta ei myöskään halua muistella sitä että se mihitti Suomen uskonnon avulla Ruotsille lisäveron keräykseen. Turunjoki suistosta tultiin ruotsalaisten voimin ja kysyttiin että tuletko uskoon ja maksatko kymmenyksen kirkolle vai pistetäänkö päätä poikki? Aika moni tuli uskoon. Sen jälkeen tuli eri puolille Katumajärviä kun suomalaiset tulivat katumapäälle ja pesivät kasteensa pois.

    Eikä muuten sovi unohtaa tämän seurakunnan valta-asemaa esim. taloudessa. Kun kaikki muut yritykset ja yhteistöt joutuvat kilpailuttamaan hankkeensa julkisesti, aina EU:ta myöden, niin Luterilaisen seurakunnan ei tarvitse. Se vain tilaa työt aina joltain taholta. Se on siis EU-lakienkin yläpuolella. Siis lähempänä Jumalaa.

    Vastaa
 3. Obelix
  11.10.2021 15:13

  Hyvä kirjoitus kaiken kaikkiaan.

  ‘Elämän ei ole tarkoitus olla helppoa, täällä on tarkoitus oppia ja oivaltaa koska se luo merkityksellisyyttä ja sitä kautta valaisee tyhjiön ja tuo sinne substanssia’

  Noinhan ne asiat menisivät sivistysvaltiossa, mutta entäs täällä peräpohjolan onnelassa, Suomessa? Täällä poliitikot ja valtarakenteet ovat oivaltaneet, että tuo normaali _elämänkulku_ vaikeuksineen ei enää riitä, vaan ovat teettäneet normaaliin elämisen ”vaikeuteen” erityisen super-suomi-vaikeus-lisän virkamiehillä virkatyönä – ilmankos 1980-luvun alusta lähtien virkakyöstien lukumäärä nelinkertaistui tarpeeseen nähden. Ainakaan poliittista vaihtuvuutta ei ole viimeaikoina ollut, kuin silmänlumeeksi – siitä lienee pitää huolen jokin näkymätön, mutta ilmiselvästi pysyvä sekasikiö, *itämerenlukko*, kollegio, jota ei vaaleilla sattuneesta syystä voi valita… siksi Suomessa ei mikään muutu millään sektorilla paremmaksi, vaan pahemmaksi kiihtyvällä tahdilla, koska se on pahan luonto ja sijaitsee sen DNA:ssa.

  Vastaa
 4. juha II
  11.10.2021 16:54

  Kaikkein paras olisi hyvä ja viisas diktaattori, joka on utopia kuten kommunismikin.

  Puhdasta demokratiaa oli olemassa vain Suomessa itsenäisyyden alussa aina Talvisotaan saakka. Eikä Jatkosodan poikkeusolojakaan voida täysin poissulkea, koska tuolloinkin maata johtivat rehelliset, isänmaalliset, pyyteettömät valtiomiehet, jotka eivät etsineet omaansa vaan Suomem ja sen kansakunnan tinkimätöntä etua, Tehden henkilökohtaisia uhrauksia otamalla päälleen tulevat vihat ja syytökset kuten teki eräänlainen sankari-presidenttii Risto Ryti (1889-1956), jota pidettiin persoonana kylmänä ja etäisenäkin. Eikä myöskään tule unohtaa v. 1939 Talvisodan ajan presidenttiä Kyösti Kalliota (1873-1940), joka kuoli eräänlaisen sankarikuoleman saattajiensa käsivarsille Helsingin rautatieasemalla lähtöjuhlallisuuksien aikana jäädessään kesken pois virastaan sairauden vuoksi.

  Eräs elämään jäänyt hänen lauseensa oli Moskovan rauhan 13.3,1940 sopimuksen allekirjoittamisen aikana. ”Kuivukoon käteni, jolla tämän paperin allekirjoitan.”

  Ja niin kävikin, että hänen oikea kätensä halvaantui ja terveys romahti lopullisesti varmasti Talvisodan raskaiden aikojen takia, vaikka hän olikin sivussa niin poliittisen kuin tietenkin myös sodan sotilaallisen johtamisen osalta. Mutta hän sai kuitenkin voimakkaasti painostamalla Rytiä hänet suostumaan vastentahtoisesti pääministeriksi uuteen hallitukseen, että ”Ryti syyllistyy sotilaskarkuruuteen ellei hän ota virkaa vastaan kun isänmaa on hädässä!!!”

  Mitäpä tuohon enää muuta lisääämään.

  Vastaa
  1. Kalergi-suunnitelma
   11.10.2021 20:11

   ”Eikä Jatkosodan poikkeusolojakaan voida täysin poissulkea, koska tuolloinkin maata johtivat rehelliset, isänmaalliset, pyyteettömät valtiomiehet, jotka eivät etsineet omaansa vaan Suomem ja sen kansakunnan tinkimätöntä etua, Tehden henkilökohtaisia uhrauksia otamalla päälleen tulevat vihat …”

   Sensijaan ainakin viimeiset kolmisenkymmentä vuotta Suomea on johtanut seuraavassa kuvattu, Suomen kansan sijasta globaalia rikollista ”elittiä” palveleva maanpetturijoukko:

   https://www.virkamafia.fi/wp-content/uploads/2021/05/Tutkintapyynto-valtiopetos-ym.-31.5.2021-1.pdf

   Vastaa
 5. Obelix
  11.10.2021 17:01

  ”En sano että Jeesuksen opetuksen mukaan eläminen on pahasta tai huono asia.” Ei niin, Hän opetti myös: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Hän opetti myöskin:
  ”Sen tähden, jokaisen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, minäkin tunnustan Isäni edessä, joka on taivaissa. Mutta joka kieltää minut ihmisten edessä, sen minäkin kiellän Isäni edessä, joka on taivaissa.” (Matt. 10:32-33)

  Oikeastaan hyvin yksinkertaisia ja selviä sääntöjä, mutta hyvin vaikeita toteuttaa erityisesti nyky-yhteiskunnan puristuksissa, joka yhteiskunta käytännössä ruokkii kaikkea vastakkainasettelua tarkoituksella.
  Mitä kirkkoihin tulee, niin ei Jeesus käskenyt rakentaa toinen toistaan prameampia (kirkkoja) rakennuksia, eikä perustamaan toinen toistaan mahtipontisimpisia ”työpaikkoja” eli leipä-virkoja. Eikä Hän myöskään kehoittanut ”kirkkoa” liimautumaan valtion ja vallan kylkeen. Alun perin *kirkolla* tarkoitettiin seurakunnan jäsenistä muodostuvaa uskovien yhteisöä, jotka muodostivat sen Kirkon kivi kiveltä yhdessä ja erikseen, ihmisiä, jotka noudattivat sydämessään Jeesuksen käskyjä parhaan kykynsä mukaan.

  Ps. Mikäköhän kumma on saanut näinkin yksinkertaiset säännöt unohtumaan ja kääntymään päälaelleen?

  Vastaa
  1. Elämän perusta
   12.10.2021 12:33

   Erittäin samaa mieltä. Ja ehkä juuri näistä opeista johtuen juutalaiset vihasivat Jeesusta ja tappoivat sen. Toisaalta, näin oli määrä tapahtua.

   Olen pitkää ihmetellyt miksi ihmiset ovat niin agressiivisia toisiaan kohtaan. Tinderit ja muuta ex-on-the -beach sekä muutkin tosi-tv ohjelmat virottavat ihmisiä normaalista elämästä. Siitä oikeasta elämästä. Jos siihen soveltaa kymentä käsykyä (joiden merkitys löytyy hieman eri muodossa monen alkueräiskansan teeseistä tai idän suurista uskonnoista/elämäntavoista) niin yhteiskunta pitää outona.

   Jos esim. jää työttömäksi eikä hae työttymyysrahaa niin silloin vasta pidetäänkin outona. Kaikkienhan pitäisi juosta rahan perässä että pystyy ostamaan aina vaan uudemman puhelimen ja tabletin. Tai isomman auton, tai reissaamaan ympäri maapalloa. Mutta jos päivässä meditoi paljon ja tekee talvisin pakolliset lämmmitykset, niin ”ompas outo ihminen”. Tai varsinkin ne jotka auttavat toisiaan ihan ilmaiseksi.

   No, alati kiireisemmät ihmiset ”juoksevat jossain vaiheessa seinään”. Ja silloin on mahdollista opettaa heitä parempan elämään. Niin itseään kuin muitakin kohtaan.

   Vastaa
 6. Kalergi-suunnitelma
  11.10.2021 20:58

  ”Nöyryyttävää se on, että olemme tilanteessa missä ihmisiä, jotka pitävät itsestään huolta (kuten itseäni) syyllistetään nyt jopa sairauden levittäjiksi koska emme ota valtion piikkiä.”

  Seuraavassa on tekstiä, jonkalaista globaalin rikollisen ”eliitin” kontrollissa oleva ja sen alajaoksen Medical Mafian voitontavoittelu-agendaa palveleva valtaVALEmedia kieltäytyy julkaisemasta: https://koronarealistit.com/tutkija-koronarokotteesta-me-teimme-suuren-virheen/

  Rokotteet ovat Medical Mafian tuottoisimpaa liiketoiminta-aluetta mm. syöpäteollisuuden ja antibioottien ohella.
  Medical Mafian koronarokotteista saamia tuottoja lisää myös se, että Mafian korruptoimat lääkintäviranomaiset ja globaalia rikollista ”eliittiä” palvelevat poliitikot ovat hyväksyneet ne otettavaksi käyttöön KOKEELLISINA eli lähes testaamattomina ja siitä huolimatta lisäksi vapauttaen lääketehtaat kaikesta vastuusta niistä vahingoista, mitä nuo testaamattomat myrkkypiikit voivat aiheuttaa ja ovat jo aiheuttaneet.

  Kuolemia aiheuttavat korona-myrkkypiikit palvevevat myös rikollisen ”eliitin” kansanmurha-agendaa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top