Diego Maradona – ihmisjumala on kuollut

Monelle Diego Armando Maradona edustaa jalkapallon sielua ja hänen poistumista muistellaan ympäri maailmaa. Marandona on monien sydämmissä suurempi kuin toinen aikamme legenda Pelé, joten tässäkin mielessä Maradonan jättämää perintö monien sukupolvien jalkapalloilijoille ja jalkapallolle lajina todella merkittävä.

Mikä teki Diegosta niin mielenkiintoisen hahmon kentällä ja sen ulkopuolella oli ilman muuta hänen asenne, sydän, sielu, periksiantamattomuus ja ennen kaikkea räikeys. Kaikki ne hetket kun hän sai yleisön pidättelemään henkeään häikäisevän taidokkailla suorituksillaan tai raivostumaan vilpistä kuten unohtumattomassa ‘jumalan käsi maalissa’ ovat todella kullanarvoisia varsinkin näin jälkikäteen katsottuna.

Maradona oli myös sillä tavoin erikoinen, että hän pärjäsi valtavan paineen alla Napolissa Italiassa, missä hän voitti puolelleen koko kaupungin vaikka häneen kohdistui suurta epäluuloa ja ajoittain myös vihaa. Maradonalla oli tietyllä tavalla epäonnea kuten monella urheilijalla, että maine mahdollisti suuren elämäntapamuutoksen, jonka seurauksena esimerkiksi huumeet saivat hänestä otteen. Loppu on historiaa ja vaikutti tietenkin negatiivisella tavalla hänen uraansa ja sitä kautta loppuelämään. Tästä asiasta täytyy olla silloiselle nuorelle Diegolle armollinen koska kaikki teemme virheitä ja siksi onkin mukava ajatella mitä kaikkea hän olisi vielä saavuttanut, jos ei olisi ratkennut väärällä hetkellä.

Oli miten oli, Marandona ja hänen elämänsä on erittäin värikäs kirja, josta voimme omalla tavalla oppia erittäin paljon, koska hänen pallollisen taidon lisäksi vahva luonne teki hänestä jotain todella ainutlaatuista, hän oli aito oman tiensä kulkija, joka uskoi itseensä ja kykyihinsä. Marandona perintö on siis loistava saavutusten valossa ja siinä miten monen ihmisen sydämmeen hän on sytyttänyt ikuisen liekin mutta myös ikävä siinä, että emme koskaan saaneet hänen täyttä potentiaalia kokea hänen valintojensa takia.

Nuorille uskoisin, että 60 vuotias elämästä viisastunut Maradona tahtoisi välittää juuri sen viestin, että kun mainetta ja kunniaa on tarjolla on tärkeä pitää jalat maassa ja keskittyä toteutukseen ja omaan tekemiseen. Kun antaa itselleen enemmän aikaa sopeutua uuteen elämään parrasvaloissa niin on varmasti vähemmän erillaisten houkutusten vietävissä, jolloin myös antaa itselleen parhaat puitteet lunastaa oma potentiaali.

Kiitos ja kumarrus kaikesta Diego, dios umano eli ihmisjumala. Ei ole väliä mitä elämässäsi teit, sillä on merkitystä, mitä meille annoit!

2 Comments

 1. Terhomatti Hämeenkorpi
  26.11.2020 15:01

  Paska luikuri ja huumeorja, tuosta nyt jumala, saatana !!!

  Vastaa
 2. Pera
  26.11.2020 18:52

  Kukas tuo Marandona on? Joku velkaa Maralle tonnin?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top