Eduskunnan istunnot 17.03. (videotallenteet)

Korona-kriisiä on käsitelty eilen ja tänään eduskunnan ja hallituksen istunnoissa ja tiedotustilaisuuksissa. Eduskunta jatkaa tänään klo.00.00 illalla keskeytettyä istuntoaan, lähetekeskustelua hallituksen asetuksesta valmiuslain soveltamisesta.

Suomi on siirtynyt poikkeustilaan poikkeuksillisissa merkeissä: Kuulimme eilen pääministeri Sanna Marinilta, että Suomen rajat suljetaan muulta kuin suomalaisten paluuliikenteeltä ulkomailta, ja tietty tavaraliikenteeltä. Tänään sisäministeri Maria Ohisalo täsmentää, että turvapaikkahakemuksia otetaan vastaan entiseen tapaan, eikä Suomen sulkeutuminen koske taikasanaa ”asyl” käyttäviä.

Hallituksen yhteistyökyky?

Moni kysyy, että kuka Suomea johtaa? -Ja kumoaako uusi versio edellisen. Hallituksen tiedotustilaisuuksissa, kuten myös valmiuslain toimeenpano asetusta koskevassa eduskuntakeskustelussa kuultiin monista suista, kuinka paljon poikkeuksellisesta uhkatilanteesta selviäminen vaatii uhrauksia ja epämukavuuden sietämistä jokaiselta suomalaiselta.

Puhujat ovat varmasti oikeassa, -senkin suhteen että jostakin asiasta luopuminen tulee hyväksytyksi, kunhan sama vaatimus ja samat rajoitteet koskevat kaikkia. Tämänpäiväisen infon jälkeen emme enää voi olla varmoja, onko näin.

Valmiuslaki-paketti, joka on nyt avattu ja ensimmäiset sen työkalut otettu käyttöön, on hyvin vaativa ja kriittinen keinovalikoima. Nyt kun tämä askel on otettu, suomalaisten mielipiteiden ja mielipide-erojen kunnioittaminen on erittäin tärkeää. Me luovumme kansakuntana osasta oikeuksiamme, joistakin mukavuuksista ja vapauksista, ja jaamme niukkuutta keskenämme. Tämä tilanne edellyttää jotaiselta mukautumista, sietämistä ja luopumista.

Väistämättä tulemme kokemaan myös katkeria menetyksiä. Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että jo kriisin alussa tiedämme että meille kerrotaan tosiasioita, meitä kunnioitetaan ja hallitus on meidän puolellamme. Vain tällöin voimme kestää tulevat tilanteet ilman napinoita, ilman ristiriitoja ja minimoiden menetykset.

Toivotan vastuullisille viisautta!

Eduskunnan istunnon videointi, suora lähetys:

Videointi: Eduskunta.

1 Comment

  1. MAANPETTURIT SOTAOIKEUTEEN
    17.3.2020 21:58

    Ketkä olivat Suomen edustajat 1995 Barcelonan kokouksessa, jossa Euroopan johtajat sitoutuivat avaamaan portit siirtıolaisvyörylle Öljymaiden tarjoamisa LAHJUKSIA VASTAAN? Sen lupauksen ja kunkin ohjelmaa toteuttavan Euroopan johtajan maanpetoksesta on koko virrassa kyse ja lahjusten jatkumisesta ilmeisesti nyt. Ei tämä ole hallituksen maa eivätkä verorahat ole hallituksen varoja. Tämä on veronmaksajien maa ja verot käytettävä kansalaisten edun mukaisesti. Maanpetoksen tunnusmerkit paistaa kuin aurinko verhojen läpi.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top