Eduskunnan kyselytunnilla tänään torstaina kuumat keskustelut

Tasavallan tila ja hallituksen ”aikaansaannokset” varmasti puhuttavat kansanedustajia ja ministereitä tänään eduskunnan kyselytunnilla.

Eduskunnalla ei ollut koronan takia istuntoja tiistaina ja keskiviikkona, ja pääministerin harvasanaisuus medialle ja kansalaisille on saattanut jättää moniakin kysymyksiä ilmaan.

Suullisella kyselytunnilla ovat vastaamassa seuraavat ministerit:

 • Pääministeri Sanna Marin,
 • tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko,
 • valtiovarainministeri Matti Vanhanen,
 • ulkoministeri Pekka Haavisto,
 • oikeusministeri Anna-Maja Henriksson,
 • perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru,
 • työministeri Tuula Haatainen,
 • elinkeinoministeri Mika Lintilä,
 • maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä,
 • kuntaministeri Sirpa Paatero,
 • puolustusministeri Antti Kaikkonen,
 • pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist,
 • eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen,
 • sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen,
 • kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari,
 • liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.
 • ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen,
 • sisäministeri Maria Ohisalo,
 • opetusministeri Jussi Saramo.

Lähetys alkaa istunnon alkaessa klo. 16:00. Tallenne on nähtävissä samasta videoikkunasta istunnon jälkeen. Istunnon asialista on videoikkunan alapuolella.

Videolähetys: Eduskunta.

Muut asiat listalla tänään torstaina:

 • Asiakohta 3: Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi työttömyysturvalain 11 luvun väliaikaisesta muuttamisesta annetun lain voimaantulosäännöksen muuttamisesta HE 11/2021 vp; Valiokunnan mietintö TyVM 1/2021 vp; Ensimmäinen käsittely (mietintöön sisältyy §-vastalause) (vain äänestys).
 • 4: Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi sairausvakuutuslain väliaikaisesta muuttamisesta HE 13/2021 vp; Valiokunnan mietintö
  StVM 4/2021 vp; Toinen käsittely (mietintöön sisältyy §-vastalause).
 • 5: Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi liikenteen palveluista annetun lain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta, laivaväestä ja aluksen turvallisuusjohtamisesta annetun lain 13 §:n väliaikaisesta muuttamisesta sekä liikenteen palveluista annetun lain väliaikaisesta muuttamisesta annetun lain sekä laivaväestä ja aluksen turvallisuusjohtamisesta annetun lain 13 §:n väliaikaisesta muuttamisesta annetun lain kumoamisesta HE 10/2021 vp; Valiokunnan mietintö LiVM 5/2021 vp; Toinen käsittely.
 • 6: Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi vahvasta sähköisestä tunnistamisesta ja sähköisistä luottamuspalveluista annetun lain muuttamisesta sekä vahvasta sähköisestä tunnistamisesta ja sähköisistä luottamuspalveluista annetun lain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta annetun lain voimaantulosäännöksen muuttamisesta HE 237/2020 vp; Valiokunnan mietintö LiVM 6/2021 vp; Toinen käsittely.
 • 7: Hallituksen esitys eduskunnalle vankeusaikaisen rikollisuuden estämisen ja laitosturvallisuuden ylläpitämisen tehostamista koskevaksi lainsäädännöksi HE 6/2020 vp; Valiokunnan mietintö LaVM 1/2021 vp; Ensimmäinen käsittely.
 • 8: Hallituksen esitys eduskunnalle terrorismin rahoittamista koskevien säännösten muuttamiseksi HE 135/2020 vp; Valiokunnan mietintö LaVM 2/2021 vp; Ensimmäinen käsittely.

2 Comments

 1. OnneaVaan
  11.3.2021 10:43

  Ei liity tähän uutiseen, mutta…. Mielenkiintoista tietoa (tai totuutta?) missä koronaa Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa esiintyy poikkeavasti? Kannattaakohan maahan pohtia ulkonaliikkumiskieltoja, jos tautia ”jostakin kumman syystä” esiintyy muutamilla alueilla MERKITTÄVÄSTI enemmän kuin muualla.

  Tuolta löytyy Helsingin tiedot kartalla miten eri alueilla Koronaa on: https://www.hel.fi/helsinki/korona-fi/sote-palvelut/korona-tilanne/
  Postinumeroalueet löytyy taulukosta: https://www.hel.fi/static/helsinki/korona/koronavirustartunnat-20210310.pdf
  Useampia satoja uusia (ja tietysti myös vanhoja) tartuntoja löytyy Etelä-Vuosaaresta (mm. Meri-Rastila, Rastila), Kontulasta ja Myllypurosta. Muilla alueilla tautia on reilusti vähemmän?!

  Vantaalla julkaistut tilastot on vähän huonommassa muodossa, mutta ”mielenkiintoinen asia” sieltäkin paljastuu/selviää: https://www.vantaa.fi/terveys-_ja_sosiaalipalvelut/paivystys/koronavirus/vantaan_koronavirustilanne Tartuntoja on eniten Myyrmäessä, Hakunilassa ja Tikkurilassa.

  Turussa tilastoja ei ole julkaistu ollenkaan vaan löytyy tietoa missä kaupungin laitoksissa on ollut tartuntoja: https://www.turku.fi/korona/tartunnat-ja-altistukset Tuossa ei oikein ole informaatiota, mutta Varissuon koulun 7 uutta tartuntaa 15.2. ”pomppaa silmään”. Turun Sanomissa asiaa on uutisoitu 4.3. : https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/5242308/Naille+Turun+alueille+koronatartunnat+keskittyvat++erityisesti+kolme+postinumeroaluetta+dominoi+tilastoja Sieltä näkee ilman rekisteröitymistä alkutekstin, jossa sanotaan, että tilastojen kärkeen tartunnoissa nousee Varissuo ja Pääskyvuori. Kolmatta aluetta ei enää näe jutusta. Tuolla kuitenkin kerrotaan, että viime vuoden lopulla koronaa on torjuttu yhteistyössä ”erilaisten” toimijoiden kanssa: https://aamuset.fi/artikkeli/5136261/Turku+taltuttaa+koronaepidemiaa+yhteistyolla+imaamien+ja+muiden+maahanmuuttajien+vaikuttajien+kanssa

  Nuo Helsingin alueet on erittäin tunnettuja ’rikkaasta kulttuuristaan’. Samoin Vantaakin alueet on ’monimuotoisia’. Vaikkapa Hakunilasta on juttua tuolla: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201809042201165874 Turunkin alueet on ’rikkaita seutuja’.

  Pitääköhän nyt sitten noiden muutamien ”ei-kontrollissa pysyvien” alueiden vuoksi vaaleja siirrellä ja alkaa julistamaan muitakin alueita koskevia ulkonaliikkumiskieltoja? Uutisointi on pitkälti sitä, että Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa koronaa esiintyy valtava-gauheasti, mutta -pääosa- Uudenmaan ja Varsinais-Suomen alueista on samassa tilanteessa kuin muu Suomi. Totuutta tilanteesta on vaan melko mahdoton kertoa/julkaista, ettei nouse valtava kohu siitä miten kauheita rasisteja tässä maassa ollaan (varsinkin kun niitä natsikulkuietakin marssii Helsingissä ikkuinoiden alla jatkuvasti -ainakin Piha on niitä bongaillut-).

  Olisiko juttuaihe Extra Uutisiin?

  Vastaa
 2. sampsa
  11.3.2021 11:59

  Maahanmuuttovirasto 750 000 EUR 2-7 asiakasta …täysihoito …
  https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/43961/notice/66984/overview

  Hankittava palvelu sisältää asumispalvelun, ateriapalvelun täyshoitoperiaatteella, ympärivuorokautisen valvonnan ja turvatoimet, psykososiaalisen tuen sekä mahdollisen avustamisen arjen asioinnissa. Palvelun sisältö ja siihen liittyvät

  vaatimukset on kuvattu liitteellä 1 (Hankinnan tausta ja tavoitteet) sekä liitteellä 2 (sopimusluonnos). Asumisyksikön/-yksiköiden tulee sijaita Etelä-Suomen AVI-alueella. Palvelun piirissä on samanaikaisesti arviolta 2-7 asiakasta, sijoituksen kesto on tyypillisesti 2-6 kuukautta (sitomaton arvio).

  https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/43961/notice/66984/details

  Sopimuksen tekemisen päivämäärä
  18.2.2021
  Sopimuksen viite
  MIG-2021-6-Sop
  Sopimuksen nimi
  Ihmiskaupan uhrien tuettu turvallinen asumispalvelu
  Sopimuksen / osan kokonaisarvo
  750 000 EUR

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top