Eduskunnassa tänään toinen täysistunto 17:15 (SUORA)

Eduskunnassa toisessa täysistunnossa käsittelyssä lisätalousarvio ja uudenmaan eristämisen lähetekeskustelu.

Täysistunto klo 17.15 (klo 22 aikaraja ei voimassa)

 • Ainoassa käsittelyssä VaV:n mietintö lisätalousarviosta
 • Äänestykset lisätalousarviosta (istunnossa lyhyt tauko ennen äänestyksiä)
 • Lähetekeskustelussa valtioneuvoston asetus valmiuslain 118 §:ssä säädettyjen toimivaltuuksien käyttöönotosta (M 8/2020 vp) ja valtioneuvoston asetus valmiuslain 95 §:n 2 momentissa säädetyn toimivaltuuden käyttöönotosta ja 96-103 §:n soveltamisesta (M 7/2020 vp) (huom! yhteinen keskustelu)
 • Ilmoitetaan saapuneeksi ja otetaan lähetekeskusteluun valtionneuvoston tänään iltapäivällä eduskunnalle annettavat kiireelliset hallituksen esitykset

Videointi: Eduskunta.

5 Comments

 1. Jussi
  26.3.2020 17:07

  Suomalaisia suojellaan koronalta sulkemalla Uusimaa. 1,5kk sitten olisi voitu suojata sulkemalla rajat ja pitämällä virus suuremmin ulkona maasta ja ne vähät ketjut olisi voitu selvittää Mutta ”Suomi on varautunut paremmin kuin muut Pohjoismaat”, olihan? Ihan samoin Suomalaisia suojellaan muslimeita asentamalla betoniesteet toreille. Ongelma selkeästi tälläkin kertaa PITI SAADA MAAHAN. Saako viruksen tai rahamaailnan talutusnuorassa roikkuvien poliitikkojen motiiveja arvailla vai onko kyse rasismista?

  Vastaa
 2. Maan parasta ajatteleva
  26.3.2020 18:03

  Katselin kyselytuntia ja ilmeni, hallitus pelkää vastuunottoa. Hallitus voisi yhdessä presidentin kanssa tiedottaa ja määrätä poliisit ja sotilaat rajoittamaan vaarallista turhaa liikennettä välittömästi. Nyt asiaa haudotaan perustuslakivaliokunnassa ja eduskunnassa. Hallitus ei ole enää vastuussa määräyksen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista, mutta kuka vastaa mahdollisista hitaasta päättämisestä johtuvista kuolemista.
  Suomessa on ollut hallituksia, jotka uskalsivat ottaa vastuun päätöksistään, joiden seuraukset olivat rankkoja, joihin verraatuna liikumisrajoitukset aiheuttavat mitättömiä seurauksia. Ministerin ovat vielä lapsia virkaansa. Ihmettelin kyselyä seuratessa, kun ei kukaan udellut rohkeudesta ottaa vastuu vakavassa asiassa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   26.3.2020 20:54

   Totta. Hallitus on nyt valmiuslailla ottanut itselleen valtaa, mutta yhä kätkeydytään virkamiesjohdon taakse. Onko käytössä valmiuslaeit vai ei? Poliisi kertoi päivällä, että käyttävät normaaliajan valtuuksia Uudenmaan sulkemis-operaatiossaan. #Hätätilahallitus, ja vähän äkkiä! #Saulilta odotan jämäkkää ulostuloa. Ministerilista uusiks, kaikki puolueet kantamaan vastuuta, ja TÖIHIN!

   Vastaa
   1. Juha
    27.3.2020 10:10

    Tämähän on normitapa reagoida kriiseihin.. Hallitus on saanut oppinsa tästä ”kyllä herra ministeri” TV sarjasta

    https://youtu.be/nSXIetP5iak

    Vastaa
 3. Maan parasta ajatteleva
  26.3.2020 18:23

  Pääministerin väitetään sanoneen haastattelussa 23.3. ”Emme pysty pysäyttämään tautia, emmekä pyri siihen.”
  Luultavasti tähän on tullut vihje THLsta. Mutta silti on vastuunpakoilua, kun ei tappavaa tautia pyritä rajoittamaan. Liikkumisoikeudet ovat perutuslaillinen oikeus, ja vaatii vallassa olijalta suurta rohkeutta ja vastuunkantoa rikkoa lakia nopeilla liikkumisrajoituspäätöksillä. Rohkea presidenttikin puolustusvoimien ylipäällikkönä voisi antaa armeijalle määräyksen estää liikkumista ja katsoa, mitä tapahtuu.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top