Eduskunnassa: Turve pölisi, Kiuru lauloi korkealta ja tuomion pasuuna jylisi

Eduskunnan kyselytunnista käytettiin enemmän kuin puolet turvetuotannosta tai paremminkin sen alas-ajosta vääntämiseen.

Perussuomalaisten Mauri Peltokangas peräsi hallitukselta ja etenkin Keskustalta miksi se haluaa olla mm. turpeen suhteen ajamassa myrkynvihreää agendaa mitä Suomi ei kestä? Keskustalainen elinkeinoministeri Mika Lintilän mukaan turpeen verotus ei ole ongelma vaan se, miten turpeen tuotannosta työttömäksi jäävät ja jo jääneet saadaan työllistettyä.

Heikki Autto Kokoomuksesta pohjusti kysymystään kertomalla kuinka itärajan yli tulee nykyään enemmän hakekuormia kuin ihmisiä.
Autto kysyikin, että onko Suomen tarkoitus tehdä energiapolitiikkaa Venäjän hyväksi? Pääministeri Sanna Marin (SDP) vastasi -kuin vastauksena kaikkiin maailmassa esitettyihin, esitettäviin ja vielä esittämättömiin kysymyksiin- jonnekin salin takaseinään tuijottaen ja monotonisella äänellä: ”Vihreä siirtymä tuo Suomelle työpaikkoja.”

Mika Lintilän mukaan meidän on siirryttävä turpeesta hakkeeseen mutta, vaikka kaikista turve-työttömistä ei byrokraattia todellakaan tule ”niin on aika vaikeaa sellaisesta joka on 40 vuotta nostanut turvetta tehdä myöskään lähihoitajaa”.

Kiuru ei ole kukko mutta -näemmä- kiekaisee

Se alkoi heti: Ministeri Krista Kiurun lämpö alkoi nousta ja ääni kohota, kun alettiin kysellä vanhusten kotihoidosta. Kokoomuslainen Pia Kauma sanoi puheenvuoronsa aluksi, että ”Suomessa on kotihoidossa 200 000 ikäihmistä mutta julkisen puolen hoito on niin huonoa, että viimeisen neljän vuoden aikana valitusten määrä on puutteellisen tai huonon hoidon vuoksi nelinkertaistunut”. Vastaukseksi Kiuru lähes kirkaisi, että ”päin vastoin”. Ja, että hallitus on tehnyt hyvää työtä ja tekee hyvän paketin vanhustenhoidon hyväksi.

Kokoomuslaiset Saara Sofia Siren ja Ben Zyckowiz saivat Kiurulta keittämään yli, kun Siren tiukkasi vanhustenhoidon kokonaisuudistusta. Ja BZ piikitteli Kiurulle, että ”ette ole a-studiossa missä saatte puhua ilman oppositiota”. Ben Z viittasi tuoreeseen ”tutkimukseen” toteamalla, että ”kotitalousvähennys toimii käytännössä mutta ei teoriassa”. Olisiko hallitus siis valmis parantamaan kotitalous-vähennystä?”.

Tähän Kiuru ei edes kyennyt vastaamaan vaan pääministeri Marin vastasi, että ”Kotitalousvähennyksen ongelma on se,että se kohdistuu pääosin hyvätuloisiin”. No siinä maskit pölisivät, kun varsinkin ”icke-sosialistien” puolella edustajat sen verta kun kehtasivat, buuasivat pääministerin mielipiteelle. -Paheksunta ylitti hallitus-oppostiorajan.

Vielä Marin kuittasi Sirenille, että ”Miksi te ette tehneet hallituksessa ollessanne vanhustenhuollon kokonaisuudistusta”. Totta kai niinkin voi kysyä, mutta on pidetty aikas lapsellisena sitä, että kun istuvalla hallituksella -oli se mikä milloinkin- on valta tehdä lakien rajoissa mitä se haluaa, niin ammoisten aikojen kaivelu tyyliin ”miksi te itse ette” tai ”ettepä te itse” jne.

Hallituksen pää pölkylle

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho esitti kyselytunnin jälkeen eduskunnalle PS:n KD:n ja Liike Nyt:in yhteisen välikysymyksen, jonka keskeinen teema on se miksi hallitus toimii nk. EU:n elvytyspaketissa Suomen kansan etujen vastaisesti ja muiden esim. etelä-Euroopan maiden etujen mukaisesti.

PS.
Kun on pidetty hallituksen puolelta kovin tarpeellisena t. välttämättömänä tukea Välimeren alueen maiden tuontia meiltä, -meidän omilla rahoilla- niin tosiasia kuitenkin on, että niiden osuus Suomen viennistä jää viiteen siis 5 %:iin, mikä on kovin vähäinen osuus, eikä se kaada maamme taloutta, vaikka jäisi kokonaan saamatta.

Seppo Huhta

1 Comment

  1. juha.
    11.2.2021 20:00

    Saamme olla onnellisia siitä, että edes joitaikin jää vielä puhumaan tästä ”harakiri” hallituksesta, jonka itsepintainen tavoite on tuhota Suomi kivikauteenb ilman ensimmäistäkään pommia!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top