Eduskunnassa vaadittiin kiintiöpakolaisuuden nollaamista

Perussuomalaiset esittivät torstain kyselytunnilla vaatimuksen kiintiöpakolaisuuden väliaikaisesta nollaamisesta, koska sen järjestelmän kautta tulee lähes pelkästään lähi-itäläisiä ja pohjois- afrikkalaisia. Ja kun nyt Ukrainan sodan vuoksi maahamme tulee ennen muuta naisia ja lapsia, ja näin ollen heihin tulee nyt panostaa.

(Kuva: Krista Mikkonen aiemmassa istunnossa, Eduskunta)

Vihreä sisäministeri Krista Mikkonen ei vastauksessaan antanut milliäkään periksi vaan tiukasti tuijottaen vakuutti, että juuri nostettua kiintiöpakolaismäärä ei lasketa, vaan pidetään ennallaan.

Kokoomus peräsi vastausta siihen miten ukrainalaisopiskelijat voisivat jatkaa opintojaan myös Suomessa? Hallitus vastasi ministeri Antti Kurvisen suulla, että on meneillään selvitystyö jonka perusteella yliopisto-opiskelijoille ja – tutkijoille järjestetään mahdollisuus jatkaa opintoja ja tutkimustyötään.

Kristillisten mukaan suomalaiset haluavat auttaa ukrainalaisia. Mutta ovatko suomalaiset työmarkkinat valmiita ukrainalaisten työllistymiseen? Ministeri Haatainen vastasi, että työvoimatoimistojen tulee voida auttaa ukrainalaisia työelämään mutta nyt on vielä viiveitä.

Perussuomalaiset penäsivät lisäksi sitä, että nämä jopa kuusi kertaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet vieläkin ovat täällä, ja kuluttavat varoja joita kipeästi tarvittaisiin ukrainalaispakolaisten auttamiseksi.

Sisäminiseri Mikkonen kertoi, että turvapaikkamenettelyä tullaan uudistamaan, mutta sitä hän ei tietenkään kertonut miten tuota tp-järjestelmää ollaan uudistamassa, saatikka kiristämässä.

Tunnelma kuumeni: Lähi-Itä versus Ukraina

Vaikutti siltä, että vihervasemmisto ei laita tikkua ristiin, eikä anna lantin lanttia tässä asiassa ukrainalaisten eduksi.

Sosiaalidemokraattien edustaja samaisti maahamme tulleet mm. somalimiehet ja ukrainalaislapset, ja piti perussuomalaisia kylminä, kun PS suhtautuu ukrainalais-taaperoihin myönteisemmin kuin miehiin Afrikasta ja Lähi-idästä. Demareita huoletti, että kuinka noiden muualta kuin Ukrainasta tulleiden oleskelulupia edistetään.

Mikkosen mukaan tämä erittäin tärkeä asia laitetaan mahdollisimman nopeasti kuntoon. Toimittajalle jäi kuulokuva, että todellakin tuo on ministeri Mikkoselle sydämen asia,

Kokoomus kyseli myös, että onko selvitetty onko Ukrainasta tulleissa opettajia? Opetusministeri Li Andersson kertoi, että laki sallii sen, että voidaan hyödyntää ukrainalaisia opetustyössä, vaikka ei aina olisikaan muodollista pätevyyttä.

Perussuomalaiset vaativat kertomaan, että onko hallitus samaa mieltä Amnesty Internationalin kanssa, jonka edustaja syytti kaikkia suomalaisia rasismista eilen TV-lähetyksessä ?

Tasa-arvoministeri Thomas Blomqvist vastasi, että totta kai suomalaiset haluavat auttaa, ja ennen kaikkia nyt pitää auttaa ukrainalaisia pakolaisia. Itse kysymykseen ovatko suomalaiset -niin kuin Amnestyn edustaja Ylen Aamu TV:ssä väitti -syyllistyneet ”rakenteelliseen” rasismiin, koska Suomen Amnestyn mielestä eurooppalaiset ja suomalaiset suhtautuvat ystävällisemmin ukrainalaisiin äiteihin ja lapsiin, kuin vuonna 2015 tänne tulleisiin aikuisiin miehiin.

Salissa vallitsi ensimmäisen kerran kuukausiin hyvin ”virkeä fiilinki” eli toisten puheenvuoroihin ja ministereiden vastauksiin reagoitiin hyvinkin äänekkäästi, -todellakin pitkästä aikaa.

Poissa olivat ”sotaväsymys” ja ” kevätmasennus”-hyvä niin.

Seppo Huhta

6 Comments

 1. pöh
  1.4.2022 19:00

  Kaikki tuo on pelkkää näytelmää.

  Nyt esimerkiksi ”ukrainan tilanteen takia” tulee ukkoja lähi-idästä ja afrikasta.
  Ne oikeat pakolaiset ukrainalaiset naiset ja lapset ei uskalla enää edes tulla, johtuen valepakoloisista joita on keskukset täynnä.

  Vastaa
 2. Nolla nolla seitsemän
  1.4.2022 20:03

  Pitää todeta täältä vähän kauempaa että sekä kansasta että sen edustjista on tullut tyhmiä. Tai, ainakaan se ei ole näkynyt aiemmin näin selvästi.

  Kansalla menee kurjasti ja talous on ollut lamassa jo viisi vuotta. Siitä huolimatta tänne haalitaan väkeä maan ääristä. Sellaista väkeä joka ei tule koskaan tekemään tuottavaa työtä. Naiset tulevat tänne lisääntymään ja vievät siten suomalaisten mahdollisuuden saada oman rodun lapsia. Suomalaisille kun ei makseta vuokria tai anneta toimentulotukia samassa määrin.

  No, minä menen saunaan ja sitten nukkumaan. Ehkä huomena on parempi päivä. Ehkä huomena kuulee jo jotain järkevää.

  Vastaa
 3. Timppis
  1.4.2022 21:54

  Mitä suhtautumiseen tullee,ukrainalaiset naiset ja lapset ei kairaa joukolla suomalaislapsia rectumiin ilman lupaa tai edes luvan kanssa.

  Vastaa
 4. Jallu
  2.4.2022 13:17

  Siis Thomas Blomqvist Ei tainnut vastata siihen rakenteellisen rasismin kysymykseen mitään. Eli vastasi samalla tavalla kuin muutkin ministerit kysymyksiin. Ei mitään varsinaista vastausta.

  Vastaa
 5. Heikki
  3.4.2022 07:17

  miettikää mitä nämä ovat saaneet aikaan

  MTV3
  Soviteltu työttömyysturva täydentää monen osa-aikaista tai pätkätyötä tekevän palkkatuloja. Soviteltua etuutta saavien määrä kaksinkertaistui viime vuosikymmenellä.
  Kaikki eivät ole tienneet, että työnteon ohella voi hakea myös työttömyysturvaa
  , kertoo yksilöohjaaja Sari Harsu.
  joka johtuu että nämä tahot eivät maksaa edes minimi palkkaa työstä
  jolla tulisi toimeen omillaan
  tämä järjestelmä muistuttaa riistokapitalismi kommunismilta
  ja sitä sosiaaliturvaa hyväksi käyttää eniten työnantajat
  maximi voitot mielessään
  miettikää tämä on kokoomuksen politiikan tulos
  tämä on myös keino tehdä ihmiset täysin riippuvaisiksi sosialismista valtion armo paloista kuten kommunismissa
  eli kokoomus onkin sosialisti kommunismia kannattava puolue
  ei vapautta valtion kontrollista haluava puolue
  tai että ihmiset tulisivat toimeen palkkatuloillaan ilman valtion sosialismin tukiaisia

  Vastaa
 6. Heikki
  3.4.2022 07:22

  eli suomeksi nämä kokoomuslaiset ovat siirtäneet jopa alle minimipalkan työn kustannukset
  valtion maksettavaksi

  Soviteltua etuutta saavien määrä kaksinkertaistui viime vuosikymmenellä.
  kuka sen työssä ja leipäjonoon on aiheuttanut kysymys

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top