Eduskunta lähettää suomalaisia sotimaan: Afganistaniin aseistettuja suomalaisia sotilaita

Suomi lähettää sotajoukon hakemaan Suomeen Kabulista, vaikka väkivalloin, Suomen kansalaisia siis sekä nk. kantasuomalaisia lomailevia kansalaisuuden saaneita afgaaneja, että suomalaisten palveluksessa olleita paikallisia perheenjäsenineen.

Asian pohjusti eduskunnalle tänään dystooppisen puheen pitänyt vihreä ulkoministeri Pekka Haavisto. Hän kuvaili leiskuvan helvetin, joka Afaganistanissa ja etenkin Kabulissa hänen kuulemansa mukaan vallitsee.

Haavisto sanoi myös, että aiemmin hallituksen päättämän 170 hengen tuotavien määrän lisäksi olisi tuotava oikeastaan hänen mielestään ihmisjoukko jonka lukumäärä on ”lähempänä tuhatta kuin viittäsataa”.

Tilanne on saatujen tietojen valossa Kabulin lentokentällä enemmän tai vähemmän kaoottinen, vaikka Yhdysvaltain armeija siellä ainakin koittaa pitää yllä jonkinlaista järjestystä. Olkoonkin, että lähtevät suomalaiset sotilaat on varustettu vähintäänkin riittävällä aseistuksella ja muilla tarvikkeilla ja ovat vapaaehtoisia niin he eivät ole haavoittumattomia, eivätkä kuolemattomia.

Kun näin menetellään eli sinne aseiden kanssa mennään niin on selvää, että heidän siellä ja meidän täällä on varauduttava kaatuneisiin ja haavoittuneisiin.

Taleban on aivan arvaamaton, sen puheisiin ja lupauksiin ei voi luottaa. Esim. Taleban lupasi muutama päivä sitten, että se kunnioittaa naisten ja tyttöjen oikeuksia koraanin hengessä mutta jo samana päivänä saimme uutisia joiden mukaan tuo jatkuvasti rikoksiin ihmiskuntaa vastaan syyllistynyt joukkio haki ovelta ovelle teinityttöjä joukkoraiskattavaksi. Koraani kyllä lupaa raiskata vääräuskoisia mutta afgaanit ovat 99,99 prosenttisesti muslimeja

Eli on mahdollista, että evakuoinnit sujuvat ilman verenvuodatusta -toistaiseksi eivät ole sujuneet. Vähintäänkin yhtä mahdollista on, että taleban ryhtyy sotatoimiin lentokenttäalueella toimivia kansainvälisiä joukkoja ja maasta pois yrittäviä kansalaisiaan vastaan.

Kiire ! Kiire ! Mihin? Kuolemaan?

Useimmat kansanedustajat pitivät erittäin tärkeänä, että toimitaan mahdollisimman nopeasti. Se on ymmärrettävää, mutta sen sijaan se että nykyistä päätöksentekojärjestelmää vielä hoputettaisiin, ja mahdollisesti eduskunta ohitettaisiin vastaavan tilanteen toistuessa myöhemmin. Etenkin vihreillä tuntui olevan kaipuuta moiseen, vaikka eivät sitä suoraan uskaltaneet sanoa.

Mielikuvitellaanpa seuraavaa: Unkarissa jostain syystä tulisi Afganistanin tätä päivää vastaava tilanne ja tulilinjalla olisivat nykyisen pääministerin Viktor Orbanin kannattajat niin arvelen, että silloin ei vihreillä olisi kiire mihinkään.

Me olemme mennessämme väkivaltaisin aikein Kabuliin de facto sodassa Afganistania nyt hallitsevan Taleban kanssa.

Talebanien, vaikka ovatkin -mukamas- ”ISIS:n” vihollisia on kuitenkin ensitöikseen ollut kiire vapauttaa ISIS-vangit Afganistanin vankiloista. Kun talebanit hallitsivat edellisen kerran Afganistania vuodesta 1996 aina vuoteen 2001 jolloin USA aloitti kostosodan kaksoistornien terrori-iskun jälkeen, niin tuona aikana talebanien ja myöhemmin ”ISIS:n” menettelyissä naisia ja tyttöjä sekä sukupuolivähemmistöjä kohtaan ei ole mitään eroa.

Uutta ilmaa ”meillä-on-unelma” -palloon

Tätä näyttävät puhaltavan entiset kommunistit, niin Vasemmistoliitto meillä ja esimerkiksi Linke Saksassa. Ja totta kai vihreät joka paikassa. Ja huomionarvoista on, että Suomessa myös RKP haluaa nostaa reippaasti pakolaisten määrää täällä. Uusäänestäjien hinku noilla em. puolueilla on hillitön, ja syykin on selvä: Kun ei enää omasta maasta löydä lisää kannattajia niin on tuotava muualta, aivan mistä vaan.

Nyt kuitenkin ongelmaksi on noussut se, että sekä Merkel, että Macron ja monet, monet muut valtiojohtajat ovat ilmoittaneet, että eivät salli vuoden 2015 holtittoman pakolaistsunamin rantautuvan Eurooppaan. Kuusi vuotta sitten syksyllähän pääsyyllinen oli juuri Angela Merkel joka avasi portit Saksaan, kun Unkari oli vyöryn tiellä.

Meillä SDP, PS, Kokoomus, Keskusta, KD eikä Liike Nyt haikaile tuota sekasorron aikaa takaisin. -Siitä yllämainituille puolueille hatunnosto. Hallituksessa tuo tarkoittaa sitä, että voimasuhteet ovat pakolaisvirtaa vastaan 11/7 ja eduskunnassa 154/46.

Ilmeisesti juuri demarien kantaan on vaikuttanut mahdollinen järkiintyminen mutta myös se, että Saksa ja Ranska ovat ottaneet uuden asennon. Näin ollen pääministeripuolueemme ei halua varsinkaan Saksan kanssa ruveta rettelöimään ja, kun vielä pääministeri Sanna Marinilla on lämpimät suhteet ”Gallian kukkoon” presidentti Emmanuel Macroniin niin vihreiden ja Vasemmistoliiton elitistinen johto -jo ennestään Marinin vierastama- ei ole kyennyt puhumaan sosiaalidemokraatteja puolelleen.

Toivon sydämestäni, että tehtävä operaatio onnistuu ilman kaatuneita ja haavoittuneita ja myös sitä, että mitään ”pikkusotia” saatikka isompia ei todellakaan vastaisuudessakaan päätä joku vasemmiston, vihreiden ja RKP:n blokki, eikä mikään muukaan taho kuin eduskunta.

Sotaan ei mennä ”ohituskaistaa” myöten, onko selvä ? !

Seppo Huhta

6 Comments

 1. Yhden hinnalla 10 kaupan päälle
  20.8.2021 18:03

  Seurasin istuntoa. Minusta lähetyksen lopuksi Halla -aho totesi ns selvän totuuden.

  Vastaa
 2. Kuti
  20.8.2021 19:29

  Ne haluaa hakea maanpetturit tänne eläteiksi. Afgaaneilla on oikeus tuomita maansa viholliset kuten myös meilläkin täällä.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   20.8.2021 20:25

   Nämä talipaavit ovat toisesta suunnasta katsoen maansa vihulaisia, -noin 50%:lla afgaaneja on tietty vissi syy ajatella siihen suuntaan.

   Vastaa
 3. Kuti
  20.8.2021 23:56

  Hyvin vähän hallituksen joukot ja se 50% laittoi median tietojen mukaan talibanille vastaan bidenin nukkumaan menon jälkeen. Joten tuskin edellisellä hallinnolle oli oikeastaan edes kansan tukea, nehän olivat heille vieraita jotka ryöstivät maata.
  Kyllä mä kannatan sukupuolten tasa-arvoa ja itsemäärämis-oikeutta, mutta se ei liity tähän koska muslimit on muslimeja omilla muslimikulttuurinsa tavoillaan. Valitettavasti olemme huomanneet sen myös jatkuvan meillekin asettautuessa, joten mistään he eivät ole tähän mennessä mitään oppineet.

  Meillä on edelleen ”tiitisen lista” kaapissa ja sitä samaa kulttuuria nää meidän valitsemat poliitikot ovat jatkaneet tähän päivään saakka. Rikolliset tekevät usein yhdessä toimintaa yhteisin intressein.

  Vastaa
 4. Orang Utang
  21.8.2021 11:04

  > että nykyistä päätöksentekojärjestelmää
  > vielä hoputettaisiin, ja mahdollisesti
  > eduskunta ohitettaisiin

  Tässähän se pointti tuli. Tyranniaan ei voi hypätä yhdellä loikalla vaan on edettävä askel kerrallaan. Nythän tilanne lienee se, että sodanjulistusta ei tarvita eikä presidentiltä tarvitse kysyä. Asia on jo päätetty ylemmällä taholla. Ulkomailla.
  – Eduskunnan tehtävä on vain keksiä tilanteeseen sopivat selitykset.

  Tällä tavalla Suomikin on «ajautunut» tilanteeseen, jossa maan rajojen ja perustuslain puolustaminen edellyttää sotilaallista hyökkäystä maapallon toisella puolen olevaan valtioon.

  Jalot puheet kertovat, että yksilöllisesti poimimme vain valikoidut pakolaiset, mutta tilanne on se, että koneen laskeuduttua kentälle se hetkessä täyttyy vellovasta ihmismassasta, joka ei suostu poistumaan kuin kuolleena tai sitten ulkomailla.
  – Jos koneen kuormasta, 400 pakenijaa, olisikin sitten neljä «suomalaista», niin se tarkoittaa, että tuhannen suomalaisen kotiuttamiseksi tänne on tuotava 100’000 ihmistä.
  – Eikö nämä ihmiset voitaisi tuoda jonnekin Afganistanin turvalliseen naapurimaahan YK:n keskitysleirille. Sieltä sitten huutokaupataan pakolaiset Euroopan keskuspankin rahoilla eniten velkaa ottaville maille.

  Vastaa
 5. juha.
  21.8.2021 15:21

  Raakasti sanottu, mutta jäisivät koko porukka sinne hakijoineen päivineen. Ehdottomasti Pekka Haavisto mukaan, tuo valehteleva puliveiraaja, joka hankkii aina jokaiseen mahdolliseen kusilätäkköön pienen Suomen!

  Mennä nyt sinne ammuskelemaan koettuja kurkun katkojia. Talebanit tulevat vielä tänne ”vastavierailulle” niin kuin ”kohteliaaseen” protokollaan kuuluu. Ja se on miljardi kertaa vahingollisempaa kuin Saksan diktaattorin Adolf Hitlerin ”itse kutsu” Marsalkka Mannerheimin syntymäpäiville 4.6.1942, josta Suomen valtiojohto ei varsinaisesti ollut kovin ilahtunut.

  Suurin rikos on viedä sotilaitamme Afganistaniin suureen hengen ja terveyden vaaraan tänne tuotavien jihadistien takia, sillä Marinin hallitus ei olisi korviaan lotkauttanut, jos kysymyksessä olisi oikeita suomalaisia!!!

  Sveitsi sanoo välittömästi turvapaikkaoikeuden, jos nk. ”pakolainen” lähtee lomalle kotimaahansa!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top