Egypti: Aseellinen hyökkäys kopti-kristittyjä kohtaan

Seitsemän henkilöä on saanut surmansa ja 14 haavoittunut aseellisessa terrori-iskussa kopti-kristittyjä pyhiinvaeltajia kuljettaneeseen bussiin Minyan luostarin luona.

Asiasta kertoi Egyptin koptien arkkipiispa. Minyaan on kohdistunut terroritekoja aiemminkin. Vuonna 2017 samanlaisessa iskussa pyhiinvaeltajien bussi-saattueeseen kuoli 28 ja haavoittui 22 kopti-kristittyä. Väkivalta kristittyjä kohtaan on kiihtynyt Lähi-Idässä islamismin myötä.

Egypti, Syyria, Irak ja Pohjois-Afrikka olivat pääosin uskonnoltaan kristittyjä ennen islamilaista valloitusta, ja suurin osa kristillisten kirkkojen kannattajia asui tällä alueella. Egyptissä vanhakantaisia kristittyjä sanotaan kopteiksi, Syyriassa ja Libanonissa maroniiteiksi. Näiden kirkkokuntien asema on ollut aina vaikea.

Islamistit yrittävät epävakauttaa Egyptiä hyökkäilemällä turisteja ja uskonnollisia vähemmistöjä vastaan. Ns. arabikevään jälkeen Egyptin presidentiksi oli päässyt joksikin aikaa Muslimiveljeskunnan Mursi, mutta hänet saatiin sivuun armeijan avulla.

Tapahtumapaikalta saadut kuvat voivat olla järkyttäviä.
DON’T LOOK NEXT PHOTOS. THIS IS NOT FAMILYSAFE.

Päivitämme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top