Ehdokkaiden syrjintä ja mainosten vahingoittaminen huolestuttava ilmiö kuntavaaleissa

Tuleeko kesäkuun kuntavaaleista likaiset vaalit, on päivän kysymys. Saamamme kirjeen mukaan kaarinalaisen ehdokkaan mainokset on jätetty jakamatta, jakeluyhtiön selityksen mukaan, kun osa mainostenjakajista kieltäytyy jakamasta kaikkien puolueiden ehdokkaiden mainoksia. Vaalimainoksia rikotaan, ja ehdokkaatkin saattavat saada kyräilyä vastaansa.

Kaarinalainen kristillisdemokraattien ehdokas tilasi esitteidensä jakelun mainosjakeluihin erikoistuneelta yhtiöltä, mutta koki pettymyksen: Vain murto-osa yli 11 000:sta esitteistä päätyi kotitalouksien postilaatikoihin, ja niistäkin osa vasta seuraavina päivinä, -ja osa vielä väärän kunnan alueelle, jossa ehdokkaan numero (62) on jollakin aivan muulla.

”Tilasin vaalityötäni varten 15000 vaaliesitettä, joista 11233 vaaliesitettä laitoin jaettavaksi Kaarinaan ja Piikkiöön paikallisen mainosten jakeluyhtiön toimesta. Vaaliesitteiden jakopäivän oli tarkoitus olla keskiviikkona 26.05., mutta jakeluyhtiö jakoi kyseisenä jakelupäivänä vain murto-osan vaaliesitteistäni”, kertoo ehdokas kirjeessään.

Seuraava hämmästys oli, että ehdokkaan esitteitä kuultiin jaetun saman yhtiön jakelun mukana naapurikunnassa Liedossa. Suuri määrä esitteitä jäi myös kadoksiin.

Yhtiön selitykset ontuvat

Asiakas reklamoi, kuten tämänkaltaisessa tapauksessa pitää tehdä, ja sai osan esitteistä jakoon yhtiön kautta 27. ja 28. toukokuuta. Yhtiön mukaan heillä oli force majeure, ylivoimainen este. Tämä väite on erikoinen, koska sama yhtiö kykeni kyseisenä päivänä jakamaan muiden asiakkaidensa mainokset

Kun uskottavampi selitys vihdoin irtosi, kuultiin kummia:

”Jakelun epäonnistumisen osalta on käyty jo kymmeniä puhelinkeskusteluita paikallisen mainosten jakeluyhtiön kanssa ja on selvinnyt, että osa paikallisen mainosten jakeluyhtiön jakajista ei halua jakaa vaaliesitteitäni.”

Ehdokkaalle tehtiin vahinkoa, ja demokratiaamme kuuluvaa vaalimenettelyä sabotoitiin, ilmeisen poliittisin perustein koska muiden puolueiden mainosten suhteen ei ollut ongelmia.  Näyttääkin siltä, että yhtiön (nuoriin) työntekijöihin on kohdistunut jonkinlainen ideologinen tartuttaminen tai jopa sosiaalinen painostus? Sellaisesta meillä on esimerkki sosiaalisesta mediasta: Kirjoittaja yllyttää ja suosii vaalimainosten vahingoittamista ”anarkokommari” -nimimerkin takaa. Kokoomuslaisen ehdokkaan Patrikin (89, Kauniaisissa) saama viestikopio kertoo jonkun ”Ancomin” iloinneen rikollisesta ilkivallasta -hänen mainostaan kohtaan, ja yllyttäneen tekijöitä:

Onko koulussa nukuttu kun Suomen poliittisesta järjestelmästä ja kansanvallasta on kerrottu? (Vastuulliset herätys!)

Julkisuudessa on jo otettu puheeksi ehdokkaiksi pyydettyjen mahdolliset pelot sitä painostusta kohtaan, jota nimellään ja naamallaan jonkin puolueen edustajana esiintymisestä saattaisi seurata. Jyväskyläläinen Kati (466) on perussuomalaisten ehdokkaana, ja kertoo kokemuksistaan:

Kun lähden kaupungille persu-kasvomaski naamalla, silloin saattaa kohdata kaikenlaista kyräilyä ja vinoon-katsomista. Erään kerran kaunis tummaihoinen noin parikymppinen nainen mulkoili kuin toivottaisi minut alimpaan helvettiin, ja pahimmillaan nuorisojoukko on antanut ymmärtää, että olisi käynyt keskellä päivää kimppuun, jos olisin kulkenut yksin. 😊

Kati muistuttaa taannoisesta kampanjasta #kasvaakoteillärasisti, jolla vanhempia ja kasvattajia kehotettiin huolehtimaan jälkikasvunsa asenteista, -että suvaitsevaisuus vallitsisi ja ihminen hyväksyttäisiin sellaisena kuin hän on. Paljon on siis vielä opittavaa niin suvaitsemisen kuin demokraattisten prosessien ymmärtämisen saralla. Maailman paras koululaitoksemme toki suoriutuu tästä haasteesta, vaikka työ näyttää vielä olevan vaiheessaan.

Extrauutiset 2019:

Demokratian-vastustajat taas vaalimainosten kimpussa, edellistenkin vaalien surullinen ilmiö toistuu, mutta onko pahempaa luvassa?

Pimeä vaalityö on jo alkanut, Turussa, Korsossa, ja tänään Helsingin Itäkeskuksessa

4 Comments

 1. Vasemmisto sucks
  6.6.2021 21:31

  Punavihervammaiset siellä enimmäkseen on asialla.

  Vastaa
  1. Minä
   7.6.2021 04:14

   Ne eivät kaihda keinoja, mutta huutavat suurimpaan ääneen, jos joku toimii tavalla, joka ei heitä miellytä.

   Vastaa
   1. Obelix
    7.6.2021 11:46

    Punavihreät eivät kaihda keinoja, mutta huutavat suurimpaan ääneen, jos joku toimii samalla tavalla, kuin punavihreät itse toimivat. Mikä tietenkään ei vallan sokaisemien – rankasta hybriksestä kärsivien – narsististen punavihreiden kohdalla ole mikään ihme. Väkivalta-punavihreiden katuosaston toiminta osoittaa kuitenkin kaikille muille, minkälaisista koulituista kokovartalopaskiaisista punavihreiden katuosasto oikein koostuu! Liekkö sitten punavihreiden _soluttama_ ”ohjaava-nuorisotyö” epäonnistunut suuren yleisön silmissä siksi, koska nuoriso-ohjaajat ovat punavihreitä punikkeja itsekin – monta sukupolvea peräjälkeen? Ei tätä kusipäistä anarkomarkohärdelliä enää mikään muu selitä, kuin se, että Suomessa epävirallisesti laillistetut ”komissaaripostit”” ovat aivan vihoviimeisen väärissä käsissä?

    Vastaa
 2. Äänestäjä
  6.6.2021 23:10

  Ei oo vaikeeta arvata, että Li:n kannattajat on taas liikkeellä. Eihän heidän mielestä sais juhlia itsenäisyyttäkään. Muuttaisivat sinne suosimaansa lähi-itään ja pysyisivät siellä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top