Ei hallitus tarvitse Yleisradiota kansan uhkailuun: Se tekee sen itse

Eduskunnan kyselytunnilla nousi voimakkaasti esiin Ylen uutisoima jonkun EU virkamiehen Suomelle syytämä uhkaus. ”Vihapuheen” sisällys oli väite siitä, että jos Suomi ei suostu ”ostamaan kahta mutta maksamaan kuutta” eli emme lähde mukaan Suomelle kalliiksi tulevaan EU:n elvytyspakettiin niin ”Suomelle tulee erittäin suuri mainehaitta” ja mahdollisesti koko Euroopan Unioni kaatuu ja se Suomen vika.

Pääministeri Sanna Marin (SDP) kielsi tietävänsä lähdettä mutta varmana hän esitti, että ellei Suomi hyväksy elvytyspakettia niin Suomelta menee maine. Ja Unionin alueen talouskasvu taittuu ja mahdollisesti Euroopan Unionin kaatuu.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (Keskusta) kaiutti samaa sanomaa lisäämällä siihen, että myös Euroopan Unionin seitsemäksi vuodeksi neuvoteltu budjetti kaatuu, ja siitä on arvaamattomia seurauksia niin Suomelle, Euroopan Unionille ja mahdollisesti koko maailmantaloudelle.

Ja totta kai eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (SDP) säesti näitä kahta.

Kansallisen Kokoomuksem käsissä maailmantalous?

Eli jos nuo tuomionpasuunat ovat ”Harmagedoneineen” oikeassa niin Kokoomuksen käsissä on Kahdeksan miljardin ihmisen kohtalo.

Päivän selvää on, että jos Kokoomuksen ryhmästä löytyisi sen verta väkeä, että elvytyspaketti kaatuisi eduskunnassa, ei se se tietenkään olankohautuksella Brysselissä menisi mutta taloudellisesti elvytyspaketin kokonaissummasta, eli 750 mrd. eurosta, Suomen netto-osuus on 0,4 %a, eli täysin pähkinöitä joka ei kaada yhtään mitään.

Lähinnä hallitusrintamaa ja Unionia pelottaa henkinen ja moraalinen vaikutus eli, kun Brexitin jälkeen jäsenmaat on koitettu vääntää rautaisen ikeen alle, niin tällainen eli jälleen uuden jäsenmaan pullikointi komissaareja vastaan olisi uhka sille, että ”kansojen vankilan” kalterit eivät pitäisikään. Ja kiihkeä liittovaltiokehitys joutuisi kuoppaiselle tielle tai myrskyävälle merelle, ja jäsenmaat alkaisivat ohjata Unionia takaisin itsenäisten valtioiden yhteisjärjestöksi, -pois Neuvostoliitto 2.0 kurssilta.

Eivät ole kyselytunnit toistensa sisaria eivätkä veljiä: jos viime viikolla kyräiltiin ja oltiin varovaisia kaikki toisiaan kohtaan, koska tilanne oli se, että ”pirustako sen tietää kenen vuoteesta tässä herää”, eli hallitus oli mahdollisesti kaatumassa, eikä kukaan tiennyt mitään tulevasta.

Nyt, kun pasmat on taas selvät ja Sanna Marin istuu kohtuu-tukevasti Annika Saarikon (Keskusta) kanssa Suomi neidon harteilla, niin alettiin taas räimiä tosissaan.

Perussuomalaisten puolelta sanottiin, että tätä voi verrata noottikriisiin, jolloin Neuvostoliitosta tilattiin uhkaus Suomelle ennen presidentinvaaleja ja jonka sitten Tasavallan presidentti Urho Kekkosen Maalaisliitto kävi ”selvittämässä” ja sai kansalta selvän mandaatin jatkaa.

Hallitus taas oli uuden yhtenäisyyden löytymisestä niin onnessaan keskenään, ja niin arrogantti oppositiota kohtaan kuin olla, ja voi-hyvä, ettei tamperelainen Sanna Marin sanonut oppositiolle kuin Tampereen ex- kaupunginjohtaja Pekka Paavola (SDP) kaupunginvaltuustolle, kun halusi osoittaa ylemmyyttään, että  ”karavaani kulkee, koirat haukkuu”.

P.S. Toki ulkoministeri Pekka Haavisto (Vihreät) pelotteli Venäjän uhalla, tosin en ymmärrä eikä kuulemma moni muukaan miten se, että Suomi neuvotteli Brysselissä huonon sopimuksen vaikuttaisi siihen, että Venäjä uhkaisi Suomea.

P.P.S. Hallituksen puoliväliriihi jatkuu ja myöhemmin tänään saanemme lisätietoja hallituksen keskinäisten neuvottelujen yksityiskohdista.

Seppo Huhta

7 Comments

 1. pöh
  29.4.2021 20:02

  Täysin älyttömällä venäjä pelottelulla mitä on joka päivä uutisissa, ajetaan liittovaltion ja naton asiaa, ja tietysti siirretään ihmisten huomio pois oikeasti tärkeistä asioista.

  Vastaa
 2. Juha
  29.4.2021 21:06

  Heh heh (väkinäistä naurua) nukketeatterimme tragikomedia ei paljoa naurata.. jotenkin omituista että joku vielä äänestää punavirheitä tai kokokustaa.. ehkä ne ihmiset joskus vielä heräävät

  Vastaa
 3. juha II
  29.4.2021 21:16

  Ministerit ovat näemmä olleet kalassa!

  Eli kalavaleita kuultiin… taaskin!!!!

  Vastaa
 4. Huru-ukko
  29.4.2021 21:22

  Ei Sanna istu Suomi-neidon harteilla ehei, hän istuu tukevasti Saarikon harteilla ja käskyttää sieltä alamaisiaan. Ja ainoa maniehaitta tuossa joka on uhkaamassa onse, että Suomen maine kaikkeen suostuvana ja kaiken maksavana hölmönä on vaarassa. Ei toki rinsessan olemattomat ryntäät. Sannalla on upea tissivako, sehän näkyi ihan ”vokuen” kannessakin. vaan ne tissit sen vaon ympäriltä puuttui.
  Se on se ministeri audin/mersun/bemarin nahkapenkki paljon pehmeempi saa rikonki p:n alla kuin hikisen hybricorollan.

  Vastaa
 5. Antaa tulla vaan
  29.4.2021 21:26

  Minä otan mieluummin sen mainehaitan. Entä te muut?

  Vastaa
 6. EU mafiasta pois ja äkkiä
  29.4.2021 21:27

  Sittenhän EU pitäisi kaataa välittömästi. Se olisi jopa parempi, koska Euvostoliitto kaatuu kuitenkin tulevaisuudessa, mutta jälki on sitten paljon karseempaa.

  Vastaa
 7. Haagin Nuremberg 2 odotellessa
  30.4.2021 01:04

  No maineen Manna on kyllä vienyt jo ihan itse. Hävettää olla suomalainen. Puhumattakaan halvat turvalliset lääkket sensuroiden ihmiskokeelliseen (2023 asti, kun koe-eläimet kuolivat on ”pakko” testata tarpeeton rokote ihmisillä, kun Santa-Klaus Swabbi käski) eli eutanaasiapistoksen kehitykseen annetuista veronmaksajien rahoista, joita luulivat ammattisokeudessa omikseen. Kaduilla törmää jo pakkoliikkeitä tekeviin zombeihin, ennen pistosta terveisiin. Kokeellinen rokote on tappanut viikossa 0.8% pistokseen hurahtaneista, vaikka se kamala flunssa on tappanut vain 0.05% tartunnan saaneista. Kun otat Mannan eutanaasiapiikin, kuolet jo 1. viikossa 16 x luultavammin kuin jos saisit sen ”pelottavan” flunssan. Hypnotisoidut maskholet eivät osaa laskea.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top