Elääkö Joe Biden rinnakkaistodellisuudessa?

Yhdysvaltain viime vuonna virkaansa valitun presidentin, Joe Bidenin, maininta USA:n kansalaisten vapaasta pääsystä Afganistanin ainoan ulospääsyn, Kabulin kansainvälisen lentoaseman, alueelle ei näytä tukeutuvan todellisuuteen. Puolustusministeri oikoi päällikkönsä puheita kongressille jo puoli tuntia myöhemmin.

Taleban väkivaltainen Kabulin lentokentälle pyrkiville

Puolustusministeri Lloyd Austin piti perjantaina (20.08.) puhelinkonferenssin Yhdysvaltain kongressin jäsenille, ja vastasi tällöin Kabulissa olevia ja lentoasemalle pyrkiviä amerikkalaisia koskeviin kongessiedustajien kysymyksiin. Ministeri kertoi tällöin lehden mukaan, että tiesulkuja pitävät talebaanit ovat pahoinpidelleet amerikkalaisia, mikä tieto on ristiriidassa presidentti Joe Bidenin puheessaan vain 30min aiemmin esittämän käsityksen kanssa.

klo 21:08: Bidenin mukaan amerikkalaisilla ei tiettävästi ole ollut lainkaan ongelmia päästä lentokentälle. (Iltalehti 20.08. 2021)

Että amerikkalaisia lyödään lentoaseman portilla, sen vahvisti New York Postille kaksi kongressinjäsentä. Puolustusministeri Austinin näkemys ja hänen Kabulin tilanteesta kongressille antama kuva on siis oleellisesti pessimistisempi, kuin presidentin.

”30 minuutin kuluessa siitä, kun Biden oli sanonut sen julkisesti, puolustusministeri kiisti suoraan hänen väitteensä”, eräs vanhempi republikaaniedustaja kertoi lehdelle.

Puolustusministeriön (DOD) lehdistösihteeri John Kirby joutui eilen myös vastaamaan kysymyksiin pahoinpitelyraporteista ja kommentoimaan ministeri Austinin lausuntoa: ”Olemme hyvin tietoisia näistä raporteista ja ne ovat syvästi huolestuttavia, ja olemme ilmoittaneet Talebanille, että sitä on täysin mahdotonta hyväksyä ja että haluamme (henkilöllisyys) dokumentit esittäville amerikkalaisille vapaan kulun (Talebanin) tarkastuspisteiden läpi.” Vapaata kulkua ei siis ole, sitä anellaan Kabulin miehittäneiltä terroristeilta.

CNN:n kirjeenvaihtaja Clarissa Wardin kokemukset Kabulissa ja lentoaseman ulkopuolella, ennen pääsyään Dohaan Qatariin evakuointilennolla, tukevat Kirbyn ja Austinin näkemystä.

Clarissa Ward kertoo, että hänen henkilökunnallaan oli vaikeuksia päästä lentokentälle perjantaina: ”Se on erittäin vaikeaa ja vaarallista”. ABC News:n väellä oli samoja ongelmia, -puhumattakaan siitä miten amerikkalaistoimittajat näkivät talebaanien kohtelevan afganistanilaisia tiesuluillaan: Amerikkalaiset pakotettiin takaisin autoonsa tiesululla:

Eilen talebaanien kiinniottamat 150 Intian kansalaista ovat viimeisimmän tiedon mukaan vapautumassa, ja heille järjestyy evakuointilento Intian toimesta. Tapaus kuitenkin osoittaa ne vaarat, joita Afganistanissa yhä oleskeleviin ulkomaalaisiin kohdistuu arvaamattomien talebaanien taholta. Yhdysvaltain presidentin arveluttava tapa korostaa positiivisia uutisia, olivat ne vähämerkityksellisiä tai jopa perättömiä, ei ole hyvää hallintotapaa.

Kongressinjäsenillä on ymmärrettävä huoli amerikkalaisten siviilien turvallisesta evakuoimisesta Kabulista ja muista Afganistanin kaupungeista, eikä huolta ainakaan vähennä hallitustiimin ristiriitaiset puheet. Huomio kohdistuu myös istuvan presidentin todellisuudentajuun, johon luottaminen ei saa valitettavasti ensimmäistä kolhua.

Tämän jatkoksi sopii uudelleen aktualisoitunut tieto vuodelta 2012: Abottanbadissa Pakistanissa amerikkalaisen erikoiskomennuskunnan surmaaman Osama Bin Ladenin muistiinpanoista löytyi Al-Qaedan sisällä käytyä keskustelua salamurhahankkeesta Yhdysvaltain presidentti Barac Obamaa kohtaan. Bin Laden oli erityisesti kieltänyt vahingoittamasta varapresidentti Joe Bideniä: Osama uskoi että Biden, päästessään presidentin tilalle, tulisi aiheuttamaan Yhdysvaltain romahduksen. Kommenttien mukaan hankkeella Obamaa vastaan ei ollut onnistumisen edellytyksiä.

 

Luettavaa:

 

 

4 Comments

 1. pöh
  21.8.2021 13:41

  Tietysti ne siviilit olisi pitänyt evakuida ennen armeijan pois vetämistä.
  Samoin sotakalusto olisi pitänyt siirtää tai tuhota eikä jättää sitä terroristeille.
  Trump arvosteli jo vuosia sitten että Irakiin jätettiin isot määrät aseistusta, joka tietenkin päätyi isis porukoille.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   21.8.2021 13:46

   Armeijan vetäminen pois Afganistanista oli se suuri virhe. Biden ainakin väittää uskoneensa, ettei siellä U.S.Armya tarvita terroristien torjumiseen.

   Vastaa
   1. Obelix
    21.8.2021 14:19

    Biden on kuin Hot Shots komedia elokuvien laivasto-osaston Amiraali Benson, jonka pitäisi vetäytyä hyvässä järjestyksessä jostakin, mutta hän ei vaan muista mistä. Yhtä tolloja ovat nämä Bidenin presitenttikampanjaa tukeneet suurten mediatalojen CNN:n ja ABC:n toimittajat. Heidän on pakko olla aidosti tolloja, koska tämä toimittaja joukkohan varmisti propaganda-koukeroillaan Bidenin presidenttiyden, siinä missä he ihan tosissaan uskoivat demokraattiseen puolueeseen…. ja nyt he ottavat ideologisesti turpiinsa Kabulissa presidenttinsä nimissä.

    Vastaa
 2. Orang Utang
  21.8.2021 16:04

  Rinnakkaistodellisuus ei ole vain USA:n korkean johdon ongelma. — Itse asiassa kyse ei ole ongelmasta vaan autoritaarisen hallinnon ominaisuudesta. — Myös Neuvostoliiton johto eli rinnakkaistodellisuudessa. KAIKKI kentältä saadut tuotannon luvut ja tiedot kansan elämästä olivat tarkoituksellisesti vääristeltyjä:
  – Jos virkamies tai tehtaan johtaja olisi kertonut totuuden, hänen päänsä olisi pudonnut. Usein jopa kirjaimellisesti.

  Oli virkakoneiston etu ja virkamiesten henkilökohtainen etu valehdella ylöspäin annettavat tiedot juuri sellaisiksi, mitä arveli niiden vastaanottajan toivovan niiden olevan.
  – Ja seuraava porras lisäsi lukuihin vielä oman prosenttinsa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top