Eläkkeet eivät romuta hyvinvointivaltiota, vaan poliitikot

On kylmä tosiasia, että valtion ja kuntien verotulot eivät tule kattamaan julkisia menoja, -eivät pitkällä eivätkä lyhyellä tähtäimellä. Syyllisiä eivät kuitenkaan ole seniorikansalaiset, jotka ovat Suomen kaikkien aikojen historiassa entinen verojamaksanut sukupolvi.

Eläkeläisten sormella-osoittelun syynkin voimme helposti tunnistaa: Palkoista otetuista työeläkemaksuista kerätyt pääomat ovat paisuneet eläkeyhtiöiden tileillä, ja niihin kohdistuvat ahneet ja himokkaat katseet. Vielä emme ole kuulleet mantraa ”isännätön raha”, mutta ootellaan rauhassa, -kyllä se jonkun suusta tupsahtaa.

Valistuneet kansalaiset seurasivat kauhulla edellisten hallitusten –Aho, Lipponen,  Vanhanen, Katainen, Stubb, Sipilä, jne.- aikaista meininkiä, kun yhteiskunnallista omaisuutta muunnettiin yhtiömuotoon: ”Meinaako ne myydä ja lihoiksi laittaa?” -Eivät vain meinanneet, sen ne tekivät.

Kankkulan kaivoon meni huoltovarmuus, paljon tuottavaa valtion omaisuutta joka 200:n vuoden aikana on luotu kansalta kerätyillä veroilla, ja luonnolliset monopolit, etc., -ja tämä kansallisvarallisuuden joukkomurha tehtiin Euroopan kireimmän verotuksen kuristaessa yrittelijäisyyttä ja kotimaista kulutuskysyntää! Tässä on jokin paradoksi kätkettynä.

 • Kansalta kerätään rahat pois veroina, mutta ne eivät riitä julkisen sektorin kuluihin, vaan pitää vielä myydä julkista omaisuutta huonoin myyntiehdoin.
 • Sekään ei riitä: Pitää vuonna 1990 eurooppalaisessa vertailussa lähes velaton Suomen Valtio upottaa velkasuohon Välimeren-maiden seuraan ennätysmäisen lyhyessä ajassa.

Mikä siellä julkisessa sektorissa niin paljon maksaa, ja miksi kaikki on Suomessa kalliimpaa kuin verrokkimaissa? Tähän on moniakin syitä, ja kaikkien niiden takaa löytyvät poliitikot.

Euroopan taloudellisen integraation edetessä jopa yhteisvaluuttaan asti hintojen ja kustannusten vertailu on helpottunut. Niinpä olemme kuulleet senkin, että sellaisen provinssikaupungin kuin Berliinin keskustasta saa asunnon halvemmalla kuin megacity-Helsingistä, vai kumpi olikaan pikkutaajama periferiassa? Tästä saatamme saada johtolangan johonkin kiinnostavaan, mutta vilkaistaan ensin Tampereelle.

1970-luvulla, viime vuosituhannella, tamperelainen Hämeen Yhteistyö -lehti kirjoitti viikosta ja kuukaudesta toiseen kitkeriä huomautuksia Linnainmaan kaupunginosan kaavasta. Kukaan ei korvaansa lotkauttanut, ja kaava eteni kuin vaaleanpunainen raitiovaunu. Olihan #aseveliakseli. Jälkikäteen juttu poiki Noppa-skandaalin ja liian isot kengät rikostutkinnassaan nähneen rikospoliisin, Sulo Aittoniemen, potkut virasta.

Poliittiset rakennusliikkeet olivat EU:ta edeltäneen YYA-Suomen suljetun talouden yksi erikoisuus, jota ei muualta löytynyt. Tavan tamperelelaiselle Isojen Poikien reviirien-jako näyttäytyi siinä, että kun porvarien grynderi aluerakensi, sinne ilmaantui osuusliike-Tuotannon kauppakeskus. Kun demarien puulaaki oli gryndannut, näimme osuusliike-Voiman asettuvan maisemiin. #Kilpailuhan kuuluu markkinatalouteen, mutta puoluesäätöisessä reviiritaloudessa kaikki on toisin.

Näin meillä mentiin silloin ”itsenäisessä Suomessa”, ja raha löysi rahan luokse, -jäsenkirjojen ja ns. yhteiskuntasuhteiden opastamana. Eräs Suomen sodanjälkeiseen jälleenrakennukseen ja asuntopulan poistamiseen sosiaalisella rakennusohjelmalla osallistunut arkkitehti kertoo kokemuksistaan:

Me suunnittelimme asuintalot rakennuskustannukset edellä. Piirsimme niin edullisesti rakennettavia taloja kuin mahdollista, esteettisyyden etc. kustannuksella. Kerrostalot nousivatkin lähiöihin halvalla. Että ne olivat kuitenkin kalliita asunnonosajille, se hoidettiin toisin keinoin.

Nämä toiset keinot olivat poliitikkojen hallussa.

No eivätkö asukkaat karanneet grynderi-riistäjiltään, vaikkapa hartiapankki-omakotitaloihin, joita 90-luvulle saakka monet rakensivatkin? -Joku taisi päästä pakoon, mutta pientalo-tonttien kaavoitus oli samoissa ”isoommissa käsissä”, kuin poliittiset rakennusliikkeetkin. Ettei aluerakennetuilta lähiöhirvityksiltä loppuisi asukkaat, tehtiin varmuuden vuoksi liikkuminenkin arvokkaaksi poliittisin toimenpitein, ettei sitä edullista tonttia etsittäisi vähän kauempaa.

Liikkumisen hinta verotettiin tappiin, asuntojen hinnoissa oli poliitikkolisä, verot veivät pääosan palkasta, mutta saatiinhan tällä hyvinvointipalvelut?

Saatiin joo, mutta vuoden 1991 keinotekoisen laman jälkeen alkoi julkisten palvelujen saneeraus (silloin sosialidemokraatti) Raimo Sailaksen säätämään tahtiin. Kahden hallituksen valtionvarainministeri Iiro Viinasen (kok) ”ainoa vaihtoehto” puri julkisiin palveluihin tavalla, josta ne eivät ole toipuneet sen koommin.

Kuinka kattavaa oli suomalaisten hyvinvointiturva, siitä avautui Extran taksikuski-tietolähteelle virkalääkäri, jonka pöydän kautta kulkee työkyvyttömyyseläke-hakemuksia. ”Meille on annettu normi, kuinka suuren osan hakemuksista saamme hyväksyä, ja loput on hylättävä”, kertoi virkalääkäri. ”Iso mies itki”, kertoi Extran tietolähde.

Mikä on pelastettu ja pelastetaan vuoden 1991 lamassa, nykyisessä koronakriisissä ja tulevassa velka-kollapsissa, joka heittää meidät IMF:n sudensuuhun, on Suomen tarpeeseen nähden nelin-viisinkertainen julkinen hallinto. Sitä varten puolueet noita rahoja ovat meiltä keränneet, -paitti Sipilä joka täytti omat taskunsa. Siellä loikoilevat puolueiden suosikit ja tekosistaan palkitut, joten hallintoon ei kajottu nyt eikä silloin. Toki ansaitut eläkkeemme ovat vapaata riistaa.

Eläkeikää ollaankin sopivasti nostamassa, ja ”eläkeputki” on kirosana. Uskoisin kuitenkin, ettei meidän poliittiselle eliitille tuota sen enempää tunnontuskaa kuin kummoistakaan vaivannäköä sovittaa maksettavien eläkkeiden määrä niihin rahastoihin, joita on käytettävissä. Että ahneista ja kyltymättömistä eläkeläisistä kirjoitellaan, -se ennakoi sitä että rahastoille on jo mietitty muita ottajia.

 

12 Comments

 1. Kalergi-suunnitelma
  31.10.2020 19:13

  Meillä n. 30 vuoden ajan vallankahvassa olleet petturipoliitikot ovat ryöstäneet suurimman osan kansallisomaisuudestamme. Aiheesta kertoo mm. tutkivajournalisti Seppo Konttinen kirjassaan ”Kansallisomaisuuden ryöstö.

  Kansattoman-isänmaattoman Kokoomuksen bilderbergi-vapaamuurari J.Katainen paisutti valtionvelkaamme melkein 50 miljardilla eurolla hallituskausinaan, osittain mm. demari J.Urpilaisen avustamana. Kumpikin on palkkiona saanut politrukkina nauttia Brysselin lihapatojen antimista. Katainen sai vielä bonuksena korkeapalkkaisen suojatyöpaikan Sitrassa ohi pätevien hakijoiden.

  Ylikansallisia tahoja ja niiden edustamaa globaalivaltaa kumartavia selkärangattomia vallankahvaan kiipineitä
  psykopaattipyrkyreitä, maanpettureita löytyy kautta linjan oikelta vasemmalle.
  He ovat hillotolppia saalistavia opportunisteja joille ’oma-kansa-ensin’-ajattelu on halveksittavaa idioottimaisuutta.

  Esim. ”Ministeri, toveri Tytti Tuppurainen (sdp) vakuutti taannoin: ”Oma kansa ensin ajattelu on vahingollista.””,
  https://www.nykysuomi.com/2020/08/28/oma-kansa-ensin-ajattelu-on-vaarallista/

  Tuppurainen kuuluu siihen joukkoon, joka on pakottamassa suomalaisetkin kantamaan kortensa kekoon n. 200 miljardin euron lahjusrahan maksamisekisi Suomen kansalaisia rikkaammille italialaisille, jotta nämä eivät jättäisi EU-diktatuurimonsteria Britannian tavoin ja mm. jotta heidän eläkeikäänsä voitaisiin alentaa.

  Vastaa
  1. marjutta aalto
   2.11.2020 17:22

   ”Oman edun tavoitteluhan on verrattavissa rikokseen, jos ette usko niin kysykää Tuppuraiselta.”
   >>>
   TV1 lähetyksestä aiemmin huomioitua:
   Sdp:n Tytti Tuppurainen totesi posti toimitusjohtajan 1milj euron vuosipalkasta:

   – ’Senhän voisi kaksinkertaistaa’

   Vieressä toinen ssdpläinen poliitikko toteaa:
   – ’Aiotko sitten hakea postin tj:n paikkaa?”

   $M:lla toverimielisine apujoukkioineen samanlaiset suunnitelmat eli suomalaisten rahoilla ja veloilla hyväpalkkaiseen eu:n suojatyöpaikkaan.

   Vastaa
 2. juha II
  31.10.2020 19:49

  Täyttän asiaa tästä juuresta latvaan korruptoituneesta maasata, joka ei näy päälle niille tyhmille ihmisille, jotka töllöttävät korruptio-TV:tä nimeltä YLE! Mutta kun on aika lähteä hakemaan oikeutta näiden hyväuskoisten idioottien nostamissa kanteissa (viisaathan eivät sitä tee) oikaistaakseen suurieleisesti käräjäoikeudessa vääryyden ja väärinkohtelun, jonka apinakin puussa sen siksi käsittää. Silloin tämä taisteluhansikkaan heittänyt ”vuorenvarma voittaja” jutussaan on hävinnyt kaiken minkä omistaa yhdessä istunnossa, joka läimittiin pöytään 45-minuutissa! Korkeintaan kuukausi ja kolme päivää vie aikaa se kun puhtain kilvin päin vääryyden lohikäärmettä vastaan lähtenyt ritari löydetään syksyisen aamuhämyn vielä viipyillessä kiikumassa hirressä puussa, joka oli se ainoa, jonka oksa kesti synnin painon, jota Suomi on ”sakeana kuin käärmeitä konsanaan”!

  Vastaa
 3. Puolueeton
  31.10.2020 21:44

  Entäs rakennuslaki? Miksi rakentaminen on kallista? Koska rakennuslaki niin määrää.
  On myös paskalaki, joka maksaa suomalaisille yli miljardin. 100000 taloa rakentaa 10 tuhannen viemärijärjestelmän, muka pelastamaan Suomen vesistöt.
  Entä polttoaine ja autoverot? Tiestön ylläpidon voi maksaa 600 miljoonalla, mutta auton käyttäjiltä peritään 6 miljardia. Muista kun tankkaat autosi, puoluejärjestelmä ottaa euron litralta.
  Kaiken takana on valitsemamme poliitikot. Liian suuret verot -> liian suuret palkat -> liian suuret tuotantokulut verrattuna muihin maihin -> Suomesta tulee Euroopan köyhin valtio, joka Suomi oli 1900 luvun alussa. Silloin syyt olivat ankarat pohjoiset olosuhteet ja vieraat vallanpitäjät, jotka olivat riistäneet liki tuhannen vuoden ajan.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   1.11.2020 01:14

   Puoluejärjestelmä ottaa euron litralta.

   Vastaa
 4. Orang Utang
  31.10.2020 23:37

  Silloin kun käytiin huutokauppaa 4G ilmatilasta, valtio olisi saanut Sonerasta 20 miljardia. Rahalla olisi voinut maksaa pois kaikki valtion velat.

  Meni kaksi vuotta, soneran varallisuus lähetetty Saksaan ja Sonera konkurssin partaalla. Lopulta Ruotsin Telia armosta otti firman hoitaakseen.
  – Ei siinä oikeasti armoa tarvittu vaan valtion rahan arvoisia lupauksia Telialle.

  Tässä tapauksessa poliitikkojen „kunnia ja maine“ siis maksoi tuon reilut 20 miljardia, mutta tämä on vain yksi esimerkki poliittisesta varainhoidosta.

  Vastaa
  1. Valuutoista
   1.11.2020 11:57

   Noi miljardit vaan oli markkoja, isoja summia silti.

   Vastaa
 5. Kimmo Leino
  1.11.2020 06:24

  Poliittinen varainhoito on suoraan varastanut pienyritysten omaisuutta: Iltalehti 17.4. 2012 ”Eduskunnassa muhii miljardikaappaus”. ”Yli lain salliman perityt tasoituavastuurhat aiotaan kaapata.”

  Eli Suomen eläkejärjestelmästä varastettiin ”eduskunnan” päätöksellä ( laki 444/2012) 1,3 – 3 miljardia euroa pienyritysten omaisuutta pankkeja tukemaan !

  Kun Porissa ”poliisille” kesällä 2017 annoin käteen asiasta julkisen rikosilmoituksen, hän ei vieläkään ole saanut asiaa kirjatuksi diaariin !

  Mutta poliisi ei saa asiassa suorittaa ”esitutkintaansa”… EOA päätös 876/2/05 …. poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa.

  Tästä pelästyneenä tehtiin Valtiopetos eli PL 118 § ( kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.) estämään ”lain 444/2012” kaltaisista petoksista syyttäminen .

  Tämä kaikki ”vaati” kansainvälisen rikostuomioistuimen lahjonnan ( He 55/2007) ja 2008 allekirjoitetun ”sopimuksen” pitämään PL 118 §:n mukaiset jutut poissa Kansainvälisestä rikostuomioistuimesta ; Suomi MAKSAA ja pitää Kansainvälisen rikostuomioistuimen toimivaltaan kuuluvia sotarikos-”oikeudenkäyntejä”, kunhan Kansainvälinen rikostuomioistuin tulee toimivallattomaksi käsittelemään Suomea koskevia ”yksittäistapauksia”… PL 118 §; Eo a876/2/05; Eoa kansliapäätös 1350/4/08 laki 444/2012 ….

  Rikosilmoitus lainsäädännöllisen syrjinnän lopettamiseksi jätetty Porin poliislle 8.9.2005 ja syyteilmoitus Valtakunnansyyttäjänvirastoon 9.12. 2005 … siis näin nopeaa käsittelyä Suomen viranomaisissa !

  archive.today/kimmoleaks.fi … koska archive.is on valtiovallan toimesta plokattu !

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   1.11.2020 11:53

   Hieno kommentti!

   Vastaa
 6. murre riepunen
  1.11.2020 09:27

  Kansakoulun opettaja J.P. Urpulainen oli tuhoamassa maamme varannot taivaan tuuliin mm. Kreikkaan, palkinnoksi hänelle räätälöitiin komissaariuksen arvokaalta kalskahtava tyhjäntoimittajan homma. Afrikan pelastajana, kiertää sitä maanosaa kirjoitellen avoimia sekkejä kaikille heimopääliköille ja klaanien edusmiehille jotka kehtaavaat pyytää, tuhoten näillä toimilla koko euroopan talousaluetta.

  Vastaa
  1. Tyhmä läski se vaan on
   1.11.2020 19:09

   Niin tarkoitat varmaan Juntta Urpoa.

   Vastaa
  2. sanna laitinen
   2.11.2020 17:38

   Ns ’takuutukset’, joita tämä ’saumasuk’ käytti, eivät tarkoita yhtään mitään, eivätkä siten velvoita lainansaajia mihinkään vaikka muuta antoi ymmärtää.

   Sama pätee nykyisen hallituksen toimintaan.


   Suomi on pakotettu ottamaan lainaa ~13 miljardia ja hallituksen mukaan tämä pitää lahjoittaa EU:lle ns ’elpymispakettiin’ eli todellisuudessa etelä-euroopan velkojen maksuun.
   Tästä summasta ’saamme’ EU:lta ’yllättäen’ jopa takaisin ~3,2 miljardia.

   Tätä $anna marinan hallitus pitää ns ’voittona’.

   Laske tästä marinan laskuopin mukainen ’hyöty’ Suomen kansantaloudelle.

   Ei ole voittoa ei, vaan tappiota ~9 miljardia euroa lisättynä lainan korkokulut useiksi vuosiksi.
   Tälle summalle olisi paljon muutakin käyttöä – nimittäin Suomessa.
   Jo pidemmän aikaan on alkanut tuntumaan siltä, että koko EU on suuri pyramidihuijaus.

   ’joissain EU:n piireissä on jo ajatuksia siitä, että kyseinen varojen kuppaus voisi olla toistuvaa’

   FINLEX RIKOSLAKI 12 luku
   1 § (21.4.1995/578)
   Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantaminen.
   ”… jos joku tarkoituksellisesti tekee teon, jonka kautta vieras valtio taloudellisen painostuksen tai tuen avulla pääsee rajoittamaan Suomen valtiollista itsemääräämisoikeutta”,
   niin kyseessä on maanpetos,
   josta rangaistuksena on vähintään 1 vuosi tai enintään 10 vuotta vankeutta.

   https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001#L12

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top